Επιτροπή Ερευνών Π.Ι.

Share
Νέα Προκήρυξη ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για τη Χρηματοδότηση της Βασικής Έρευνας (Οριζόντια Υποστήριξη όλων των Επιστημών)
26-08-2022

Προκήρυξη  για τη «Χρηματοδότηση της Βασικής Έρευνας (Οριζόντια Υποστήριξη όλων των Επιστημών)», εκδόθηκε σήμερα από  το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.). Οι ενδιαφερόμενοι δυνητικοί δικαιούχοι καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους από την Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022, 12:00 (ώρα Ελλάδας) μέχρι και την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022, 17:00 (ώρα Ελλάδας). 

Κύριος στόχος της προκήρυξης, η οποία περιλαμβάνεται στα έργα του άξονα 4.5 «Προώθηση της Έρευνας και της Καινοτομίας», είναι η χρηματοδότηση πρωτότυπων ερευνητικών έργων υψηλής επιστημονικής ποιότητας και αριστείας, συνεισφέροντας στην επίτευξη των γενικών στόχων που έχει θέσει το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Στην πρώτη Υποδράση επιδιώκεται η χρηματοδότηση νεοδιορισμένων ή υπό διορισμό σε μη μόνιμη θέση (επί θητεία) Μελών ΔΕΠ, Ερευνητών/τριών και Ειδικών Λειτουργικών Επιστημόνων (ΕΛΕ) σε Ακαδημαϊκό ή Ερευνητικό Φορέα της χώρας. Με τη δεύτερη Υποδράση δίνεται η δυνατότητα υλοποίησης ερευνητικών έργων βασικής έρευνας από Μέλη ΔΕΠ και Ερευνητές/τριες, με έμφαση στη διεπιστημονικότητα, σε τομείς αιχμής.                                   

 
 

Ο συνολικός προϋπολογισμός της Δράσης ξεπερνά τα 58 εκατ. ευρώ και η διάρκεια των προτεινόμενων ερευνητικών έργων μπορεί να κυμαίνεται από 18 έως 24 μήνες. Αναλυτικές πληροφορίες αναφορικά με τη Δράση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. (www.elidek.gr/)

e-max.it: your social media marketing partner