Επιτροπή Ερευνών Π.Ι.

Share
eNewsletter ΕΚΤ 01-15 Απριλίου 2018
24-04-2018
ereun-texn logo-ekt
                               ΤΕΥΧΟΣ  358  01-15 Απριλίου 2018 RSS RSS EKT   facebook.com/EKTgr  twitter.com/EKT.gr  linkedin.com/company/EKTgr  youtube.com/EKTgr
Νέα Έρευνας και Καινοτομίας
Υποστήριξη Επιχειρήσεων
Ανοιχτές Προκηρύξεις
Εκδηλώσεις σε Ελλάδα και Κόσμο
Η "Έρευνα και Καινοτομία" στο Διαδίκτυο
Το δεκαπενθήμερο ηλεκτρονικό newsletter "Έρευνα & Καινοτομία" είναι μια έκδοση του ΕΚΤ που ενημερώνει για τις εξελίξεις στο χώρο της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Απευθύνεται στην ερευνητική, επιστημονική, εκπαιδευτική και επιχειρηματική κοινότητα της χώρας, αλλά και στο ευρύτερο κοινό.
Νέα Έρευνας και Καινοτομίας

  1. Εκπαιδευτικό Σεμινάριο "Ενισχύοντας Γυναικείες Καινοτόμες Επιχειρήσεις μέσα από το SME Instrument"
  2. Πρώτος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας στα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά με την υποστήριξη του ΕΚΤ
  3. Ανοιχτή Διαβούλευση για την Έξυπνη Εξειδίκευση σε εκδήλωση της ΓΓΕΤ
  4. Πρόσβαση σε χρήσιμα βιβλιοθηκονομικά εργαλεία μέσω της Βιβλιοθήκης του ΕΚΤ
  5. Eκδήλωση τεχνολογικών και επιχειρηματικών συναντήσεων στον τομέα της Υγείας και των Επιστημών Ζωής
  6. Τα αποτελέσματα του Επιχειρηματικού Διαγωνισμού «Get in the Ring StartinUP Athens 2018»
  7. Εκδήλωση του έργου Grassrootsmobilise για τη σχέση θρησκείας και κράτους και τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
  8. Νέος κύκλος διαλέξεων στο ΕΙΕ με θέμα: «Ελάσσονα» πρόσωπα της νεότερης ελληνικής ιστορίας - βιογραφικές προσεγγίσεις
  9. «Επιστήμη χωρίς σύνορα» στο Athens Science Festival 2018 με κορυφαίους επιστήμονες και πλήθος εκδηλώσεων
Υποστήριξη Επιχειρήσεων

Το ΕΚΤ συμμετέχει στο Enterprise Europe Network-Hellas, το δίκτυο που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στις ελληνικές επιχειρήσεις ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, με βάση τη γνώση και την καινοτομία:
  • Ευρωπαϊκή πληροφόρηση
  • Επιχειρηματικές συνεργασίες
  • Καινοτομία & Μεταφορά τεχνολογίας
  • Ερευνητικές Συνεργασίες
  • Χρηματοδότηση

Περισσότερα: www.enterprise-hellas.gr

Ανοικτές Προκηρύξεις

Ενημερωθείτε για τις ανοιχτές προκηρύξεις εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων έρευνας, τεχνολογίας, και Κοινωνίας της Πληροφορίας.
  • Marie Skłodowska-Curie Co-funding of regional, national and international programmes
  • Marie Skłodowska-Curie Research and Innovation Staff Exchange
  • Marie Skłodowska-Curie Individual Fellowships
  • H2020-BBI-JTI-2018
  • CSA for Lighthouse Initiative Mobility.E
  • CSA for Lighthouse Initiative Industry 4.E
  • Electronic Design Technologies for Defence Applications
Νέα Έρευνας και Καινοτομίας
  1.   Εκπαιδευτικό Σεμινάριο "Ενισχύοντας Γυναικείες Καινοτόμες Επιχειρήσεις μέσα από το SME Instrument"

    Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, σε συνεργασία με το Enterprise Europe Network-Hellas και ως συντονιστής του ερευνητικού έργου “Enhancing more participation of women entrepreneurs’ activities in Horizon 2020 (EMPOWA)” διοργανώνει στις 2 Μαΐου το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο “Ενισχύοντας Γυναικείες Καινοτόμες Επιχειρήσεις μέσα από το SME Instrument - Διαχείριση Καινοτομίας & Χρηματοδοτικές Προκλήσεις” για το SME Instrument του ευρωπαϊκού προγράμματος Ορίζοντας 2020. 

