Επιτροπή Ερευνών Π.Ι.

Share
Μελέτη ερωτηματολογίου σχετικά με προσκλήσεις της EFSA για χρηματοδοτούμενα έργα
21-09-2023

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (European Food Safety Authority, EFSA) αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της αξιολόγησης επικινδυνότητας στα τρόφιμα και τις ζωοτροφές στην Ε.Ε.

Η EFSA, σε στενή συνεργασία με τα κράτη μέλη, παρέχει ανεξάρτητες επιστημονικές συμβουλές σχετικά με τους υφιστάμενους και τους αναδυόμενους κινδύνους. Οι τομείς αρμοδιότητας της καλύπτουν την ασφάλεια των τροφίμων και ζωοτροφών, τη διατροφή, την υγεία και καλή μεταχείριση των ζώων, την προστασία των φυτών και την υγεία των φυτών. Κάθε χρόνο η EFSA δημοσιεύει προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για επιχορηγήσεις call for grant) και προσκλήσεις υποβολής προσφορών (δημόσιες συμβάσεις, call for tender) για έργα σε αυτούς τους τομείς. Ο ετήσιος προϋπολογισμός για τις προσκλήσεις αυτές ανέρχεται σε περίπου 35 εκατ. ευρώ.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), ως Εστιακό Σημείο της EFSA στην Ελλάδα, πραγματοποιεί μελέτη ερωτηματολογίου που αφορά στις προσκλήσεις της EFSA για χρηματοδοτούμενα έργα, μέχρι και την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023.

Ο σύνδεσμος για τη μελέτη είναι εδώ.

e-max.it: your social media marketing partner