Επιτροπή Ερευνών Π.Ι.

Share

Picture1234

Q3D: ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ 3Δ ΕΚΤΥΠΩΣΗ/5033646
Q3D: QUALITY ASSURANCE IN 3D PRINTING
82501
ΦΟΥΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
17-10-2018
16-12-2022
187.687,41€

Ο βασικός στόχος του Q3D είναι η βελτίωση του τελικού προϊόντος και η παροχή ενός ψηφιακού εργαλείου εγγύησης ποιότητας, αξιοποιώντας ένα δίκτυο αισθητήρων για την παρακολούθηση των συνθηκών και του προϊόντος της 3Δ εκτύπωσης σε πραγματικό χρόνο καθώς και τη χρήση τεχνολογιών Δεδομένων Μεγάλου Όγκου (ΔΜΟ) και μηχανικής μάθησης για την ανάλυση των ετερογενών και πολυπληθών δεδομένων, που θα εξάγει με αυτοματοποιημένο τρόπο μέσα από ένα σύστημα λήψης αποφάσεων πρακτικές βελτίωσης της διαδικασία της 3Δ εκτύπωσης και θα τις εφαρμόζει μέσω ενός συστήματος ανάδρασης στον εκάστοτε 3Δ εκτυπωτή.

Συγκεκριμένα, οι στόχοι του έργου είναι να σχεδιαστούν, αναπτυχθούν, ελεγχθούν και παρουσιαστούν:

1. Εφαρμοσμένες λύσεις πολυτροπικής συλλογής δεδομένων από αισθητήρες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκτύπωση.

2. Ευέλικτα μοντέλα δεδομένων που υποστηρίζουν τη συσχέτιση μεταξύ ετερογενών δεδομένων ευρείας γκάμας, μέσω αποτελεσματικών μαθηματικών αναπαραστάσεων και τεχνικών μηχανικής μάθησης.

3. Αυτοματοποιημένες μέθοδοι εξαγωγής συμπερασμάτων για ταξινόμηση, παλινδρόμηση, εξόρυξη και ομαδοποίηση των δεδομένων με στόχο να αναδειχθούν ενδιαφέροντα μοτίβα κατά τη διαδικασία εκτύπωσης και να εντοπιστούν σφάλματα και αποκλίσεις.

4. Περιεκτική οπτικοποίηση μεγάλου όγκου ετερογενών δεδομένων για τη εξυπηρέτηση της οπτικής επιθεώρησης ομοιοτήτων και την αναγνώριση σφαλμάτων και αποκλίσεων της 3Δ εκτύπωσης.

5. Σύνθετος βρόγχος ανάδρασης για τον έλεγχο των παραμέτρων της διαδικασίας εκτύπωσης με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας εκτύπωσης, της ταχύτητας και της επαναληπτικότητας.

6. Ανάλυση & επεξεργασία ΔΜΟ με τεχνικές μηχανικής μάθησης για τον έλεγχο των παραμέτρων της διαδικασίας εκτύπωσης.

7. Διερεύνηση καινοτόμων αλλά και σαφώς βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων για τη χρήση τεχνολογιών μεγάλων δεδομένων στη βιομηχανία της 3Δ εκτύπωσης.

1. Το Q3D σχεδιάζει μία καινοτόμα μεθοδολογία συλλογής δεδομένων και διαμοιρασμού για την παρακολούθηση της διαδικασίας 3Δ εκτύπωσης σε όλα τα επίπεδα και λαμβάνοντας υπόψη όσο το δυνατό περισσότερες παραμέτρους, ενσωματώνοντας πληθώρα αισθητήριων οργάνων όπως φασματόμετρα, προφιλόμετρα μικροσκοπικής κλίμακας, κ.α., ενώ σε δεύτερο χρόνο τελευταίας τεχνολογίας επεξεργασία δεδομένων και τεχνικές ελαχιστοποίησης θα προσθέσουν εγκυρότητα, θα αυξήσουν την αξιοπιστία και θα επιτρέψουν την αποθήκευση, το χειρισμό και το διαμοιρασμό ΔΜΟ μεταξύ των διαφόρων συστημάτων

2. Το Q3D καταστρώνει μεθόδους για μη  καταστρεπτικό/παρεμβατικό έλεγχο των πολύπλοκων 3Δ εκτυπωμένων δομών εξορύσσοντας τεράστιες ποσότητες δεδομένων ευρείας γκάμας από αισθητήρες, ευφυή επεξεργασία κι ανάλυση.

3. Το Q3D σχεδιάζει μια καινοτόμα πλατφόρμα ανάλυσης ΔΜΟ για τη βελτίωση και τη προσαρμογή των παραμέτρων της διαδικασίας 3Δ εκτύπωσης, η οποία θα συνδυάζει πολυπληθή ετερογενή δεδομένα αισθητήρων κατά τη διάρκεια των διεργασιών, εξάγοντας συμπεράσματα και μεθοδολογίες οπτικοποίησης δεδομένων, που μπορούν να εξάγουν αξιόπιστη γνώση παρά του όγκου των δεδομένου, της εγκυρότητας τους και της ποικιλίας τους.

4. Συνδυάζοντας πληροφορία από ορθοφωτογραφική κάμερα υψηλής ακρίβειας, κάμερα βάθους, κάμερα υπερύθρων και μικροπροφιλομέτρο θα γίνεται ανακατασκευή του 3Δ μοντέλου και σύγκρισή του με το αρχικό στερεό.

5.Υπηρεσίες Βελτίωσης 3Δ εκτύπωσης και εξασφάλισης ποιότητας 3Δ αντικειμένου θα είναι τα απώτερα εργαλεία που θα αναπτυχθούν από το Q3D. Πολυτροπική ανάλυση ΔΜΟ σε πραγματικό χρόνο και ευφυής οπτικοποίηση θα παρέχουν τη δυνατότητα στο χειριστή να λαμβάνει πληροφορία τόσο για την ποιότητα του 3Δ αντικειμένου όσο και χειρισμούς για να τη βελτιώσει και εν τέλει να την εξασφαλίσει.

 

e-max.it: your social media marketing partner