Επιτροπή Ερευνών Π.Ι.

Share

Picture1111111Picture1111112

ΜΕΛΕΤΗ ΥΓΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ/5033079
EPIRUS HEALTH STUDY
82462
ΤΣΙΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
25-09-2018
24-09-2023
98.989,23 €

Η Μελέτη Υγείας Ηπείρου είναι μια πρωτοποριακή προοπτική επιδημιολογική μελέτη που θα διερευνήσει την αιτιολογία χρόνιων πολυπαραγοντικών νοσημάτων με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της υγείας των Ηπειρωτών, και κατ’ επέκταση όλων των Ελλήνων.

Θα μελετήσουμε 10.000 μόνιμους κατοίκους της Ηπείρου ηλικίας 25 έως 70 ετών, από τους οποίους θα συλλεχθούν λεπτομερείς πληροφορίες αποτελούμενες από ερωτηματολόγια και μετρήσεις κλινικών και βιοχημικών δεικτών. Μέσω του σχεδιασμού της μελέτης θα είναι εφικτός ο εντοπισμός ατόμων στα πρώιμα στάδια νοσημάτων, η μελέτη της φυσικής ιστορίας τους και η ανάδειξη βιοδεικτών που θα χρησιμοποιηθούν για εξατομικευμένη πρόληψη, θεραπεία και πρόγνωση.

Στόχος είναι η δημιουργία μια μοναδικής για τα Ελληνικά χρονικά πλούσιας βιοτράπεζας που θα χρησιμοποιηθεί για σημαντική βιοϊατρική έρευνα και καινοτόμο επιχειρηματικότητα στο εγγύς και απώτερο μέλλον.

Η ποσοτικοποίηση και η κατανόηση της υποκείμενης βιολογικής βάσης των χρόνιων πολυπαραγοντικών νοσημάτων θα επιτρέψει τη δημιουργία νέων προληπτικών, διαγνωστικών, θεραπευτικών και προγνωστικών αλγορίθμων για σημαντικά νοσήματα που μπορούν να αξιοποιηθούν στους ακόλουθους άξονες: (α) ατομικό επίπεδο (διαμόρφωση συγκεκριμένων κατευθυντήριων οδηγιών αναφορικά με τον τρόπο ζωής); (β) επίπεδο δημόσιας υγείας (υλοποίηση στρατηγικών για πρόληψη και πρώιμη διάγνωση); (γ) κλινικό επίπεδο (εξατομικευμένη διάγνωση, θεραπεία και πρόγνωση).

e-max.it: your social media marketing partner