Επιτροπή Ερευνών Π.Ι.

Share
eNewsletter ΕΚΤ 16-31 Δεκεμβρίου 2017
08-01-2018
ereun-texn logo-ekt
                               ΤΕΥΧΟΣ  351  16-31 Δεκεμβρίου 2017 RSS RSS EKT   facebook.com/EKTgr  twitter.com/EKT.gr  linkedin.com/company/EKTgr  youtube.com/EKTgr
Νέα Έρευνας και Καινοτομίας
Υποστήριξη Επιχειρήσεων
Ανοιχτές Προκηρύξεις
Εκδηλώσεις σε Ελλάδα και Κόσμο
Η "Έρευνα και Καινοτομία" στο Διαδίκτυο
Το δεκαπενθήμερο ηλεκτρονικό newsletter "Έρευνα & Καινοτομία" είναι μια έκδοση του ΕΚΤ που ενημερώνει για τις εξελίξεις στο χώρο της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Απευθύνεται στην ερευνητική, επιστημονική, εκπαιδευτική και επιχειρηματική κοινότητα της χώρας, αλλά και στο ευρύτερο κοινό.
Νέα Έρευνας και Καινοτομίας

  1. Ενημερωτική Ημερίδα για την Ενέργεια στον Ορίζοντα 2020
  2. Ρεκόρ ελληνικών συμμετοχών στην εκδήλωση δικτύωσης του ΕΚΤ στο ICT Proposers’ Day 2017
  3. Χρηματοδότηση επτά Ελλήνων ερευνητών από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας
  4. Έναρξη λειτουργίας του πρώτου πανελλαδικά Ολοκληρωμένου Κέντρου Έρευνας Καρκίνου στην Αθήνα
  5. Διεθνές Forum Επιχειρηματικών Συναντήσεων “Ecobuild Matchmaking 2018”
  6. Συμβουλές επιτυχίας για επιχειρηματική καινοτομία από το 2ο φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible
  7. Υποστήριξη γυναικών επιχειρηματιών στην υποβολή αιτήσεων στον Ορίζοντα 2020
  8. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου «Ανοικτή Πρόσβαση: η άμεση διάδοση της παραγόμενης επιστημονικής γνώσης»
Υποστήριξη Επιχειρήσεων

Το ΕΚΤ συμμετέχει στο Enterprise Europe Network-Hellas, το δίκτυο που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στις ελληνικές επιχειρήσεις ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, με βάση τη γνώση και την καινοτομία:
  • Ευρωπαϊκή πληροφόρηση
  • Επιχειρηματικές συνεργασίες
  • Καινοτομία & Μεταφορά τεχνολογίας
  • Ερευνητικές Συνεργασίες
  • Χρηματοδότηση

Περισσότερα: www.enterprise-hellas.gr

Ανοικτές Προκηρύξεις

Ενημερωθείτε για τις ανοιχτές προκηρύξεις εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων έρευνας, τεχνολογίας, και Κοινωνίας της Πληροφορίας.
  • Inducement prize: Big Data technologies
  • Call for proposals to support awareness raising and information campaigns on the risks of irregular migration in selected third-countries
  • Call restricted to Member States for projects aiming to increase law enforcement cooperation to address migrant smuggling
Νέα Έρευνας και Καινοτομίας
  1.   Ενημερωτική Ημερίδα για την Ενέργεια στον Ορίζοντα 2020

    Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 (Horizon 2020) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα "Η Ενέργεια στον Ορίζοντα 2020". Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 (10.00-14.00), στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας (Βασ. Κωνσταντίνου 48). Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης για τον τομέα της Ενέργειας μέσω του προγράμματος Ορίζοντας 2020. Με το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020, που αποτελεί το χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία κατά την περίοδο 2014-2020, η ΕΕ επενδύει περαιτέρω στην Έρευνα και την Καινοτομία στον τομέα της Ενέργειας, υποστηρίζοντας σχετικές δράσεις που προωθούν την ανάπτυξη στους τομείς της επιστήμης, της βιομηχανίας και των κοινωνικών προκλήσεων.

    Περισσότερα
    Online Εγγραφή
  2.   Ρεκόρ ελληνικών συμμετοχών στην εκδήλωση δικτύωσης του ΕΚΤ στο ICT Proposers’ Day 2017

    Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) στην εκδήλωση δικτύωσης "Face2Face Brokerage Event", η οποία διοργανώθηκε στις 9-10 Νοεμβρίου στη Βουδαπέστη (Ουγγαρία) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Enterprise Europe Network και το Ideal‐ist, το δίκτυο των Εθνικών Σημείων Επαφής για τον τομέα ICT στον Ορίζοντα 2020, στο πλαίσιο του μεγαλύτερου συνεδρίου δικτύωσης και πληροφόρησης για τον κλάδο των ΤΠΕ «ICT Proposers’ Day 2017». Το ΕΚΤ, Εθνικό Σημείο Επαφής για τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών στον Ορίζοντα 2020, εταίρος του Ideal‐ist και συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, υποστήριξε τη συμμετοχή-ρεκόρ 92 ελληνικών φορέων στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

    Περισσότερα
  3.   Χρηματοδότηση επτά Ελλήνων ερευνητών από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας

    Ανακοινώθηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (European Research Council, ERC) οι επιχορηγήσεις εδραίωσης (Consolidator Grants) σε 329 κορυφαίους ερευνητές, από την Ευρώπη, ανάμεσα στους οποίους είναι και 7 επιστήμονες ελληνικής καταγωγής που δραστηριοποιούνται σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η χρηματοδότηση η οποία αποτελεί μέρος του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας «Ορίζοντας 2020», ανέρχεται σε 630 εκατ. ευρώ συνολικά και θα τους δώσει την ευκαιρία να συνεισφέρουν σημαντικά στην επιστημονική έρευνα. Οι δικαιούχοι θα υλοποιήσουν τα σχέδιά τους σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα σε 22 διαφορετικές χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι επιχορηγήσεις εδραίωσης, που θεωρούνται άκρως ανταγωνιστικές, χορηγούνται σε εξέχοντες ερευνητές, ανεξαρτήτως εθνικότητας και ηλικίας, οι οποίοι έχουν πείρα 7 έως 12 ετών μετά τη διδακτορική τους διατριβή και θεωρούνται πολλά υποσχόμενοι.

