Επιτροπή Ερευνών Π.Ι.

Share
Κατάρτιση προϋπολογισμών επιμέρους έργων Έτους 2022 - Κατάρτιση συνολικού ετήσιου προϋπολογισμού ΕΛΚΕ Έτους 2022
18-11-2021

Σας ενημερώνουμε ότι το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ΕΛΚΕ, όπως αυτό καθορίστηκε με το Ν.4485/2017, τροποποιήθηκε και ισχύει, προσδιορίζει τη διαδικασία κατάρτισης του ετήσιου προϋπολογισμού των επιμέρους έργων, όπως επίσης και τη διαδικασία κατάρτισης του συνολικού ετήσιου προϋπολογισμού του ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για το έτος αναφοράς. Ειδικότερα, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 61 του Ν. 4485/2017, η Επιτροπή Ερευνών και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ καταρτίζει τον αναλυτικό προϋπολογισμό του ΕΛΚΕ έχοντας υπόψη τους ετήσιους προϋπολογισμούς των επιμέρους έργων που διαχειρίζεται, ο οποίος εγκρίνεται από τη Σύγκλητο και υποβάλλεται προς έγκριση στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έως τις 31/12 εκάστου έτους. Επιπροσθέτως, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 61 του Ν. 4485/2017, ο αρχικός συνολικός εγκεκριμένος προϋπολογισμός του Ε.Λ.Κ.Ε. δύναται να αναμορφώνεται κατά τη διάρκεια του έτους με απόφαση της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ, ανάλογα με τις εγκρίσεις αναμορφώσεων των επιμέρους προϋπολογισμών των υλοποιούμενων έργων ή την ένταξη νέων έργων στη διαχείριση του ΕΛΚΕ, και αποστέλλεται προς ενημέρωση στην Γ.Δ.Ο.Υ. του Υ.Παι.Θ.

Κατόπιν των ανωτέρω, προκειμένου να είναι εφικτή η σύνταξη του συνολικού ετήσιου αναλυτικού προϋπολογισμού του ΕΛΚΕ για το έτος 2022, η έγκαιρη έγκρισή του από την Επιτροπή Ερευνών και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ και τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς επίσης και η υποβολή του έως την 31/12/2021 στη ΓΔΟΥ του Υ.Παι.Θ. για εισήγηση και έγκριση από την Υπουργό, παρακαλούμε όπως το αργότερο έως τις 30/11/2021 να ολοκληρωθούν εκ μέρους των Επιστημονικώς Υπευθύνων οι ενέργειες υποβολής των ετήσιων προϋπολογισμών των έργων για το έτος 2022.

Σημειώνεται ότι η υποβολή των συνολικών και ετήσιων προϋπολογισμών των έργων γίνεται ηλεκτρονικά, βάσει της σχετικής οδηγίας που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΕΛΚΕ (βλ. http://www.rc.uoi.gr/index.php/odigies), αναφορικά με την Ηλεκτρονική Διαχείριση και Υποβολή Συνολικών και Ετήσιων Προϋπολογισμών Έργων, όπως αναλύεται στο έγγραφο 11668/16-03-2020 «Χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων».

Οι Επιστημονικώς Υπεύθυνοι των έργων μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Διοικητικών Υπηρεσιών - Γραφείο Εντάξεων και Προϋπολογισμού Έργων (κ. Φωτίου, τηλ. 26510-07949, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και κ. Ντόβα, τηλ. 26510-07218, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), στο Τμήμα Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Παρακολούθησης Έργων (κ. Τσιάρα, τηλ. 26510-07962, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), καθώς και στο Τμήμα Υποστήριξης Διοικητικών Διαδικασιών Έργων – Άρτα  (κ. Μαρέτας, τηλ. 26810-50034, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) για πρόσθετες πληροφορίες και διευκρινήσεις ως προς τη διαδικασία.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner