Επιτροπή Ερευνών Π.Ι.

Share
eNewsletter ΕΚΤ 16-31 Μαρτίου 2017
05-04-2017
ereun-texn logo-ekt
                               ΤΕΥΧΟΣ  334  16-31 Μαρτίου 2017 RSS RSS EKT   facebook.com/EKTgr  twitter.com/EKT.gr  linkedin.com/company/EKTgr  youtube.com/EKTgr
Νέα Έρευνας και Καινοτομίας
Υποστήριξη Επιχειρήσεων
Ανοιχτές Προκηρύξεις
Εκδηλώσεις σε Ελλάδα και Κόσμο
Η "Έρευνα και Καινοτομία" στο Διαδίκτυο
Το δεκαπενθήμερο ηλεκτρονικό newsletter "Έρευνα & Καινοτομία" είναι μια έκδοση του ΕΚΤ που ενημερώνει για τις εξελίξεις στο χώρο της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Απευθύνεται στην ερευνητική, επιστημονική, εκπαιδευτική και επιχειρηματική κοινότητα της χώρας, αλλά και στο ευρύτερο κοινό.
Νέα Έρευνας και Καινοτομίας

  1. Μεγάλο το ενδιαφέρον για τη νέα Δράση «Ερευνώ–Δημιουργώ–Καινοτομώ» του ΕΣΠΑ σε εκδήλωση στο ΕΙΕ
  2. Εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων στην Ελλάδα B2B @EUSAIR Forum 2017
  3. Αναζητήστε έγκριτο περιεχόμενο και ενημερωθείτε για τις τάσεις στην Εκπαίδευση μέσα από την πλατφόρμα ηλεκτρονικών εκδόσεων του ΕΚΤ
  4. Πρόσκληση συμμετοχής στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2016
  5. PLUGGY: Νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ευρώπη
  6. OSIRIS: Ένα νέο ευρωπαϊκό έργο που προάγει την Ανοικτή και Κοινωνική Καινοτομία στις Περιφέρειες
  7. Τα συμπεράσματα της έρευνας για τη Χαρτογράφηση των Αναγκών των ελληνικών υφιστάμενων και υπό σύσταση Start-up επιχειρήσεων
  8. Ανοικτή Πρόσβαση σε φωτογραφίες, βίντεο και δεδομένα παρέχει πλέον ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA)
Υποστήριξη Επιχειρήσεων

Το ΕΚΤ συμμετέχει στο Enterprise Europe Network-Hellas, το δίκτυο που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στις ελληνικές επιχειρήσεις ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, με βάση τη γνώση και την καινοτομία:
  • Ευρωπαϊκή πληροφόρηση
  • Επιχειρηματικές συνεργασίες
  • Καινοτομία & Μεταφορά τεχνολογίας
  • Ερευνητικές Συνεργασίες
  • Χρηματοδότηση

Περισσότερα: www.enterprise-hellas.gr

Ανοικτές Προκηρύξεις

Ενημερωθείτε για τις ανοιχτές προκηρύξεις εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων έρευνας, τεχνολογίας, και Κοινωνίας της Πληροφορίας.
  • Call for proposals for action grants under 2017 Rights, Equality and Citizenship Work Programme
  • Operating grants 2018-2021
  • Union Civil Protection Mechanism Exercises
Νέα Έρευνας και Καινοτομίας
  1.   Μεγάλο το ενδιαφέρον για τη νέα Δράση «Ερευνώ–Δημιουργώ–Καινοτομώ» του ΕΣΠΑ σε εκδήλωση στο ΕΙΕ

    Το μεγάλο ενδιαφέρον της ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας συγκέντρωσε η ενημερωτική εκδήλωση για την πρώτη προκήρυξη της Ενιαίας Δράσης Κρατικών Ενισχύσεων «Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 – 2020 (ΕΠΑνΕΚ), η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Aνάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν ή πρόκειται να γίνουν και σε άλλες πόλεις της χώρας, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη Δράση. Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός (Δημόσια Δαπάνη) των παρεμβάσεων του Α’ κύκλου ανέρχεται σε 126 εκατ. ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους από 23 Μαρτίου έως 17 Μαΐου. 

