Επιτροπή Ερευνών Π.Ι.

Share
Hμερίδα για το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC) στο Πρόγραμμα "Oρίζοντας 2020" για την Έρευνα & την Καινοτομία της ΕΕ (Αθήνα, ΕΙΕ, 9/12/2013)
29-11-2013

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020" (Horizon 2020) -το νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για τη Έρευνα και τη Καινοτομία την περίοδο 2014-2020- διοργανώνει Ημερίδα για το Πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (EuropeanResearchCouncil, ERC). Η εκδήλωση πραγματοποιείται τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου (10.30-14.30), στην Αθήνα (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβα, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48),.σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ERC.

Στην ημερίδα, ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας Δρ Θ. Παπάζογλου (EuropeanResearchCouncilExecutiveAgency) θα παρουσιάσει το πρόγραμμα ERC στo πλαίσιo του Ορίζοντα 2020 καθώς και τις αναμενόμενες προκηρύξεις του 2014. Αξιολογητές και επιτυχημένοι υποψήφιοι του προγράμματος ERC θα παρουσιάσουν χρήσιμες συμβουλές για την προετοιμασία και υποβολή ανταγωνιστικών προτάσεων.

Το πρόγραμμα ΙΔΕΕΣ του ΕRC, με προϋπολογισμό ~ 13 δισ. ευρώ (2014-2020), υποστηρίζει την «έρευνα αιχμής» αποκλειστικά στη βάση της επιστημονικής αριστείας. Η έρευνα μπορεί να διεξαχθεί σε οποιονδήποτε τομέα της επιστήμης ή της τεχνολογίας. Ενθαρρύνεται η  διεπιστημονικότητα και χρηματοδοτείται η έρευνα η οποία, αν και δεν σχετίζεται άμεσα με την αγορά, βρίσκεται στην "πρώτη γραμμή" της δημιουργίας νέας γνώσης που είναι απαραίτητη για τις εφαρμογές του μέλλοντος.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή στην ιστοσελίδα της ημερίδας.

http://www.ekt.gr/news/events/ekt/2013-12-09

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση:

http://www.ekt.gr/events/live

e-max.it: your social media marketing partner