Επιτροπή Ερευνών Π.Ι.

Share
RM Roadmap – Διαμορφώνοντας το μέλλον του Research Manager & Administrator
22-09-2023

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του έργου RM Roadmap, δίνει την ευκαιρία σε όλα τα μέλη της ευρύτερης ερευνητικής κοινότητας στην Ευρώπη να εκφράσουν την άποψή τους και να συν-διαμορφώσουν το μέλλον του/της Research Manager & Administrator (RMA), επαγγελματικά και ακαδημαϊκά.  

Ποιος/α θεωρείται ότι είναι RMA;

Η «βεντάλια» των υπηρεσιών που παρέχουν οι RMAs είναι μεγάλη και μπορεί να περιλαμβάνει εκείνον/η που συλλαμβάνει μια ερευνητική ιδέα, που εντοπίζει τη σωστή χρηματοδότηση, που συμμετέχει στη συγγραφή της πρότασης, που διαπραγματεύεται με τις αναθέτουσες αρχές, που έχει την επίβλεψη ενός έργου, που υποστηρίζει διοικητικά την υλοποίηση ενός έργου (HR, προμήθειες, διαχείριση Π/Υ, reporting), που συμβάλλει στη διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου, που υποστηρίζει την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου. Ένας από τους στόχους του RM Roadmap είναι η καταγραφή και ο προσδιορισμός της επαγγελματικής ιδιότητας ενός RMA.

Το RM Roadmap θα θέσει το επόμενο διάστημα σε λειτουργία την Knowledge Community Platform. Όπως όλες οι άλλες χώρες της ΕΕ, έτσι και η Ελλάδα θα έχει τη δική της ξεχωριστή ιστοσελίδα.  

Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή τα ακόλουθα διαστήματα με την παρακάτω θεματολογία:

  • Understand the Landscape: National Networks and Associations, 2-13 Οκτωβρίου2023
  • Who are Research Managers / Skills and Competences, 14-28 Μαρτίου2024
  • Training, Networking and Professional Development opportunities, 3-14 Ιουνίου2024
  • Career development Framework, 14-28 Νοεμβρίου2024
  • Value proposition, 3-21 Μαρτίου2025

Στο διάστημα που θα παραμένει η πλατφόρμα ανοιχτή, όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στη συζήτηση, καταθέτοντας γραπτά την άποψή τους. Στο τέλος υπάρχει η δυνατότητα έγκρισης του consensus report που θα ετοιμάζουν οι Ambassadors.

Για τη χρήση της πλατφόρμας, θα προηγηθεί εκπαίδευση των μελών της κοινότητας των RMAs στις 25/09, 15:00 – 16:30 ώρα Ελλάδος. Το link εγγραφής βρίσκεται εδώ.

Για τη δικτύωση των μελών της κοινότητας των RMAs και τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου, συστήνεται η εγγραφή των RMAs στην πλατφόρμα δικτύωσης Crowdhelix και συγκεκριμένα στην έλικα Research Management. Η εγγραφή και η αλληλεπίδραση των μελών στη συγκεκριμένη έλικα είναι χωρίς κόστος.

Για διευκρινίσεις και ερωτήματα/απορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στις Ambassadors του έργου RM Roadmap στην Ελλάδα, Δρ. Μαρία Μακριδάκη από το ΙΤΕ/ΙΠ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και Χριστίνα Κάρλου από το ΙΤΕ/Δίκτυο ΠΡΑΞΗ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

e-max.it: your social media marketing partner