Επιτροπή Ερευνών Π.Ι.

Share
eNewsletter ΕΚΤ 16-28 Φεβρουαρίου 2017
09-03-2017
ereun-texn logo-ekt
                               ΤΕΥΧΟΣ  332  16-28 Φεβρουαρίου 2017 RSS RSS EKT   facebook.com/EKTgr  twitter.com/EKT.gr  linkedin.com/company/EKTgr  youtube.com/EKTgr
Νέα Έρευνας και Καινοτομίας
Υποστήριξη Επιχειρήσεων
Ανοιχτές Προκηρύξεις
Εκδηλώσεις σε Ελλάδα και Κόσμο
Η "Έρευνα και Καινοτομία" στο Διαδίκτυο
Το δεκαπενθήμερο ηλεκτρονικό newsletter "Έρευνα & Καινοτομία" είναι μια έκδοση του ΕΚΤ που ενημερώνει για τις εξελίξεις στο χώρο της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Απευθύνεται στην ερευνητική, επιστημονική, εκπαιδευτική και επιχειρηματική κοινότητα της χώρας, αλλά και στο ευρύτερο κοινό.
Νέα Έρευνας και Καινοτομίας

  1. Ημερίδα για τα 10 χρόνια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC)
  2. Ημερίδα για τα 20 χρόνια του προγράμματος Marie Skłodowska Curie Actions και τη συμβολή του στη σταδιοδρομία και κινητικότητα των ερευνητών
  3. SearchCulture.gr: 160.000 ψηφιακά τεκμήρια για τον ελληνικό πολιτισμό διαθέσιμα στο διαδίκτυο σε ένα σημείο!
  4. Επιχειρηματικές συναντήσεις για θαλάσσιες τεχνολογίες στο πλαίσιο του European Maritime Day Conference 2017
  5. Διεθνές συνέδριο για τη συνεργασία και διασύνδεση των βιβλιοθηκών στην Ελλάδα
  6. Επιχειρηματικές συναντήσεις για την Καινοτομία στον τομέα της Υγείας
  7. Βραδιά συζήτησης με θέμα "Η θάλασσα, νέος ορίζοντας για την Ελλάδα;" διοργάνωσε το Πάντειο Πανεπιστήμιο
  8. "Η διατροφή στη Μεσόγειο: Ιστορικές πτυχές και βιοχημικές προσεγγίσεις" στον νέο κύκλο ομιλιών του ΕΙΕ
  9. Πρόσκληση συμμετοχής σε webinar για την Ανοικτή Πρόσβαση στα ερευνητικά δεδομένα στον Ορίζοντα 2020
Υποστήριξη Επιχειρήσεων

Το ΕΚΤ συμμετέχει στο Enterprise Europe Network-Hellas, το δίκτυο που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στις ελληνικές επιχειρήσεις ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, με βάση τη γνώση και την καινοτομία:
  • Ευρωπαϊκή πληροφόρηση
  • Επιχειρηματικές συνεργασίες
  • Καινοτομία & Μεταφορά τεχνολογίας
  • Ερευνητικές Συνεργασίες
  • Χρηματοδότηση

Περισσότερα: www.enterprise-hellas.gr

Ανοικτές Προκηρύξεις

Ενημερωθείτε για τις ανοιχτές προκηρύξεις εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων έρευνας, τεχνολογίας, και Κοινωνίας της Πληροφορίας.
  • Prevention and preparedness in civil protection and marine pollution
  • Trans-national cooperation among Marie Skłodowska-Curie National Contact Points
  • Horizon Prize – Materials for clean air
Νέα Έρευνας και Καινοτομίας
  1.   Ημερίδα για τα 10 χρόνια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC)

    Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα 2020 (Horizon 2020), διοργανώνει Ημερίδα για τα 10 Χρόνια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (European Research Council, ERC) την Τετάρτη 15 Μαρτίου (09.00 - 14.30) στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας, Bασ. Κωνσταντίνου 48). Η εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εβδομάδας εορτασμού των 10 χρόνων επιτυχούς λειτουργίας του ΕRC (13-19 Μαρτίου 2017), διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας.

