Επιτροπή Ερευνών Π.Ι.

Share
3ος κύκλος αιτήσεων - Πρόγραμμα Proof of Concept - Επιστημονικό Πάρκο Πατρών
27-09-2019

Υποβολή Προτάσεων 3ου κύκλου

Πρόγραμμα Proof of Concept

Επιστημονικό Πάρκο Πατρών

Σας ενημερώνουμε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον 3ο κύκλο εγγραφής και υποβολής των προτάσεων του προγράμματος Proof of Concept του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών είναι ενεργή.

Αιτήσεις συμμετεχόντων

Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων είναι η 31η  Οκτωβρίου 2019, μέσα από τη σελίδα του PSPPoChttp://www.psppoc.gr/register/,όπου μπορούν να υποβάλλουν και ερευνητικές ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Οι προτάσεις υποβάλλονται μόνο στην αγγλική γλώσσα.

Αιτήσεις Αξιολογητών

Μετά το πέρας της υποβολής των προτάσεων, θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης από τους αξιολογητές στα μέσα Νοεμβρίου. Το ΕΠΠ προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετέχει ως αξιολογητής κάνοντας εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα το αργότερο μέχρι τις 18 Οκτωβρίου 2019.

Οι αξιολογητές είναι έμπειρα άτομα από το εξωτερικό και από την Ελλάδα και θα συντάξουν συγκεκριμένη συνοπτική έκθεση για κάθε πρόταση. Δεν ανταμείβονται για τις υπηρεσίες τους.

Κάθε πρόταση θα αξιολογηθεί από 3 αξιολογητές και κάθε αξιολογητής θα αξιολογήσει έως και 2 προτάσεις. Κάθε αξιολογητής θα πρέπει να επιλέξει μέχρι 3 θεματικούς τομείς στους οποίους θα αξιολογήσει την πρόταση.

Συμβουλευτική Επιτροπή

Τη διαχείριση του προγράμματος και την αξιολόγηση των προτάσεων κάνει Συμβουλευτική Επιτροπή με μέλη τόσο από το ελληνικό όσο και το διεθνές τεχνολογικό οικοσύστημα. Κάθε έργο που θα χρηματοδοτηθεί θα αξιολογείται συνεχώς και θα διακόπτεται η υποστήριξή του αν αξιολογηθεί αρνητικά από τη Συμβουλευτική Επιτροπή.

Στις 4 Δεκεμβρίου 2019 θα ανακοινωθούν επίσημα από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του προγράμματος οι προτάσεις που θα χρηματοδοτηθούν.

Αναλυτικές πληροφορίες στο http://www.psppoc.gr/ ή  μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Μαρία Κωνσταντίνου στο 2610 911557 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συνοπτική περιγραφή του προγράμματος

Το πρόγραμμα Proof of Concept του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών στοχεύει να δώσει την δυνατότητα στους ερευνητές να προωθήσουν τις ερευνητικές τους ιδέες και να τις μετατρέψουν σε προϊόντα. Η διαδικασία υποβολής προτάσεων και αξιολόγησης θα γίνεται κάθε 6 μήνες.

Η διαδικασία μεταφοράς μιας καινοτομίας στο στάδιο της εμπορευματοποίησης, λαμβάνοντας υπόψη τη φύση της ιδέας, το δυναμικό της αγοράς και το σχέδιο των εφευρετών, μπορεί να γίνει με:

α. την παρουσίαση του ώριμου προϊόντος σε ένα ευρύ φάσμα επενδυτών,

ή
β. τη δημιουργία επιχείρησης η οποία θα προχωρήσει στην πιλοτική παραγωγή και διάθεση του προϊόντος.

Στο πρόγραμμα Proof of Concept μπορούν να υποβάλλουν ερευνητές και ερευνητικές εταιρείες από όλη την Ελλάδα.

Τη διαχείριση του προγράμματος και την αξιολόγηση των προτάσεων κάνει Συμβουλευτική Επιτροπή με μέλη τόσο από το ελληνικό όσο και το διεθνές τεχνολογικό οικοσύστημα.

Το πρόγραμμα Proof of Concept υποστηρίζεται οικονομικά από Δωρητές. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 500.000 € ετησίως για την υποστήριξη 10 ιδεών (μέχρι 50.000 για κάθε έργο). Τα έργα που απαιτούν περισσότερο χρόνο ωρίμανσης θα μπορούν να επεκταθούν για 6 επιπλέον μήνες χωρίς να αυξηθεί η οικονομική υποστήριξη τους. Κάθε έργο θα αξιολογείται συνεχώς και θα διακόπτεται η υποστήριξή του αν αξιολογηθεί αρνητικά από τη Συμβουλευτική Επιτροπή.

Οι προτάσεις υποβάλλονται μόνο στην αγγλική γλώσσα.

Αναλυτικές πληροφορίες στο http://www.psppoc.gr/

e-max.it: your social media marketing partner