Ημερίδα παρουσίασης του έργου του Κοινού Κέντρου Ερευνών/Joint Research Centre» (JRC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης
28-03-2014

Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιείται την Τρίτη 1 Απριλίου 2014, στο Αμφιθέατρο του ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», ημερίδα παρουσίασης του έργου του Κοινού Κέντρου Ερευνών/Joint Research Centre» (JRC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ερευνητικών Κέντρων της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας στα θεματικά πεδία των θαλασσίων υποθέσεων, της ενέργειας, των τροφίμων και της βιο-οικονομίας, παρουσία του Γενικού Διευθυντή του JRC κ. Vladimir Sucha, του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας Δρ. Χρήστου Βασιλάκου και εκπροσώπων της Επιστημονικής κοινότητας.

Το Κοινό Κέντρο Ερευνών/JRC είναι εσωτερική επιστημονική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αποστολή του είναι να προσφέρει  επιστημονική και τεχνική στήριξη για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την άσκηση και την παρακολούθηση πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το JRC σε συνεργασία με τις Γενικές Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις πολιτικές τους, υποστηρίζει ενεργά το κοινό συμφέρον των κρατών-μελών για μια ασφαλέστερη, καθαρότερη και ανταγωνιστική Ευρώπη. Ασχολείται με τις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις και την τόνωση της καινοτομίας μέσω της ανάπτυξης προηγμένων μεθόδων, εργαλείων και προτύπων, καθώς και με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας με την επιστημονική κοινότητα των κρατών-μελών και διεθνών οργανισμών.

Το Κοινό Ερευνητικό Κέντρο είναι Γενική Διεύθυνση/Directorate General (DG) JRC της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής, απασχολεί συνολικά 2.850 άτομα, ο τρέχων προϋπολογισμός του στο πλαίσιο του “HORIZON 2020” ανέρχεται σε 2.463m€ (nuclear and non-nuclear direct actions) και αποτελείταιαπό επτά ερευνητικά Ινστιτούτα εγκατεστημένα σε πέντε Κράτη Μέλη/κ-μ της ΕΕ.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της ΓΓΕΤ και του JRC στους ανωτέρω στρατηγικούς τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. To Μνημόνιο θέτει το πλαίσιο για την εκπόνηση κοινών δράσεων μεταξύ των Ερευνητικών Κέντρων που εποπτεύονται από τη ΓΓΕΤ και του JRC.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.