ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ ΓΙΑ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΕ ΒΑΚΤΗΡΙΟΚΤΟΝΟ ΔΡΑΣΗ
12-01-2015

Η Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) για Υβριδικό Υλικό με βακτηριοκτόνο δράση, που αναπτύχθηκε από ερευνητές και μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με ερευνητές άλλων φορέων.

Η Επιτροπή Ερευνών συγχαίρει τους εφευρέτες του νέου αυτού υλικού; Μαρία Λουλούδη, Καθηγήτρια Τμήματος Χημείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ιωάννη Δελληγιαννάκη, Καθηγητή Τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Κωνσταντίνο Μπούρτζη, Καθηγητή Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Πανεπιστημίου Πατρών, Παναγιώτα Στάθη, Μεταδιδάκτορα Τμήματος Χημείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αθηνά Χαμαλάκη, Υποψήφια Διδάκτορας Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Πανεπιστημίου Πατρών, και Αικατερίνη Κατσαβέλη, Διδάκτορα Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και τους εύχεται να προχωρήσουν περαιτέρω στην αξιοποίηση των ερευνητικών τους επιτυχιών.

Για την κατοχύρωση του Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας, οι εφευρέτες συνεργάστηκαν με το Γραφείο Διαμεσολάβησης της Επιτροπής Ερευνών, το οποίο υποστήριξε διοικητικά και τεχνικά τους εφευρέτες σε όλα τα στάδια προετοιμασίας της αίτησης κατοχύρωσης.