Επιτροπή Ερευνών Π.Ι.

Share
eNewsletter ΕΚΤ 01-15 Απριλίου 2017
24-04-2017
ereun-texn logo-ekt
                               ΤΕΥΧΟΣ  335  01-15 Απριλίου 2017 RSS RSS EKT   facebook.com/EKTgr  twitter.com/EKT.gr  linkedin.com/company/EKTgr  youtube.com/EKTgr
Νέα Έρευνας και Καινοτομίας
Υποστήριξη Επιχειρήσεων
Ανοιχτές Προκηρύξεις
Εκδηλώσεις σε Ελλάδα και Κόσμο
Η "Έρευνα και Καινοτομία" στο Διαδίκτυο
Το δεκαπενθήμερο ηλεκτρονικό newsletter "Έρευνα & Καινοτομία" είναι μια έκδοση του ΕΚΤ που ενημερώνει για τις εξελίξεις στο χώρο της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Απευθύνεται στην ερευνητική, επιστημονική, εκπαιδευτική και επιχειρηματική κοινότητα της χώρας, αλλά και στο ευρύτερο κοινό.
Νέα Έρευνας και Καινοτομίας

  1. Τα 10 χρόνια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC) παρουσιάστηκαν σε ημερίδα του ΕΚΤ
  2. Οι νέες προκηρύξεις για τη χρηματοδότηση των ερευνητών παρουσιάστηκαν στην ημερίδα του ΕΚΤ για τα 20 χρόνια του προγράμματος Marie Skłodowska Curie Actions
  3. Συμπόσιο για την Προώθηση του Δυναμικού Καινοτομίας των Ερευνητικών Υποδομών
  4. Βραβεία “Innostars (Proof-of-concept)” στον τομέα της Υγείας από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας
  5. 100 θέσεις για μεταδιδακτορική έρευνα στην Ελλάδα από το ΙΚΥ
  6. Η εκδήλωση Athens Mini Maker Faire για τις κατασκευές, την τεχνολογία και τη δημιουργικότητα επιστρέφει!
  7. Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε το ASF 2017, υπενθυμίζοντας σε 30.000 επισκέπτες ότι η επιστήμη δεν είναι μόνο γνώση αλλά και ψυχαγωγία!
  8. Δύο θερινά σχολεία σε Σύρο και Πάτμο διοργανώνει το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του ΕΙΕ
  9. 3.685 υποτροφίες σε φοιτητές/τριες από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες από το ΙΚΥ
Υποστήριξη Επιχειρήσεων

Το ΕΚΤ συμμετέχει στο Enterprise Europe Network-Hellas, το δίκτυο που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στις ελληνικές επιχειρήσεις ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, με βάση τη γνώση και την καινοτομία:
  • Ευρωπαϊκή πληροφόρηση
  • Επιχειρηματικές συνεργασίες
  • Καινοτομία & Μεταφορά τεχνολογίας
  • Ερευνητικές Συνεργασίες
  • Χρηματοδότηση

Περισσότερα: www.enterprise-hellas.gr

Ανοικτές Προκηρύξεις

Ενημερωθείτε για τις ανοιχτές προκηρύξεις εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων έρευνας, τεχνολογίας, και Κοινωνίας της Πληροφορίας.
  • Marie Skłodowska-Curie Individual Fellowships
  • BIO BASED INDUSTRIES PPP
  • Marie Skłodowska-Curie Co-funding of regional, national and international programmes
Νέα Έρευνας και Καινοτομίας
  1.   Τα 10 χρόνια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC) παρουσιάστηκαν σε ημερίδα του ΕΚΤ

    Ημερίδα για τα 10 Χρόνια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (European Research Council, ERC) διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα 2020 (Horizon 2020) την Τετάρτη 15 Μαρτίου (09.00 - 14.30) στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εβδομάδας εορτασμού των 10 χρόνων επιτυχούς λειτουργίας του ΕRC (13-19 Μαρτίου 2017), διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας.

    Περισσότερα
    Παρουσιάσεις & Βίντεο Ομιλητών
  2.   Οι νέες προκηρύξεις για τη χρηματοδότηση των ερευνητών παρουσιάστηκαν στην ημερίδα του ΕΚΤ για τα 20 χρόνια του προγράμματος Marie Skłodowska Curie Actions

    Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα 2020 (Horizon 2020), διοργάνωσε Ημερίδα για τα 20 χρόνια του ευρωπαϊκού προγράμματος Marie Skłodowska Curie Actions (MSCA) στο πλαίσιο του Ορίζοντα 2020 (Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα & Καινοτομία της ΕΕ) και τη συμβολή του στη σταδιοδρομία και κινητικότητα των ερευνητών. Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού).

    Περισσότερα
    Παρουσιάσεις & Βίντεο Ομιλητών
  3.   Συμπόσιο για την Προώθηση του Δυναμικού Καινοτομίας των Ερευνητικών Υποδομών

    Συμπόσιο με θέμα «Προώθηση του Δυναμικού Καινοτομίας των Ερευνητικών Υποδομών» που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαΐου 2017, στη Λισαβόνα (Fundação Calouste Gulbenkian , FCG) διοργανώνει το RICH, το δίκτυο των Εθνικών Σημείων Επαφής για τις Ερευνητικές Υποδομές, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Σημείο Επαφής του Ορίζοντα 2020 και εταίρος του πανευρωπαϊκού δικτύου RICH, υποστηρίζει τη συμμετοχή ελληνικών φορέων στο συμπόσιο. Η περίοδος εγγραφής για το συμπόσιο έχει καταληκτική ημερομηνία την 1η Μαΐου 2017.

