Επιτροπή Ερευνών Π.Ι.

Share
URBACT ΙΙ - Θερινό Πανεπιστήμιο Αφιερωμένο στα Μέλη των Τοπικών Ομάδων Στήριξης (ΤΟΣ): 28- 31 Αυγούστου 2013
04-07-2013

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ - ΕΣΠΑ

ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡΑΜ/ΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΔΗΜ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΣΠΑ

ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (ΕΥΣΣΑΑΠ)

Μητροπόλεως 3, Σύνταγμα, 10557 Αθήνα

Τηλ. : 210 3726000 FAX: 210 3726028, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Σε συνέχεια της απόφασης της Τεχνικής Γραμματείας και της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος URBACT II και στο πλαίσιο των εργασιών κεφαλαιοποίησης του προγράμματος, το πρόγραμμα URBACT II διοργανώνει φέτος για δεύτερη φορά το «Θερινό Πανεπιστήμιο» για τις Τοπικές Ομάδες Στήριξης (ΤΟΣ) και όλους του εμπλεκόμενους φορείς του URBACT II.

Το πρόγραμμα οργανώνει ένα «Θερινό Πανεπιστήμιο» αφιερωμένο στα μέλη των Τοπικών Ομάδων Στήριξης (ΤΟΣ) από όλα τα θεματικά δίκτυα στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας από την Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013 έως την Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013 (επισκέψεις σε χώρους αστικής ανάπλασης θα λάβουν χώρα το Σάββατο 31 Αυγούστου 2013).

Ο ρόλος των Τοπικών Ομάδων Στήριξης είναι ουσιαστικός, καθώς καλούνται να ενισχύσουν και να προωθήσουν τις ολοκληρωμένες και αειφόρες πολιτικές αστικής ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο.

Το «Θερινό Πανεπιστήμιο» είναι μια μοναδική εμπειρία εκμάθησης για τις Τοπικές Ομάδες Στήριξης (ΤΟΣ), που στοχεύει στην ενίσχυση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων ατόμων για την ανάπτυξη σχεδίων δράσης αστικής ανάπτυξης. Η συμμετοχή χωροτακτών, πολεοδόμων, φορέων πολιτικής, εκπροσώπων μη-κυβερνητικών οργανώσεων και του ιδιωτικού τομέα, κρίνεται απαραίτητη, ώστε να πραγματοποιηθεί ουσιαστική ανταλλαγή καλών πρακτικών και εμπειριών και ενίσχυση της δικτύωσής τους.

Το φετινό «θερινό Πανεπιστήμιο» λαμβάνει χώρα σε μια χρονική στιγμή που συμπίπτει με το τελικό στάδιο ολοκλήρωσης του προγράμματος URBACT II και θα επικεντρωθεί στην «εκπαίδευση» των συμμετεχόντων για την εκπόνηση του Τοπικού Σχεδίου Δράσης (ΤΟΣ) με στόχο την επιτυχή υλοποίηση πολιτικών αστικής ανάπτυξης, με βάση μια ισχυρή συμμετοχική για επιτυχή σχέδια δράσης.

Διαδραστικά εργαστήρια, μικρές ευέλικτες ομάδες και ασκήσεις «επί χάρτου» συνθέτουν το πρόγραμμα του Θερινού Πανεπιστημίου. Παράλληλα, εμπειρογνώμονες του προγράμματος και ειδικοί σύμβουλοι σε θέματα αστικής ανάπτυξης θα συμβάλουν με παρουσιάσεις και συζητήσεις «μέσα στην τάξη» για την ανάλυση και ανταλλαγή απόψεων σε μια σειρά θεμάτων ενδιαφέροντος !

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο Πανεπιστήμιο Trinity College του Δουβλίνου, από την Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013 έως την Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013. Η προθεσμία εγγραφής σας είναι η 5η Ιουλίου 2013 και μπορείτε να εγγραφείτε ηλεκτρονικά στο ακόλουθο σύνδεσμο: http://urbactdublin.onetec.eu/

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του θερινού Πανεπιστημίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος : www.urbact.eu

Mπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με τη συνάδελφο Ματθίλδη Κωνσταντοπούλου: τηλ. 210 3726 031 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Mε εκτίμηση,

Ιωάννης Φίρμπας

Προϊστάμενος ΕΥΣΣΑΑΠ

e-max.it: your social media marketing partner