ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ |
ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ή ON/OFF |
Απόφοιτος του Τμήματος Χημείας ή συναφούς ειδικότητας |
ON/OFF |
Μεταπτυχιακό τίτλο με ειδίκευση στα τρόφιμα |
ON/OFF |
Διδακτορικό δίπλωμα στη Χημεία, Βιολογία, Βιοτεχνολογία ή συναφή ειδικότητα |
ON/OFF |
Εμπειρία στην υλοποίηση ερευνητικού έργου στο πλαίσιο χρηματοδοτούμενων ερευνητικών έργων που αφορούν στην αξιοποίηση φυτικών παρασκευασμάτων για την παραγωγή τροφίμων και ποτών |
ON/OFF |
Εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώσεις σε συνέδρια σχετιζόμενες με τη μελέτη φυτικών παρασκευασμάτων |
ON/OFF |
3.1 Η μελέτη της αντιοξειδωτικής δράσης εκχυλισμάτων ως προς την ικανότητα αναστολής της οξειδωτικής τροποποίησης της χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης (LDL), in vitro.
3.2 Η μελέτη των αντιφλεγμονωδών δράσεων εκχυλισμάτων ως προς την ενεργοποίηση ενδοθηλιακών κυττάρων, την ενεργοποίηση μονοκυττάρων περιφερικού αίματος ανθρώπου και την παραγωγή ουδετεροφιλικών δικτύων χρωματίνης (ΝΕΤs), από ανθρώπινα ουδετερόφιλα.
ΕΕ3: Διερεύνηση της αντιοξειδωτικής και αντιφλεγμονώδους δράσης εκχυλισμάτων και επιμέρους συστατικών in vitro.