Επιτροπή Ερευνών Π.Ι.

Share
Διημερίδα με θέμα "Σύνδεση Σχολείου & Πανεπιστημίου: Η φωνή των φοιτητών και των εκπαιδευτικών"
27-03-2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προγραμματίζει Διημερίδα με θέμα "Σύνδεση Σχολείου & Πανεπιστημίου: Η φωνή των φοιτητών και των εκπαιδευτικών", στις 27 & 28 Μαΐου 2023. Η συγκεκριμένη Διημερίδα αποτελεί πλέον ένα θεσμό στο Τμήμα, δεδομένου ότι πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Μετά από τη σημαντική απήχηση και το έντονο ενδιαφέρον που εκφράστηκε από νέους ερευνητές και εκπαιδευτικούς ανά την επικράτεια, η παρούσα πρόσκληση για συμμετοχή με εισήγηση απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς της ελληνικής επικράτειας και τους ερευνητές όλων των Παιδαγωγικών Τμημάτων. Στόχευσή της αποτελεί η παρουσίαση ερευνητικών εργασιών πάνω σε σύγχρονα θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, η ώσμωση τόσο μεταξύ των νέων ερευνητών όσο και μεταξύ ερευνητών και εκπαιδευτικών, η προβολή και η διάχυση καλών πρακτικών που υιοθετούν οι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί, και κυρίως η δημιουργία μιας γέφυρας επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου και του σχολείου.
Η παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος απευθύνεται σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων, σε επόπτες εκπαιδευτικού έργου, σε συμβούλους εκπαίδευσης και σε διοικητικά στελέχη της εκπαίδευσης. Στόχος είναι να παρουσιαστούν καινοτόμες δράσεις οι οποίες υλοποιήθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν τη διδασκαλία, τη σχολική ζωή ή τη διοίκηση.
Καλούνται όσοι/ες επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Διημερίδα με εισήγηση να αποστείλουν περίληψη έως τις 31 Μαρτίου 2023, πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/diimerida/ptde/2023. Η περίληψη δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 500 λέξεις και πρέπει να υποβληθεί σε Word2000+ ως εξής:

 Δομή: Τίτλος- Ονοματεπώνυμο συγγραφέα- Ιδιότητα-Ηλεκτρονική διεύθυνση- Κείμενο περίληψης- Λέξεις κλειδιά
Γραμματοσειρά: Calibri
Τίτλος: 16pt, Bold
Ονοματεπώνυμο συγγραφέα: 14pt
Ιδιότητα συγγραφέα: 14pt
Ηλεκτρονική διεύθυνση: 14pt
Το κείμενο της περίληψης: 12pt
Λέξεις κλειδιά: μέχρι 5, 12pt
Διάστιχο: 1,5
Στοίχιση: πλήρης
Περιθώρια: επάνω και κάτω 2,54 εκ., αριστερά και δεξιά: 3,17 εκ.

Οι συγγραφείς θα ενημερωθούν για την αποδοχή της εργασίας τους μέχρι τις 30 Απριλίου 2023.
Προβλέπεται η έκδοση ηλεκτρονικών Πρακτικών της Διημερίδας, τα οποία θα περιλαμβάνουν τα πλήρη κείμενα των εργασιών που θα παρουσιαστούν στη Διημερίδα. Το πλήρες κείμενο, εφόσον οι εισηγητές επιθυμούν τη συμπερίληψή του στα Πρακτικά της Διημερίδας, θα πρέπει να κατατεθεί στην Οργανωτική Επιτροπή το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023. Οδηγίες για τα πλήρη κείμενα θα αποσταλούν στους εισηγητές μετά την αποδοχή της περίληψής τους.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Συντονίστρια της Επιτροπής Επιστημονικού Λόγου, Τέχνης και Εξωστρέφειας του ΠΤΔΕ (Μαρία Λιακοπούλου, τηλ. 2651005896, ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).
Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

e-max.it: your social media marketing partner