Επιτροπή Ερευνών Π.Ι.

Share
Εκδήλωση «Επιχειρώντας διεθνώς – Εμπειρίες δυναμικών καινοτόμων επιχειρήσεων» στο HIF 2018
14-06-2018
 
Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) σας προσκαλεί
στην εκδήλωση με θέμα:

«Επιχειρώντας διεθνώς – Εμπειρίες δυναμικών καινοτόμων επιχειρήσεων»

 
 
 
ΙΟΥΝΙΟΣ
 
20
 
ΠΟΤΕ:
 
Τετάρτη 20 Ιουνίου
12:30 - 13:45
ΠΟΥ:
 
Αθήνα, ξενοδοχείο
Divani Caravel
(Αίθουσα Vergina)
 
 
Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Επιχειρώντας διεθνώς – Εμπειρίες δυναμικών καινοτόμων επιχειρήσεων". Το ΕΚΤ αναδεικνύει τις πραγματικές προκλήσεις για τις επιχειρήσεις με διεθνή δράση στο πλαίσιο του 2ου Hellenic Innovation Forum (19-20 Ιουνίου 2018, Αθήνα, ξενοδοχείο Divani Caravel). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου (12:30-13.45) στην Αίθουσα "Βεργίνα".

Ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει μία επιχείρηση με διεθνή δραστηριότητα; Τι απαιτείται για επιχειρηματική ανάπτυξη εκτός της Ελλάδας; Ποιες οι απαιτήσεις δικτύωσης και πώς γίνεται στην πράξη η διεθνής δικτύωση; Τι κοινό έχουν μια ελληνική εταιρεία που έχει την έδρα της στην Ολλανδία, ένας Ολλανδός επιχειρηματίας που επενδύει στην Ελλάδα και δυο Έλληνες που δουλεύουν, σε παγκόσμιο πλαίσιο, εντός και εκτός Ελλάδας; Πόσο «δικτυωμένοι» είναι;

Ποιες οι χρηματοδοτικές ανάγκες και ποιες οι ευκαιρίες; Πόσο καθοριστικός μπορεί να είναι ο ρόλος ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για μία ελληνική επιχείρηση βιοτεχνολογίας, μία επιχείρηση συστημάτων ρομποτικής και μία επιχείρηση περιβαλλοντικών τεχνολογιών; Τι περιμένει και τι αξιολογεί θετικά μία επιχείρηση από την υποστήριξη φορέων όπως το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης;

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν εν συντομία ο ρόλος και οι υπηρεσίες του ΕΚΤ, ενώ στο δεύτερο μέρος θα ακολουθήσει μια διαδραστική συζήτηση με έξι δυναμικούς επιχειρηματίες (Robin Schuil- Vendora, Άγγελος Σταυράκης- CEO, SafeSize, Αλέξανδρος Σεϊμανίδης- Ιδρυτής στη B2B Wave, Μαριάννα Βακαλοπούλου - Συνιδρύτρια, LiateR, Αλέξανδρος Στρογγυλός - Πρόεδρος & CEO στην Pro- Actina, Αλέξανδρος Σαρασίτης - CEO στην Trygons) με τους οποίους έχει συνεργασθεί στο πλαίσιο των υπηρεσιών του, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.
 
Στόχος είναι να αναδειχθούν πραγματικές εμπειρίες καινοτόμων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται διεθνώς. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και η ελληνο-ολλανδική επιχειρηματική συνεργασία, καθώς θα φιλοξενηθούν Έλληνες επιχειρηματίες με δράση στην Ολλανδία αλλά και Ολλανδός νέος επιχειρηματίας με δράση στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό η συζήτηση θα γίνει στα Αγγλικά. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
 
 
(με την online προεγγραφή σας στην εκδήλωση, μπορείτε να παρακολουθήσετε
χωρίς κόστος και τις δυο μέρες του 2nd Hellenic Innovation Forum 2018)
Περισσότερες πληροφορίες & Πρόγραμμα εκδήλωσης εδώ
e-max.it: your social media marketing partner