Επιτροπή Ερευνών Π.Ι.

Share
Δελτίο Τύπου – Χρηματοδότηση 279 ερευνητικών έργων με προϋπολογισμό 62,5 εκατ. € στο πλαίσιο της Προκήρυξης «Χρηματοδότηση της Βασικής Έρευνας (Οριζόντια υποστήριξη όλων των Επιστημών), Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Ελλάδα 2.0)»
13-02-2024

Το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση 279 ερευνητικών έργων συνολικού προϋπολογισμού 62.574.810,00 €, στο πλαίσιο της Προκήρυξης «Χρηματοδότηση της Βασικής Έρευνας (Οριζόντια υποστήριξη όλων των Επιστημών). Η εν λόγω Δράση περιλαμβάνεται στα έργα του άξονα 4.5 «Προώθηση της Έρευνας και της Καινοτομίας» στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Επισημαίνεται ότι η Δράση στοχεύει στην υποστήριξη πρωτότυπων ερευνητικών έργων υψηλής επιστημονικής ποιότητας και αριστείας εντός δύο διακριτών Υποδράσεων. Ειδικότερα, μέσω της Υποδράσης 1 χρηματοδοτούνται 98 ερευνητικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 16.144.743,00 €, που ανήκουν σε όλο το εύρος των επιστημών, με Επιστημονικούς/ες Υπεύθυνους/ες (ΕΥ) Επιστήμονες νεοδιορισμένους/ες ή υπό διορισμό σε μη μόνιμη θέση (επί θητεία) Μέλους ΔΕΠ, Ερευνητή/τριας και Ειδικού Λειτουργικού Επιστήμονα (ΕΛΕ) σε Ακαδημαϊκό ή Ερευνητικό Φορέα της χώρας. Στο πλαίσιο της Υποδράσης 2 θα υλοποιηθούν 181 ερευνητικά έργα βασικής έρευνας από Μέλη ΔΕΠ και Ερευνητές/τριες, με έμφαση στη διεπιστημονικότητα, σε τομείς αιχμής. Η χρηματοδότηση αυτών ανέρχεται συνολικά στα 46.430.067,00 €.

Βρείτε εδώ την ανακοίνωση της Τροποποίησης των Καταλόγων των προς Χρηματοδότηση Προτάσεων σε όλες τις Επιστημονικές Περιοχές της Υποδράσης 1.

Βρείτε εδώ την ανακοίνωση της Τροποποίησης των Καταλόγων των προς Χρηματοδότηση Προτάσεων σε όλες τις Θεματικές Περιοχές της Υποδράσης 2.

Η Δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

e-max.it: your social media marketing partner