    Περισσότερα
    Online Εγγραφή
  2.   Ημερίδα για τα 20 χρόνια του προγράμματος Marie Skłodowska Curie Actions και τη συμβολή του στη σταδιοδρομία και κινητικότητα των ερευνητών

    Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα 2020 (Horizon 2020), διοργανώνει Ημερίδα για τα 20 χρόνια του ευρωπαϊκού προγράμματος Marie Skłodowska Curie Actions (MSCA) και τη συμβολή του στη σταδιοδρομία και κινητικότητα των ερευνητών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Μαρτίου (09.30-14.30), στην Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας, Bασ. Κωνσταντίνου 48) και διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού).

    Περισσότερα
    Online Εγγραφή
  3.   SearchCulture.gr: 160.000 ψηφιακά τεκμήρια για τον ελληνικό πολιτισμό διαθέσιμα στο διαδίκτυο σε ένα σημείο!

    Kεντρική πρόσβαση και ενιαία αναζήτηση σε ψηφιακό πολιτιστικό περιεχόμενο που παράγεται στη χώρα μας από έγκριτους φορείς προσφέρει η νέα διαδικτυακή πύλη SearchCulture.gr που αναπτύχθηκε και διατίθεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ). Σε ένα φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον διεπαφής, παρέχονται προηγμένες δυνατότητες αναζήτησης, εξελιγμένες δυνατότητες πλοήγησης και ελκυστική παρουσίαση και ανάδειξη περιεχομένου. Το SearchCulture.gr παρέχει πρόσβαση και ενιαία αναζήτηση σε περισσότερα από 160.000 τεκμήρια από 55 συλλογές 43 πολιτιστικών φορέων, με το περιεχόμενο αυτό να εμπλουτίζεται συνεχώς με υλικό από νέους φορείς.

    Περισσότερα
  4.   Επιχειρηματικές συναντήσεις για θαλάσσιες τεχνολογίες στο πλαίσιο του European Maritime Day Conference 2017

    Εκδήλωση επιχειρηματικών και τεχνολογικών συναντήσεων διοργανώνει η Θεματική ομάδα του Enterprise Europe Network "Maritime Industry & Services" στις 19 Μαΐου 2017 στο Πουλ (Ηνωμένο Βασίλειο), στο πλαίσιο του Συνεδρίου για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας "European Maritime Day Conference 2017". Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, υποστηρίζει τη συμμετοχή ελληνικών φορέων στην εκδήλωση.

    Περισσότερα
  5.   Διεθνές συνέδριο για τη συνεργασία και διασύνδεση των βιβλιοθηκών στην Ελλάδα

    Tο Διεθνές Συνέδριο "Ιδιωτικές, δημόσιες και εκκλησιαστικές βιβλιοθήκες στην Ελλάδα" διοργανώνουν στις 20 και 21 Μαρτίου 2017 στην Αθήνα το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών της Αθήνας, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Κοινοπραξίας Ερευνητικών Βιβλιοθηκών της Ευρώπης (CERL). Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, εκπρόσωποι βιβλιοθηκών - μελών του CERL και εκπρόσωποι βιβλιοθηκών της Ελλάδας θα εξετάσουν τον σύγχρονο ρόλο τους, τη διαχείριση και λειτουργία τους, την προώθηση της μεταξύ τους επικοινωνίας και τη διασύνδεση του υλικού τους.

    Περισσότερα
  6.   Επιχειρηματικές συναντήσεις για την Καινοτομία στον τομέα της Υγείας

    Την εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων για την Καινοτομία στον τομέα της Υγείας "Portugal-Europe matchmaking event on Healthcare Innovation" διοργανώνει η Θεματική Ομάδα "Healthcare" του Enterprise Europe Network στις 29 Μαρτίου 2017 στο Πόρτο (Πορτογαλία), στο πλαίσιο του Συνεδρίου του Health Cluster Portugal "Meetings with Health Innovation". Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT), συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, υποστηρίζει τη συμμετοχή των ελληνικών φορέων στην εκδήλωση.

    Περισσότερα
  7.   Βραδιά συζήτησης με θέμα "Η θάλασσα, νέος ορίζοντας για την Ελλάδα;" διοργάνωσε το Πάντειο Πανεπιστήμιο

    Η διεύρυνση των αναπτυξιακών οριζόντων της Ελλάδας, μέσα και από την ανάδειξη της σημασίας του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που διοργάνωσε το Πάντειο Πανεπιστήμιο την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, στο αμφιθέατρο του Μουσείο της Ακρόπολης, με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών και πολιτικών. Σκοπός της εκδήλωσης "Η θάλασσα, νέος ορίζοντας για την Ελλάδα;" ήταν να προωθήσει τον πολιτικό, κοινωνικό και ακαδημαϊκό διάλογο για τη θαλάσσια οικονομία, τη γαλάζια ανάπτυξη και τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό και να προβεί σε μια δέσμευση φορέων και συμμετόχων (stakeholders).