    Περισσότερα
  4.   Έναρξη λειτουργίας του πρώτου πανελλαδικά Ολοκληρωμένου Κέντρου Έρευνας Καρκίνου στην Αθήνα

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2017 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) επιστημονικό συμπόσιο για την έναρξη λειτουργίας του πρώτου πανελλαδικά Ολοκληρωμένου Κέντρου Έρευνας Καρκίνου στην Αθήνα (ΟΚΕΚ-Α), το οποίο στοχεύει να συμβάλει αποτελεσματικά στη βελτίωση της ζωής των ασθενών αυτής της πολύ-παραγοντικής και ετερογενούς νόσου, μέσω της ενίσχυσης της διεπιστημονικής έρευνας για τον καρκίνο.

    Περισσότερα
  5.   Διεθνές Forum Επιχειρηματικών Συναντήσεων “Ecobuild Matchmaking 2018”

    Το Διεθνές Forum Επιχειρηματικών Συναντήσεων “Ecobuild Matchmaking 2018” διοργανώνει στις 7 Μαρτίου 2018 το ευρωπαϊκό δίκτυο Εnterprise Europe Network στο Λονδίνο (Ηνωμένο Βασίλειο), στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης “Ecobuild 2018”. Τo Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης  (ΕΚΤ), συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, του ελληνικού κόμβου του μεγαλύτερου διεθνούς δικτύου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας Enterprise Europe Network, υποστηρίζει τη συμμετοχή ελληνικών φορέων στην εκδήλωση.

    Περισσότερα
    Online Εγγραφή
  6.   Συμβουλές επιτυχίας για επιχειρηματική καινοτομία από το 2ο φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible

    Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης συμμετείχε ενεργά στο 2o φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible το οποίο διοργανώθηκε για άλλη μια χρονιά με επιτυχία από το Skywalker στην Αθήνα, στο Divani  Hotel Caravel, στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2017. Περισσότερα από 1.200 άτομα επισκέφθηκαν το φετινό φεστιβάλ που είχε ως στόχο την διερεύνηση των αναγκών και των δυνατοτήτων, των ευκαιριών και των αποφάσεων που αφορούν στη γέννηση, στην υποστήριξη και στην ανάδειξη νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. 

    Περισσότερα
  7.   Υποστήριξη γυναικών επιχειρηματιών στην υποβολή αιτήσεων στον Ορίζοντα 2020

    Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, σε συνεργασία με το Enterprise Europe Network-Hellas και ως συντονιστής του ερευνητικού έργου “Enhancing more participation of women entrepreneurs’ activities in Horizon 2020 (EMPOWA)”, διεξάγει έρευνα για τη συμμετοχή γυναικών επιχειρηματιών σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα και καλεί όλες τις γυναίκες επιχειρηματίες με καινοτόμα προϊόντα ή υπηρεσίες να συμπληρώσουν το σχετικό ερωτηματολόγιο.

    Περισσότερα
    Το ερωτηματολόγιο
  8.   Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου «Ανοικτή Πρόσβαση: η άμεση διάδοση της παραγόμενης επιστημονικής γνώσης»

    Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου, εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο  OpenAIRE2020 και Εθνικό Σημείο Υποστήριξης και Ενημέρωσης για την Ανοικτή Πρόσβαση στον Ορίζοντα 2020 (OpenAIRE NOAD), διοργάνωσε ημερίδα με τίτλο «Ανοικτή Πρόσβαση: η άμεση διάδοση της παραγόμενης επιστημονικής γνώσης». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης (ΓΔ-ΕΠΣΑ), το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ). 

    Περισσότερα
Εκδηλώσεις σε Ελλάδα και Κόσμο  
    • Καινοτόμες αξιακές αλυσίδες για βιολογικής προέλευσης πολυμερή και μονομερή, προϊόντα με βάση το ξύλο και φορείς βιο-ενέργειας
      Αθήνα (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου), 15-16/02/2018
      Περισσότερα
    • European Biotechnology Congress 2018
      Αθήνα, 24-28/04/2018
      Περισσότερα
    • 5ο Διεθνές Συνέδριο «Σταυροδρόμι Γλωσσών & Πολιτισμών»
      Ρέθυμνο, 01-03/06/2018
      Περισσότερα
Yποβάλλετε τη δική σας εκδήλωση online
Όλες οι Εκδηλώσεις
Η "Ερευνα και Καινοτομία" στο Διαδίκτυο
www.ekt.gr/research
Ο ελληνικός δικτυακός τόπος για θέματα έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας
Εθνικές Στατιστικές & Δείκτες Έρευνας & Ανάπτυξης και Καινοτομίας
metrics.ekt.gr
Νέες εκδόσεις
   Copyright © Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης 2018                                                                                     www.ekt.gr logo ekt
e-max.it: your social media marketing partner