Επιτροπή Ερευνών Π.Ι.

Share
Ημερίδα: Διαβούλευση για Συστάσεις Πολιτικής στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης για τα Μέσα
16-06-2022

Εκ μέρους του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου AI4Media, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε στην ημερίδα με θέμα: Διαβούλευση για Συστάσεις Πολιτικής στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης για τα Μέσα (Stakeholder Consultation on Policy Recommendations in the field of AI and Media). Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα, διαδικτυακά στις 29 Ιουνίου 2022.

Γιατί μια τέτοια ημερίδα;

Στο έργο AI4Media γνωρίζουμε ότι η έλλειψη συγκεκριμένων συστάσεων πολιτικής σχετικά με τη χρήση εφαρμογών και εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα των Μέσων (που περιλαμβάνει τα μέσα ενημέρωσης, τα κοινωνικά δίκτυα, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, τη μουσική βιομηχανία, τις εκδόσεις, τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών, κτλ.) μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές προκλήσεις για την επίτευξη του οράματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την αξιόπιστη τεχνητή νοημοσύνη.

Για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, το έργο στοχεύει να αναπτύξει μια σειρά συστάσεων πολιτικής για να διασφαλίσει ότι οι ευρωπαϊκές αξίες της ηθικής και αξιόπιστης τεχνητής νοημοσύνης (ethical & trustworthy AI) θα ενσωματωθούν σε μελλοντικές εφαρμογές για τον τομέα των μέσων. Το έργο AI4Media επιθυμεί να καλέσει τα διάφορα εμπλεκόμενα μέρη (επαγγελματίες των μέσων, μέλη της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, κοινωνία των πολιτών, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και  υπεύθυνους χάραξης πολιτικών) και να τους καλέσει να εκφράσουν τις ανησυχίες τους και τις απόψεις τους με στόχο τη δημιουργία σχετικών συστάσεων πολιτικής.

Το έργο έχει ήδη διεξαγάγει έρευνα σχετικά με τις νομικές, κοινωνικές και τεχνικές πτυχές της τεχνητής νοημοσύνης και των εφαρμογών της στον τομέα των μέσων. Αυτή η εκδήλωση θα είναι επομένως και μια ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να μάθουν για τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας.

Πρακτικές πληροφορίες:

 

Η εκδήλωση χωρίζεται σε 3 συνεδρίες, μία για κάθε ομάδα εμπλεκόμενων μερών, με διάρκεια 2 ωρών η καθεμία.

  • Συνεδρία για επαγγελματίες των μέσων: από 11:00 έως 13:00 
  • Συνεδρία για την κοινωνία των πολιτών, ΜΚΟ, μέλη της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας: από 14:00 έως 16:00
  • Συνεδρία για υπεύθυνους χάραξης πολιτικής (policy makers): από 17:00 έως 19:00

Κάθε συνεδρία θα ξεκινήσει με την παρουσίαση των βασικών συμπερασμάτων της έρευνας του AI4Media σχετικά με:

  • Την ανάλυση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τεχνητή νοημοσύνη και την επικείμενη νομοθετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης (AI Act), με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη για εφαρμογές στον τομέα των μέσων.
  • Τον οδικό χάρτη και προβλέψεις για τις τεχνολογίες και τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που είναι σχετικές με τον τομέα των μέσων.
  • Την αξιολόγηση του κοινωνικού/οικονομικού/πολιτικού αντίκτυπου από τις μελλοντικές εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη σχετικά με τεχνολογίες και εφαρμογές για τον τομέα των μέσων.

Μετά από αυτές τις σύντομες παρουσιάσεις, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για την ανταλλαγή ιδεών πάνω στο θέμα με σκοπό τη συλλογή σχολίων, πληροφοριών, βέλτιστων πρακτικών και ανησυχιών από τα ενδιαφερόμενα μέρη. Τη συζήτηση θα συντονίσουν οι εταίροι του AI4Media. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον κανόνα του Chatham House. Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα ανώνυμης υποβολής σχολίων και απόψεων.

ΕΓΓΡΑΦΗ>ΕΔΩ

* Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά η εγγραφή είναι υποχρεωτική πριν τις 27 Ιουνίου 2022. Μετά την εγγραφή, μέσα σε 72 ώρες, θα λάβετε ένα email επιβεβαίωσης που θα περιέχει το link για την συνεδρία που θα συμμετέχετε.

** Σε περίπτωση ερωτήσεων σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να απευθυνθείτε στα emailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (αγγλικά) και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (ελληνικά)

e-max.it: your social media marketing partner