Επιτροπή Ερευνών Π.Ι.

Share
Νέο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα “PoC” από το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών
13-09-2018

Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών δίνοντας βαρύτητα στην αναστροφή του brain drain σε brain gain, προκηρύσσει το νέο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα “Proof of Concept (PoC)” που στοχεύει στην εμπορική εκμετάλλευση καινοτόμων ερευνητικών προτάσεων.

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους νέους επιστήμονες και ερευνητές ιδρυμάτων, ερευνητικών κέντρων καθώς και εταιριών από όλη την Ελλάδα να προωθήσουν τις ερευνητικές τους προτάσεις και να τις μετατρέψουν σε εμπορικά προϊόντα.

Το πρόγραμμα PoC υποστηρίζεται οικονομικά από Δωρητές. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 500.000 € ετησίως για την υποστήριξη 10 προτάσεων (μέχρι 50.000€/πρόταση). Η διάρκεια υλοποίησης κάθε πρότασης είναι 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης 6 μηνών χωρίς να αυξηθεί η οικονομική υποστήριξή της.

Το πρόγραμμα PoC συντονίζεται από 5-μελή Συμβουλευτική Επιτροπή με μέλη τόσο από το ελληνικό όσο και το διεθνές τεχνολογικό οικοσύστημα. Κάθε πρόταση θα αξιολογείται συνεχώς και θα διακόπτεται αν αξιολογηθεί αρνητικά από τη Συμβουλευτική Επιτροπή.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τον χειμερινό κύκλο έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου 2018.

Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά εδώ και μόνο στην αγγλική γλώσσα.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα PoC είναι διαθέσιμες στην διεύθυνση http://www.psppoc.gr, ή στην κ. Μαρία Κωνσταντίνου, (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ: 2610 911557).

 

Με εκτίμηση,

Maria Konstantinou

Technology Transfer Partner
Patras Science Park S.A.
Stadiou Str., GR-26504 Rio, Patras, Greece
T: +30 2610 911
557
F: +30 2610 994 106
E:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
W:
http://psp.org.gr

e-max.it: your social media marketing partner