    Περισσότερα
  4.   Βραβεία “Innostars (Proof-of-concept)” στον τομέα της Υγείας από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας

    Διαγωνισμό για τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων στον τομέα της Υγείας ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (European Institute of Innovation & Technology, EIT) μέσω του EIT-Health, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών στις 30 Απριλίου 2017.

    Περισσότερα
  5.   100 θέσεις για μεταδιδακτορική έρευνα στην Ελλάδα από το ΙΚΥ

    Την προκήρυξη 100 θέσεων για εκπόνηση μεταδιδακτορικής έρευνας στην Ελλάδα σε τέσσερις επιστημονικούς τομείς ανακοίνωσε το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 (με αναδρομική ισχύ). Σημειώνεται ότι, η ημερομηνία έναρξης της μεταδιδακτορικής έρευνας δεν μπορεί να είναι προγενέστερη της 1ης Σεπτεμβρίου 2015 και μεταγενέστερη της 30ης Ιουνίου 2016. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 28η Απριλίου 2017.

    Περισσότερα
  6.   Η εκδήλωση Athens Mini Maker Faire για τις κατασκευές, την τεχνολογία και τη δημιουργικότητα επιστρέφει!

    Το Athens Mini Maker Faire, το σπουδαιότερο festival για την καινοτομία, την πρωτοτυπία, την τεχνολογία, την εκπαίδευση, την επιστήμη, την εφευρετικότητα, τη χειροτεχνία και τη μηχανική που εντυπωσιάζει το κοινό σε όλον τον κόσμο, επιστρέφει στις 6 & 7 Μαΐου 2017, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Στο Athens Mini Maker Faire μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε καινοτομεί, δραστηριοποιείται στον τομέα των ευρεσιτεχνιών ή έχει δημιουργήσει κάποιο εντυπωσιακό νέο προϊόν.

    Περισσότερα
  7.   Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε το ASF 2017, υπενθυμίζοντας σε 30.000 επισκέπτες ότι η επιστήμη δεν είναι μόνο γνώση αλλά και ψυχαγωγία!

    Με επιτυχία διοργανώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά το Athens Science Festival, προσεκλύοντας 30.000 επισκέπτες, πολλοί εκ των οποίων ήταν μαθητές. Για 5 ημέρες, από 29/3 έως 2/4,  η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων φιλοξένησε 130 ερευνητικούς, ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, 90 διαφορετικά διαδραστικά δρώμενα, 40 εργαστήρια για παιδιά, 20 workshops, 40 ομιλίες και 5 Εκθέσεις Τέχνης καθώς και πλήθος ντοκιμαντέρ, συναυλιών, διαγωνισμών, stand up science και ποικίλων άλλων δράσεων για όλες τις ηλικίες.

    Περισσότερα
  8.   Δύο θερινά σχολεία σε Σύρο και Πάτμο διοργανώνει το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του ΕΙΕ

    Το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών διοργανώνει δύο στοχευμένες εκπαιδευτικές δράσεις σε Σύρο και Πάτμο για τη θερινή περίοδο. Από τις 26 έως τις 30 Ιουνίου στην Ερμούπολη της Σύρου θα πραγματοποιηθεί Θερινό Σχολείο με τίτλο «Exploring Business History in the Mediterranean, from Local to Global», ενώ στην Πάτμο από τις 3 έως τις 8 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο Θερινό Σχολείο στην «Ελληνική Παλαιογραφία και Βυζαντινή Επιγραφική» (Greek Palaeography and Byzantine Epigraphy), με την ευγενική συνεργασία της Μονής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

    Περισσότερα
  9.   3.685 υποτροφίες σε φοιτητές/τριες από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες από το ΙΚΥ

    Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), προκήρυξε για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, κατ’ ελάχιστον 3685 υποτροφίες για όλα τα Τμήματα/Σχολές των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας. Οι υποτροφίες χορηγούνται για διάστημα εννέα (9) μηνών, από τον Οκτώβριο 2016 έως και τον Ιούνιο 2017, σε κάθε ωφελούμενο/η και αφορούν σε φοιτητές που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 28η Απριλίου 2017.

    Περισσότερα
Εκδηλώσεις σε Ελλάδα και Κόσμο  
Yποβάλλετε τη δική σας εκδήλωση online
Όλες οι Εκδηλώσεις
Η "Ερευνα και Καινοτομία" στο Διαδίκτυο
www.ekt.gr/research
Ο ελληνικός δικτυακός τόπος για θέματα έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας
Εθνικές Στατιστικές & Δείκτες Έρευνας & Ανάπτυξης και Καινοτομίας
metrics.ekt.gr
Νέες εκδόσεις
   Copyright © Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης 2017                                                                                     www.ekt.gr logo ekt
e-max.it: your social media marketing partner