Επιτροπή Ερευνών Π.Ι.

Share
Tech Transfer 2022 - 23 | Workshop #2: Κανονισμοί Μεταφοράς Τεχνολογίας και ο Ρόλος των Γραφείων Μεταφοράς Τεχνολογίας
18-01-2023

TECH TRANSFER 2022 - 23

WORKSHOP #2
Κανονισμοί Μεταφοράς Τεχνολογίας και
ο Ρόλος των Γραφείων Μεταφοράς Τεχνολογίας

Έρευνα, μεταφορά τεχνολογίας και δημιουργία αξίας

26.01.23 | 16:00–18:00 | Μικρή Σκηνή & Διαδικτυακά

Μια σειρά από workshops για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της έρευνας και
της καινοτομίας στην Ελλάδα από το Ίδρυμα Ωνάση, το Τομεακό Επιστημονικό Συμβούλιο Μεταφοράς Τεχνολογίας και Διανοητικής Ιδιοκτησίας του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας και το Uni.Fund.

Τι σημαίνει μεταφορά τεχνολογίας για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα στην πράξη; Ένα χρόνο μετά την εισαγωγή του νέου νόμου για τους Τεχνοβλαστούς, το δεύτερο Tech Transfer Workshop θέτει το ερώτημα του πώς εφαρμόζονται οι κανονισμοί Μεταφοράς Τεχνολογίας από τους οργανισμούς που πραγματοποιούν έρευνα, αλλά και ποιος είναι ο ρόλος των Γραφείων Μεταφοράς Τεχνολογίας και των αντίστοιχων συνεργατικών δομών.

Με αφορμή τη συμπλήρωση της πρώτης περιόδου λειτουργίας των Δομών Μεταφοράς Τεχνολογίας, το δεύτερο workshop του 2ου κύκλου Tech Transfer εξετάζει το ζήτημα της εφαρμογής των Κανονισμών Μεταφοράς Τεχνολογίας και τον ρόλο των Γραφείων Μεταφοράς Τεχνολογίας και των συνεργατικών δομών σε ερευνητικούς και πανεπιστημιακούς φορείς.

Έξι Δομές Μεταφοράς Τεχνολογίας συζητούν για τα ζητήματα και τις προοπτικές του χώρου της έρευνας και καινοτομίας, τις εμπειρίες τους από το νέο ρυθμιστικό σύστημα αλλά και τις προτάσεις τους για το πώς μπορούμε να πετύχουμε συνέργειες και να ενισχύσουμε ουσιαστικά το ελληνικό σύστημα καινοτομίας στα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.

Τo 2ο Tech Transfer Workshop αποτελεί μια ακόμη ευκαιρία για την ελληνική κοινότητα της έρευνας και καινοτομίας να συναντηθεί, τόσο δια ζώσης στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, όσο και διαδικτυακά, προκειμένου να μοιραστεί βέλτιστες πρακτικές και να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός βιώσιμου και συμπεριληπτικού συστήματος καινοτομίας στην Ελλάδα. Μετά τη λήξη του Workshop θα ακολουθήσει δράση δικτύωσης στο Φουαγιέ του 5ου ορόφου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Workshop #2 | Κανονισμοί Μεταφοράς Τεχνολογίας και ο Ρόλος των Γραφείων Μεταφοράς Τεχνολογίας

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 16:00-18:00

16:00-16:10
Εισαγωγή στο 2ο Workshop
Δρ. Πρόδρομος Τσιαβός, Διευθυντής Ψηφιακής Ανάπτυξης και Καινοτομίας, Ίδρυμα Ωνάση
Καθ. Κατερίνα Πραματάρη, Πρόεδρος ΤΕΣ ΜΤ & ΔΙ – Partner, Uni.Fund – Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

16:10-17:30
Κανονισμοί Μεταφοράς Τεχνολογίας και ο Ρόλος των Γραφείων Μεταφοράς Τεχνολογίας

