ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ |
ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ή ON/OFF |
Πτυχίο Βιολόγου ή Χημικού ή Χημικού Μηχανικού ή συναφούς ειδικότητας |
ON/OFF |
Βαθμός Πτυχίου |
Βαθμός Χ 2 (μέγιστο: 20 μονάδες ) |
Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σε Βιολογικές Τεχνολογίες |
ON/OFF |
Εργαστηριακή εμπειρία τουλάχιστον 1 έτους στον σχεδιασμό και τη βελτιστοποίηση βιοδιεργασιών (ακινητοποίηση ενζύμων, νανοβιοκατάλυση, βιοαντιδραστήρες) (που να αποδεικνύεται π.χ. με βεβαίωση επιστημονικά υπευθύνου ή διευθυντή εργαστηρίου, με συμβάσεις, κ.λπ.) |
ON/OFF |
Γνώση Αγγλικής Γλώσσας (επιπέδου τουλάχιστον Β2) |
10 – Καλή Γνώση 15 - Πολύ Καλή Γνώση 20 - Άριστη Γνώση |
ΣΥΝΕΚΤΙΜΩΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ |
ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ |
Εξειδίκευση σε ενζυμικά καταλυόμενες διεργασίες (που να αποδεικνύεται με τουλάχιστον 2 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά ή βιβλία, ή με συμβάσεις διάρκειας τουλάχιστον 1 έτους σε σχετικά ερευνητικά προγράμματα/υποτροφίες, ή βεβαίωση επιστημονικά υπευθύνου ή διευθυντή εργαστηρίου για εμπειρία τουλάχιστον 1 έτους) |
20 |
Γνώση ανάλυσης βιομορίων, πεπτιδίων και πρωτεϊνών με χρωματογραφία υψηλής απόδοσης και φασματοσκοπία υπερύθρου (που να αποδεικνύεται με τουλάχιστον 2 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά ή βιβλία, ή με συμβάσεις διάρκειας τουλάχιστον 1 έτους σε σχετικά ερευνητικά προγράμματα/υποτροφίες, ή βεβαίωση επιστημονικά υπευθύνου, ή διευθυντή εργαστηρίου για εμπειρία τουλάχιστον 1 έτους) |
20 |
Δημοσιεύσεις σε Επιστημονικά Περιοδικά ή Βιβλία (Διεθνείς Εκδόσεις)/ Ανακοινώσεις (προφορικές ή/και αναρτημένες) σε Εθνικά και Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια συναφείς με το επιστημονικό πεδίο του αντικειμένου της θέσης |
Αριθμός δημοσιεύσεων Χ 4 Μονάδες, Αριθμός παρουσιάσεων σε συνέδριο Χ 2 Μονάδες (μέγιστο: 20 μονάδες) |
- Παραγωγή πρωτεϊνών υψηλής διατροφικής σύστασης από εδώδιμα στελέχη βασιδιομυκήτων. Βελτιστοποίηση παραγωγής πρωτεϊνών από εδώδιμα στελέχη βασιδιομυκήτων σε βυθισμένες καλλιέργειες (συμμετοχή στην Ενότητα Εργασίας ΕΕ2).
- Εγκλεισμός ω-3 λιπαρών και άλλων βιοδραστικών σε επιλεγμένες μήτρες. Βελτιστοποίηση του εγκλεισμού ω-3 λιπαρών και άλλων βιοδραστικών (συμμετοχή στην Ενότητα Εργασίας ΕΕ3).
- Σχεδιασμός, υλοποίηση και αξιολόγηση διατροφικής παρέμβασης με το καινοτόμο μπιφτέκι. Αξιολόγηση διατροφικής αξίας των καινοτόμων προϊόντων και σύγκριση με τα συμβατικά (συμμετοχή στην Ενότητα Εργασίας ΕΕ5).