Επιτροπή Ερευνών Π.Ι.

Share
Υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του Προγράμματος INTERREG (VI-A) IPA CBC “Greece - Albania 2021-2027”
11-03-2024

Σας ενημερώνουμε ότι ανακοινώθηκε η 1η Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων Κοινών Έργων του Προγράμματος Interreg (VI-A) IPA CBC “Greece-Albania” 2021-2027. Ο συνολικός προϋπολογισμός της παρούσας πρόσκλησης ανέρχεται σε 17.319.062,50€ για τους τρεις Άξονες Προτεραιότητας. Η πρόσκληση και τα συνημμένα αυτής είναι αναρτημένα στον παρακάτω σύνδεσμο: https://greece-albania.eu/call/announcement-of-the-1st-call-for-project-proposals/

 

Τα βασικά σημεία της ανωτέρω σχετικής Πρόσκλησης είναι τα ακόλουθα:

 

1. Δυνητικοί Δικαιούχοι

Οι Δυνητικά Δικαιούχοι πρέπει να είναι εγκατεστημένοι στις επιλέξιμες περιοχές των χωρών όπως αυτές αποτυπώνονται στο σχετικό Πίνακα «The Geographical areas» της πρόσκλησης.

 

2. Κατανομή Προϋπολογισμού:

Η κατανομή του Προϋπολογισμού ανά Άξονα Προτεραιότητας και Ειδικό Στόχο αποτυπώνεται στο σχετικό Πίνακα του ANNEX Ι «DETAILS OF THE COOPERATION PROGRAMME ON THE ANNOUNCED ACTIVITIES OF THE PRESENT CALL Table 2: CALL-SPECIFIC BUDGET» της πρόσκλησης.

 

3. Προϋπολογισμοί των προτάσεων

Ο ελάχιστος προϋπολογισμός των προτάσεων ορίζεται στο ποσό των 700.000,00 € και ο μέγιστος προϋπολογισμός ορίζεται στο ποσό των 1.500.000,00 €.

Ο ελάχιστος προϋπολογισμός της υποβληθείσας πρότασης έργου ανά εταίρο έργου ορίζεται στο ποσό των 120.000 €

 

4. Εταιρικό σχήμα και περιορισμοί

Στο εταιρικό σχήμα θα πρέπει να συμμετέχουν τουλάχιστον δύο (2) εταίροι, ένας από κάθε κράτος εταίρο (Ελλάδα – Αλβανία). Το σχήμα σύμπραξης δεν μπορεί να υπερβαίνει τους πέντε (5) δικαιούχους.

Στην πρόσκληση υπάρχει ο περιορισμός της υποβολής των πέντε (5) προτάσεων, ανά οργανισμό.

Το όριο αυτό ισχύει για όλους τους τύπους Δικαιούχων (Επικεφαλής εταίρος και Εταίρος).

Στην περίπτωση που ένας οργανισμός συμμετέχει σε περισσότερες από πέντε προτάσεις ως Επικεφαλής Εταίρος (LB) ή εταίρος (PB), τότε θα αξιολογηθούν οι πρώτες πέντε (5) προτάσεις που υποβλήθηκαν μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ).

 

5. Στάδια υποβολής των προτάσεων

Η υποβολή των προτάσεων θα γίνει σε δύο στάδια. Η παρούσα Πρόσκληση αφορά το Στάδιο Α, το οποίο απαιτεί την υποβολή από τους δικαιούχους μιας περίληψης της πρότασής τους (Concept Note). Οι πιθανοί κύριοι δικαιούχοι υποβάλλουν μια σύντομη περιγραφή της πρότασής τους (Concept Note) στην οποία παρουσιάζουν εν συντομία:

  • την κύρια ιδέα της πρότασης,
  • την εταιρική σχέση,
  • τις προτεινόμενες δραστηριότητες και τους αντίστοιχους δείκτες,
  • έναν ενδεικτικό προϋπολογισμό των δραστηριοτήτων,
  • πληροφορίες σχετικά με την επιλεξιμότητα των δικαιούχων που συμμετέχουν στην εταιρική σχέση,
  • την προστιθέμενη αξία που προκύπτει από τη Διασυνοριακή Συνεργασία, και
  • τη συνάφεια με συγκεκριμένους στόχους της Πρόσκλησης.

Η υποβολή του Concept Note θα γίνει μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ).

 

6. Προθεσμία υποβολής Προτάσεων

Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων είναι έως 03/04/2024 και ώρα 14:00 (ώρα Ελλάδος).

 

Κατόπιν των παραπάνω και με γνώμονα την αναγκαία διεπιστημονικότητα, διασυνοριακότητα και συνάφεια των προτάσεων με τους ειδικούς στόχους του προγράμματος, και κατόπιν σχετικής απόφασης της συνεδρίασης αριθμ. 39/07-03-2024 του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος, κάθε πρόταση θα πρέπει να επιδιώξει να περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  • Κάθε μέλος ΔΕΠ θα μπορεί να ηγηθεί της συμμετοχής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μόνο με μία πρόταση. Για την απλοποίηση των διαδικασιών, δεν απαιτείται η έγκριση από τη Συνέλευση του Τμήματος.
  • Κάθε πρόταση θα πρέπει να περιλαμβάνει τη συνεργασία μελών ΔΕΠ από τουλάχιστον τέσσερα (4) Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
  • Κάθε πρόταση θα πρέπει να προάγει τη διεπιστημονικότητα.
  • Κάθε πρόταση θα πρέπει να έχει σαφή αναπτυξιακό χαρακτήρα για την περιοχή εφαρμογής.
  • Σε κάθε πρόταση θα πρέπει να επιδιώκεται η συμμετοχή σημαντικών φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπών Δημόσιων Φορέων και ειδικά από την Περιφέρεια Ηπείρου.
  • Κάθε πρόταση θα πρέπει να επιδιώξει την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων προηγούμενων αναπτυξιακών προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
  • Κάθε πρόταση θα πρέπει να αναδεικνύει τη διασυνοριακή της διάσταση.

Σημειώνεται ότι η υποβολή προτάσεων θα πρέπει να συνοδεύεται από email επιβεβαίωσης συμμετοχής όλων των συμμετεχόντων μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην πρόταση.

Στο παραπάνω πλαίσιο, και έχοντας υπόψη τους περιορισμούς που θέτει η Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων (βλ. σχετικό σύνδεσμο και συνημμένο 1), σας παρακαλούμε όπως, έως την Τρίτη 19/03/2024, ώρα 14:00, υποβληθεί από τον Επιστημονικώς Υπεύθυνο κάθε πρότασης προς τον Ε.Λ.Κ.Ε., ηλεκτρονικά στο Τμήμα Προγραμματισμού Ανάπτυξης και Παρακολούθησης Έργων (Τσιάρα Βασιλική, email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Τηλ. 26510-0-7962) ή στο Τμήμα Υποστήριξης Διοικητικών Διαδικασιών Έργων (Άρτα) (Μαρέτας Δημήτριος, email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Τηλ. 26810-50034 (Εσωτ. 1034)) το επισυναπτόμενο Έντυπο Πρόθεσης Υποβολής Πρότασης.

e-max.it: your social media marketing partner