Εισηγήτριες: 
Σοφία Τσακίρη, Μέλος ΤΕΣ ΜΤ & ΔΙ 
Φαίη Ορφανού, Μέλος ΤΕΣ ΜΤ & ΔΙ

Panelists: 
Ομοτ. Καθ. Νικόλαος Μυλωνάς, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Εκπρόσωπος “Δικτύου Αρχιμήδη - ΕΚΠΑ”
Έρη Τόκα, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Εκπρόσωπος “Δικτύου Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης - Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης”
Αναπλ. Καθ. Άγγελος Τσακανίκας, Μέλος ΤΕΣ ΜΤ & ΔΙ - Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο - Εκπρόσωπος “Δικτύου Science Agora”
Εκπρόσωπος “Δικτύου GNΩSI”
Εκπρόσωπος “Δικτύου Σπείρα”

Συντονίστρια:

Καθ. Κατερίνα Πραματάρη, Πρόεδρος ΤΕΣ ΜΤ & ΔΙ – Partner, Uni.Fund – Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

17:30-18:00
Συζήτηση - Ερωτήσεις

18:00-19:00
Networking

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ TECH TRANSFER;

Το Τech Transfer αφορά μια σειρά από workshops που πραγματεύονται το πώς μπορεί να υποστηριχθεί η Επιχειρηματική Αξιοποίηση της Έρευνας και η Μεταφορά Τεχνολογίας στην Ελλάδα. Οι τέσσερις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Στέγη αποτελούν συνέχεια της σειράς Tech Transfer webinars που συνδιοργάνωσαν το Uni.Fund και το Ίδρυμα Ωνάση κατά την περίοδο Νοεμβρίου 2020 – Μαΐου 2021.

Στo δεύτερο Tech Transfer, μέσα από τέσσερις συναντήσεις, ανοίγει ένας δημιουργικός διάλογος γύρω από το πώς η έρευνα που γίνεται σε ελληνικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα μπορεί να υποστηριχθεί στοχευμένα από τις νέες Δομές Μεταφοράς Τεχνολογίας ώστε να οδηγήσει σε προϊόντα και υπηρεσίες , πώς μπορεί να προστατευθεί με διπλώματα ευρεσιτεχνίας και άλλα εργαλεία διανοητικής ιδιοκτησίας και πώς τελικά μπορεί να παραχθεί αξία για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Τα workshops απευθύνονται σε μέλη των Γραφείων και των Δομών Μεταφοράς Τεχνολογίας και ευρύτερα στα μέλη της ελληνικής πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας και φορείς που ενδιαφέρονται για τη Μεταφορά Τεχνολογίας και την ανάπτυξη δομών στήριξης της Επιχειρηματικότητας και της Καινοτομίας.

Τα workshops θα υλοποιηθούν κατά το διάστημα Δεκεμβρίου 2022 – Απριλίου 2023 και θα προσφέρουν πρακτική καθοδήγηση στα μέλη των Γραφείων/Δομών Μεταφοράς Τεχνολογίας των Ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Ερευνητικών Κέντρων σε θέματα που σχετίζονται με την ευθύνη διαχείρισης της διανοητικής ιδιοκτησίας, τη σύνταξη των νέων Κανονισμών Μεταφοράς Τεχνολογίας, τους δείκτες απόδοσης (KPIs), τη βιωσιμότητα των δομών και τη χρηματοδότηση.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΟΛΑ ΤΑ WORKSHOPS

08.12.22 | Workshop 1: Ποιος έχει την ευθύνη της διαχείρισης της διανοητικής ιδιοκτησίας
26.01.23 | Workshop 2: Κανονισμοί Μεταφοράς Τεχνολογίας και ο Ρόλος των Γραφείων Μεταφοράς
16.02.23 | Workshop 3: Βιωσιμότητα Δομών και KPIs
07.04.23 | Workshop 4: Χρηματοδότηση Δομών / To Business Model ενός ΤΤΟ

Τα workshops θα φιλοξενηθούν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, ενώ θα παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησής τους από απόσταση μέσω live streaming.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ>

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Συνδιοργανώνονται από τις Δομές Μεταφοράς Τεχνολογίας Science Agora, Αρχιμήδης ΕΚΠΑ, GNΩSI, Σπείρα και ΑΠΘ – Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας Smart Attica.

e-max.it: your social media marketing partner