Επιτροπή Ερευνών Π.Ι.

Share
Oλοκλήρωση Μελέτης ΟΟΣΑ "Περιφερειακή Πολιτική της Ελλάδας μετά το 2020"
02-11-2020

Αγαπητοί συνεργάτες,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ολοκλήρωση της μελέτης «Περιφερειακή Πολιτική της Ελλάδας μετά το 2020», η οποία ανατέθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τη Γενική Διεύθυνση Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Μπορείτε να κατεβάσετε απευθείας το κείμενο της μελέτης του ΟΟΣΑ πατώντας εδώ .

Επίσης, η μελέτη έχει αναρτηθεί στη σελίδα μας  espa.gr  στον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.espa.gr/el/Pages/NewsFS.aspx?item=1272.

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους από τις Υπηρεσίες του Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) καθώς και τους εκπροσώπους Υπουργείων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, θεσμικών, παραγωγικών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών και άλλων φορέων για την πολύτιμη βοήθεια και συνεισφορά σας στην εκπόνηση της μελέτης κατά τη διάρκεια των Συναντήσεων Εργασίας, τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων του ΟΟΣΑ αλλά και τη συμμετοχή σας στα Σεμινάρια Ενδυνάμωσης Δεξιοτήτων.

Η μελέτη εκπονήθηκε από τον ΟΟΣΑ (Κέντρο Επιχειρηματικότητας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Περιφερειών και Πόλεων), σε στενή συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ και υπό την αιγίδα της Επιτροπής Περιφερειακής Αναπτυξιακής Πολιτικής του ΟΟΣΑ. 

Αποτελεί, μεταξύ άλλων, σημαντική εισροή για τη διαμόρφωση των νέων διαρθρωτικών, αναπτυξιακών και περιφερειακών πολιτικών καθώς και για το στρατηγικό κείμενο του ΕΣΠΑ και των Προγραμμάτων 2021-2027.

Εξετάζει το ρόλο των Περιφερειών στην ανάπτυξη της Ελλάδας, την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και την πολιτική συνοχής της ΕΕ, μέσα από μια σειρά από στρατηγικές προτεραιότητες ανάπτυξης. Λαμβάνοντας υπόψη τις υπάρχουσες κοινωνικές προκλήσεις και με στόχο το μετριασμό των διαρκώς αυξανόμενων ανισοτήτων, η μελέτη εστιάζει σε ένα πλέγμα πολιτικών για την ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς στις περιφέρειες της Ελλάδας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους. Τονίζει, επίσης, ότι οι πολιτικές για την οικονομική ανάπτυξη, το κοινωνικό κεφάλαιο και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα είναι πιο αποτελεσματικές όταν αναγνωρίζουν τις διαφορετικές οικονομικές και κοινωνικές πραγματικότητες όπου ζουν και εργάζονται οι πολίτες. 

Με εκτίμηση

Μαρία Κωστοπούλου
_____________________________________________________________________________
Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης
Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Υπηρεσίας
Τηλ. 210 37 26 005, Μητροπόλεως 3, 10 557 Αθήνα
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

e-max.it: your social media marketing partner