    Περισσότερα
  8.   "Η διατροφή στη Μεσόγειο: Ιστορικές πτυχές και βιοχημικές προσεγγίσεις" στον νέο κύκλο ομιλιών του ΕΙΕ

    Από την Αρχαιότητα έως το Βυζάντιο και τη Νεότερη Εποχή, το κρασί, το λάδι, το μέλι και τα ψάρια εκτός από συστατικά της απλής κουζίνας ή της περίτεχνης γαστρονομίας ήταν επίσης γνωστά για τις θεραπευτικές, αντιοξειδωτικές και χρηστικές τους ιδιότητες. Σήμερα, ολοένα και περισσότερα επιστημονικά δεδομένα τεκμηριώνουν τις ευεργετικές τους δράσεις, ενώ αναδεικνύουν και νέα εξαιρετικά σημαντικά οφέλη τους στην υγεία. Στο πλαίσιο του προγράμματος των Μορφωτικών Εκδηλώσεων "Επιστήμης Κοινωνία", το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας (ΙΒΦΧΒ) και το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών (Τομέας Βυζαντινών Ερευνών), του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ) συνδιοργανώνουν τον Δ΄ Kύκλο Oμιλιών 2016-2017, με θέμα “Η διατροφή στη Μεσόγειο: Ιστορικές πτυχές και βιοχημικές προσεγγίσεις”. Από την Τρίτη 7 Μαρτίου και για κάθε Τρίτη μέχρι τις 28 Μαρτίου, στο Αμφιθέατρο του ΕΙΕ (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα), στις 19:00 και με ελεύθερη είσοδο, θα πραγματοποιηθούν τέσσερις ενδιαφέρουσες διαλέξεις. 

    Περισσότερα
  9.   Πρόσκληση συμμετοχής σε webinar για την Ανοικτή Πρόσβαση στα ερευνητικά δεδομένα στον Ορίζοντα 2020

    Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) διοργανώνει, σε συνεργασία με το Digital Curation Centre (DCC) και εισηγήτρια τη Sarah Jones, webinar για τις απαιτήσεις του Ορίζοντα 2020 για την παροχή Ανοικτής Πρόσβασης στα ερευνητικά δεδομένα. Το webinar διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου OpenAIRE2020  στο οποίο το ΕΚΤ συμμετέχει ως εταίρος και απευθύνεται σε ερευνητές και συντονιστές έργων, βιβλιοθηκονόμους, διαχειριστές αποθετηρίων. Το webinar θα διεξαχθεί την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, στις 12.00 και θα είναι διάρκειας μίας (1) ώρας. Η γλώσσα διεξαγωγής θα είναι τα αγγλικά.

    Περισσότερα
    Online Εγγραφή
Εκδηλώσεις σε Ελλάδα και Κόσμο  
    • 7o Ετήσιο Συνέδριο “e-Government Forum”
      Αθήνα, 09/03/2017
      Περισσότερα
    • Έρευνα του Ινστιτούτου Reuters για την ψηφιακή ενημέρωση στην Ελλάδα – 2016
      Θεσσαλονίκη, 10/03/2017
      Περισσότερα
    • Stand up Science: επικοινωνώντας την επιστήμη… αλλιώς!
      Αθήνα, 15/03/2017
      Περισσότερα
    • Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας Athens Science Festival
      Αθήνα, 29/03-02/04 2017
      Περισσότερα
Yποβάλλετε τη δική σας εκδήλωση online
Όλες οι Εκδηλώσεις
Η "Ερευνα και Καινοτομία" στο Διαδίκτυο
www.ekt.gr/research
Ο ελληνικός δικτυακός τόπος για θέματα έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας
Εθνικές Στατιστικές & Δείκτες Έρευνας & Ανάπτυξης και Καινοτομίας
metrics.ekt.gr
Νέες εκδόσεις
   Copyright © Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης 2017                                                                                     www.ekt.gr logo ekt
e-max.it: your social media marketing partner