    Περισσότερα
    Φόρμα συμμετοχής
  2.   Πρώτος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας στα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά με την υποστήριξη του ΕΚΤ

    To Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης στηρίζει ενεργά τον πρώτο Διαγωνισμό Καινοτόμου Επιχειρηματικής Ιδέας και Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας στο πεδίο των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών που διοργανώνει το Aroma Innovation Hub από τις 13 έως τις 30 Απριλίου 2018. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται τόσο σε ερευνητές, επιστήμονες ή ερευνητικές ομάδες όσο και σε νεοφυείς επιχειρήσεις σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά (καλλιέργεια, τυποποίηση, παραγωγή προϊόντων υγείας και διατροφής).

    Περισσότερα
  3.   Ανοιχτή Διαβούλευση για την Έξυπνη Εξειδίκευση σε εκδήλωση της ΓΓΕΤ

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Μαρτίου η εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) με θέμα «Ανοιχτή Διαβούλευση για την Έξυπνη Εξειδίκευση». Στόχος της εκδήλωσης ήταν η διερεύνηση, μέσω της διαδικασίας της επιχειρηματικής ανακάλυψης, των ερευνητικών και τεχνολογικών προτεραιοτήτων της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3). 

    Περισσότερα
  4.   Πρόσβαση σε χρήσιμα βιβλιοθηκονομικά εργαλεία μέσω της Βιβλιοθήκης του ΕΚΤ

    Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) ανανέωσε τις συνδρομές του και παρέχει πρόσβαση σε ορισμένα από τα πιο χρήσιμα βιβλιοθηκονομικά εργαλεία, μέσω της Βιβλιοθήκης Επιστήμης Τεχνολογίας και Πολιτισμού. Η πρόσβαση στο σύνολο των πηγών που διαθέτει η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του ΕΚΤ είναι εφικτή μέσα από τον χώρο της Βιβλιοθήκης K. Θ. Δημαράς, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48), με τη χρήση των υπολογιστών του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου ή μέσω του free WiFi από φορητό υπολογιστή. Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέπτες της Βιβλιοθήκης μπορούν να αξιοποιήσουν πέντε διαφορετικά εργαλεία: τη βάση δεδομένων ISSN portal (ISSN International Centre), το βιβλιοθηκονομικό εργαλείο Ulrich's™ Serials Analysis System (ExLibris), την online μηχανή αναζήτησης RDA Toolkit (American Library Association), το σύστημα οργάνωσης συλλογών βιβλιοθηκών WebDewey (OCLC) και τη βάση δεδομένων Classification Web (Library of Congress).

    Περισσότερα
  5.   Eκδήλωση τεχνολογικών και επιχειρηματικών συναντήσεων στον τομέα της Υγείας και των Επιστημών Ζωής

    Διεθνής εκδήλωση τεχνολογικών και επιχειρηματικών συναντήσεων «The Healthy Future Partnering event» διοργανώνεται στις 26 Ιουνίου 2018 στο Λίβερπουλ (Ηνωμένο Βασίλειο) στο πλαίσιο του “International Business Festival 2018”, σε συνεργασία με τη Θεματική Oμάδα “Healthcare” του Δικτύου Enterprise Europe Network. Τη συμμετοχή ελληνικών φορέων στην εκδήλωση υποστηρίζει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT), συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, ελληνικού κόμβου του ευρωπαϊκού δικτύου. Η εκδήλωση απευθύνεται σε επιχειρήσεις, δημόσιους οργανισμούς, πανεπιστήμια, ερευνητικά ινστιτούτα, clusters, ενώσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας και των Επιστημών Ζωής. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους, να διερευνήσουν νέες ιδέες και να αναπτύξουν συνεργασίες, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα προκαθορισμένων διμερών συναντήσεων 30 λεπτών.

    Περισσότερα
  6.   Τα αποτελέσματα του Επιχειρηματικού Διαγωνισμού «Get in the Ring StartinUP Athens 2018»

    Στις 21 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, ο επιχειρηματικός διαγωνισμός «Get in the Ring StartingUP Athens 2018», τον οποίο υπoστήριξε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Nικητής του διαγωνισμού ήταν η εταιρία Grekaddict της Σουζάνας Θεοδωροπούλου, η οποία θα συμμετέχει στον Παγκόσμιο Τελικό του διαγωνισμού «Get In the Ring» στην Πορτογαλία.

