Επιτροπή Ερευνών Π.Ι.

Share

Picture123

Βαθμωτά Πεδία σε Καμπύλους Χώρους: Σολιτονιακές Λύσεις, Παρατηρησιακά Αποτελέσματα και Βαρυτικά Κύματα/5047648
Scalar Fields in Curved Spaces: Soliton Solutions, Observational Results and Gravitational Waves.
82644
ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΑΝΔΡΟΣ
20-02-2020
07-07-2021
45.541,26 €

Στα πλαίσια της υλοποίησης του έργου έγινε  μια θεωρητική μελέτη στον τομέα της Γενικής Σχετικότητας και της Αστροφυσικής. Αποδείχτηκε μεταξύ άλλων η ευστάθεια σφαιρικών φλοιών που αποτελούνται απο ιδανικό ρευστό σε έναν συγκεκριμένο χωροχρόνο γνωστό ως Schwarzschild-Rindler-anti-de Sitter (SRAdS).

Στόχος της μελέτης ήταν η κατανόηση της φυσικής της ευστάθειας αυτών των κελυφών. Ευστάθεια αυτή αποδίδεται σε δυναμική εξισορόπηση μεταξύ ενός βαρυτικά απωστικού όρου Rindler και βαρυτικά ελκτικών όρων Schwarzschild και anti-de Sitter που δρούν με ελκτικές βαρυτικές δυνάμεις. Κατά την μελέτη καθορίσαμε τις συνθήκες που πρέπει να πληρούνται για τη σταθερότητα αυτών των κελυφών για τρεις διαφορετικές εξισώσεις κατάστασης ρευστού: κέλυφος ρευστού κοσμολογικής σταθεράς, ειδική μορφή ύλης ύλη και κέλυφος σκόνης.

Τα ευρήματα είναι συμβατά με προηγούμενες μελέτες που απέδειξαν την ύπαρξη σταθερών σφαιρικών τοίχων βαθμωτού πεδίου σε αντίστοιχο χωροχρόνο υποβάρου. Η μελέτη παρέχει επίσης έναν ορισμό για λεπτά σφαιρικά κελύφη στη Γενική Σχετικότητα, περιγράφοντάς τα ως 2+1 λεπτές υπερεπιφάνειες με συγκεριμένο τανυστή ορμής ενέργειας που αντστοιχεί σε ιδανικό ρευστό.

Τα αποτελέσματά μας οδήγησαν στην έυρεση νέων στατικών σφαιρικά συμμετρικών λύσεων στην Γενική Θεωρία της Σχετικότητας και στην καλύτερη κατανόηση κατανόησή της συμπεριφοράς της ύλης σε συγκεκριμένες συνθήκες χωροχρόνου και θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις για την κατανόησή μας για τη δομή και τη δυναμική του Σύμπαντος.

e-max.it: your social media marketing partner