Επιτροπή Ερευνών Π.Ι.

Share
ΔΙΕΘΝΕΣ-ΣΥΝΕΔΡΙΟ από το ΕΚΤ για την Ανοικτή Πρόσβαση στη δημόσια και επιστημονική πληροφορία
16-10-2013

ΔΙΕΘΝΕΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ
από το ΕΚΤ για την Ανοικτή Πρόσβαση στη δημόσια και επιστημονική πληροφορία
(Aθήνα, 16-18 Oκτωβρίου 2013)
http://www.openaccess.gr/conference2013    

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) σας προσκαλεί στο Διεθνές Συνέδριο "Ανοικτή Πρόσβαση @ ΕΚΤ - Αναπτύσσοντας κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές για την καινοτόμο χρήση της δημόσιας και επιστημονικής πληροφορίας" (www.openaccess.gr/conference2013), το τρίτο κατά σειρά ενός κύκλου διεθνών συνεδρίων που διοργανώνει από το 2008 με αντικείμενο την Ανοικτή Πρόσβαση στην επιστημονική γνώση. 

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48) στις 16-18 Οκτωβρίου 2013.

Τα Ανοικτά Δημόσια Δεδομένα και ο ρόλος τους στην Ανοικτή Διακυβέρνηση, και η Ανοικτή Πρόσβαση στα αποτελέσματα της δημόσια χρηματοδοτούμενης έρευνας αποτελούν τους δύο κύριους άξονες της φετινής διοργάνωσης. Στους τομείς αυτούς έχουν συντελεστεί σημαντικές εξελίξεις σε ευρωπαϊκό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο τα τελευταία δύο χρόνια, και το Διεθνές Συνέδριο προσφέρει ένα σημαντικό βήμα ενημέρωσης σε επίπεδο πολιτικής και υλοποιούμενων έργων. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί και η τελική εκδήλωση του ευρωπαϊκού έργου MedOANet (www.medoanet.eu), που συντονίζει το ΕΚΤ και προωθεί την εφαρμογή εθνικών πολιτικών στα κράτη της Μεσογείου για την Ανοικτή Πρόσβαση στην επιστημονική πληροφορία.

Στο συνέδριο συμμετέχουν καταξιωμένες προσωπικότητες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ανοικτής Πρόσβασης, πανεπιστημιακοί, ερευνητές και ανώτατα στελέχη της δημόσιας διοίκησης από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ενώ βιντεοσκοπημένο μήνυμα θα απευθύνει η Επίτροπος της ΕΕ για την Έρευνα, την Καινοτομία και την Επιστήμη, Máire Geoghegan-Quinn.

Το συνέδριο απευθύνεται τόσο σε εκπροσώπους φορέων χάραξης πολιτικής και διεξαγωγής έρευνας, ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων, και σε επιχειρήσεις που αναπτύσσουν καινοτόμες υπηρεσίες γύρω από την ανοικτή δημόσια και επιστημονική πληροφορία, όσο και στο ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την Ανοικτή Πρόσβαση στη δημόσια χρηματοδοτούμενη έρευνα και την ανοικτή διακυβέρνηση.

Το ΕΚΤ διοργανώνει το συνέδριο στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου για τη συγκέντρωση, διάχυση και διατήρηση της επιστημονικής πληροφορίας που παράγεται στη χώρα, με σκοπό την αξιοποίηση και την περαιτέρω χρήση της. Στους στόχους του ΕΚΤ εντάσσεται η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή των αρμόδιων φορέων στη διαδικασία υιοθέτησης και υλοποίησης πολιτικών Ανοικτής Πρόσβασης και στη διαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγικής, εναρμονισμένης με τις διεθνείς εξελίξεις για την Ανοικτή Πρόσβαση και τα Ανοικτά Δημόσια Δεδομένα. Οι γλώσσες του συνεδρίου είναι η ελληνική και η αγγλική, και θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία. Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι ελεύθερη, με online εγγραφή. 

Σε όσους συνέδρους το επιθυμούν θα παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες, online εγγραφή και αναλυτικό πρόγραμμα Συνεδρίου:

http://www.openaccess.gr/conference2013  

Το συνέδριο θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση: http://www.ekt.gr/events/live

e-max.it: your social media marketing partner