    Περισσότερα
  7.   Εκδήλωση του έργου Grassrootsmobilise για τη σχέση θρησκείας και κράτους και τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

    Το ερευνητικό έργο Grassrootsmobilise που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC), με έδρα του το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), διοργανώνει συζήτηση με θέμα: "Θρησκεία και Κοσμικό Κράτος: υπερβαίνει τα θεμιτά όρια το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων;" τη Πέμπτη 3 Μαίου 2018 και ώρα 17.30 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης. Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 4 Μαίου 2018 και ώρα 09.30, θα ακολουθήσει ημερίδα με τίτλο «Μεταξύ Κράτους και Πολίτη: Θρησκεία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στην Αίγλη Ζαππείου.

    Περισσότερα
  8.   Νέος κύκλος διαλέξεων στο ΕΙΕ με θέμα: «Ελάσσονα» πρόσωπα της νεότερης ελληνικής ιστορίας - βιογραφικές προσεγγίσεις

    Στο πλαίσιο του προγράμματος των Μορφωτικών Εκδηλώσεων "Επιστήμης Κοινωνία", το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών (Τομέας Νεοελληνικών Ερευνών), του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ) διοργανώνει τον Απρίλιο και τον Μάιο, τον Δ΄ Kύκλο Oμιλιών 2017-2018, με θέμα: «Ελάσσονα» πρόσωπα της νεότερης ελληνικής ιστορίας: βιογραφικές προσεγγίσεις. Στον Δ' Κύκλο Ομιλιών παρουσιάζονται ορισμένοι «ελάσσονες» της νεότερης ελληνικής ιστορίας, για τους οποίους διαθέτουμε βιογραφικά στοιχεία ικανά να ανασυγκροτήσουν τον βίο τους, με σκοπό να αναδειχθεί η συμβολή τους, ως «μέσων όρων» της ελληνικής κοινωνίας, στα πολιτικά, κοινωνικά και πολιτισμικά δρώμενα της εποχής τους. Με τον όρο «ελάσσονες» εννοούμε αφενός στα πρόσωπα που η ιστοριογραφία δεν έχει αναδείξει ως «πρωταγωνιστές» και αφετέρου τα πρόσωπα που το ευρύ κοινό δεν θεωρεί πρωταγωνιστές ή αγνοεί την ύπαρξή τους.

    Περισσότερα
  9.   «Επιστήμη χωρίς σύνορα» στο Athens Science Festival 2018 με κορυφαίους επιστήμονες και πλήθος εκδηλώσεων

    Πώς εξερευνούν τα μεγάλα συμπαντικά μυστήρια επιστήμονες στο CERN; Πώς θα είναι το ψηφιακό μας αύριο; Γιατί μας αφορούν τα βότσαλα του πλανήτη Άρη; Σε αυτά και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα ερωτήματα θα βρουν απαντήσεις οι επισκέπτες του Athens Science Festival. Από τις 24 μέχρι και τις 29 Απριλίου, μικροί και μεγάλοι θα παρακολουθήσουν ένα συναρπαστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων με περισσότερα από 200 διαφορετικά δρώμενα, που αναμένεται να ενθουσιάσει κάθε φίλο της γνώσης και της επιστημονικής πρωτοπορίας. Μέσα από πολλά πρωινά και απογευματινά καλλιτεχνικά δρώμενα για όλες τις ηλικίες, οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα γνωρίσουν την απελευθερωτική δύναμη της επιστήμης. 94 διαδραστικά δρώμενα, 35 εργαστήρια για παιδιά, 22 workshop για ενήλικες, 45 ομιλίες και 5 διαγωνισμοί συνθέτουν το συναρπαστικό πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ.

    Περισσότερα
Εκδηλώσεις σε Ελλάδα και Κόσμο  
    • 5η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ
      Πάτρα, 27/04/2018
      Περισσότερα
    • CGS Educational Conference 2018
      Αθήνα, 21/04/2018
      Περισσότερα
    • Programmatic Advertising Conference 2018
      Αθήνα, 27/04/2018
      Περισσότερα
    • 2ο Διεθνές Βιωματικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Διδακτικής με τίτλο: “Διδακτικές τάσεις και προκλήσεις στα σύγχρονα περιβάλλοντα μάθησης
      Δράμα, 27-29/04/2018
      Περισσότερα
    • 5th Technology Forum
      Θεσσαλονίκη, 16/05/2018
      Περισσότερα
Yποβάλλετε τη δική σας εκδήλωση online
Όλες οι Εκδηλώσεις
Η "Ερευνα και Καινοτομία" στο Διαδίκτυο
www.ekt.gr/research
Ο ελληνικός δικτυακός τόπος για θέματα έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας
Εθνικές Στατιστικές & Δείκτες Έρευνας & Ανάπτυξης και Καινοτομίας
metrics.ekt.gr
Νέες εκδόσεις
   Copyright © Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης 2018                                                                                     www.ekt.gr logo ekt
e-max.it: your social media marketing partner