    Περισσότερα
  2.   Εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων στην Ελλάδα B2B @EUSAIR Forum 2017

    Την εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων "B2B @ EUSAIR Forum 2017" διοργανώνει το Enterprise Europe Network-Hellas, το μεγαλύτερο δίκτυο της χώρας για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία που συντονίζει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), στις 11 Μαΐου 2017, στα Ιωάννινα. Τοπικός διοργανωτής της εκδήλωσης είναι το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, μέλος του δικτύου Enterprise Europe Network-Hellas. Οι βασικοί θεματικοί τομείς της εκδήλωσης επιχειρηματικών συναντήσεων είναι οι εξής: Θαλάσσιες τεχνολογίες, Υδατοκαλλιέργειες, Τρόφιμα και ποτά, Θαλάσσιες μεταφορές και υπηρεσίες, Θαλάσσιο περιβάλλον, Τουρισμός (συμπεριλαμβάνονται δράσεις που αφορούν Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών, Μεταφορές, Ενέργεια, Υγεία). Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετάσχουν Μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους παραπάνω τομείς, Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, Επιμελητήρια, Clusters, καθώς και άλλοι οργανισμοί και ενδιαφερόμενοι από την περιοχή Ιονίου και Αδριατικής.

    Περισσότερα
    Online Εγγραφή
  3.   Αναζητήστε έγκριτο περιεχόμενο και ενημερωθείτε για τις τάσεις στην Εκπαίδευση μέσα από την πλατφόρμα ηλεκτρονικών εκδόσεων του ΕΚΤ

    Με αφορμή την Εβδομάδα Ανοικτής Εκπαίδευσης, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) παρουσιάζει μία πλούσια συλλογή έγκριτων επιστημονικών δημοσιεύσεων για την εκπαίδευση, που διαθέτει στο διαδικτυακό περιβάλλον ηλεκτρονικών εκδόσεων ePublishing. Εκπαιδευτικοί προσχολικής εκπαίδευσης, δάσκαλοι και καθηγητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας κλίμακας, ακαδημαϊκοί, ερευνητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές αξιοποιώντας τα εξελιγμένα εργαλεία πλοήγησης που παρέχει το οργανωμένο ηλεκτρονικό περιβάλλον του ePublishing, μπορούν να αναζητήσουν έγκριτο περιεχόμενο και να ενημερωθούν για τις τάσεις, τις προκλήσεις και τις εξελίξεις που απασχολούν τον τομέα της Εκπαίδευσης, διεθνώς.

    Περισσότερα
  4.   Πρόσκληση συμμετοχής στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2016

    Πρόσκληση συμμετοχής στον Διαγωνισμό για τα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2016» απευθύνει η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται μόνο σε Δημόσιους Φορείς και έχει στόχο την αναγνώριση και την επιβράβευση της αριστείας των δημοσίων φορέων που προωθούν την επιχειρηματικότητα και τις μικρές επιχειρήσεις σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

    Περισσότερα
  5.   PLUGGY: Νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ευρώπη

    Η νέα πανευρωπαϊκή πλατφόρμα Κοινωνικής Δικτύωσης PLUGGY (Pluggable Social Platform for Heritage Awareness and Participation) για την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ευρώπη, πρόκειται να δημιουργηθεί στο πλαίσιο ενός νέου ευρωπαϊκού έργου στο οποίο συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΠΙΣΕΥ), το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και η εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών πολιτισμού CLIO MUSE.

    Περισσότερα
  6.   OSIRIS: Ένα νέο ευρωπαϊκό έργο που προάγει την Ανοικτή και Κοινωνική Καινοτομία στις Περιφέρειες

    Ένα νέο ευρωπαϊκό έργο με το όνομα OSIRIS (Open Social Innovation policies driven by co-creative Regional Innovation eco-systemS) ξεκίνησε να υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG EUROPE, με τη συμμετοχή και ελληνικών φορέων. Το έργο βασίζεται στη συνεργασία διεθνών και τοπικών οικοσυστημάτων για τη βελτίωση του σχεδιασμού και την άμεση παροχή και εφαρμογή ανοικτών και καινοτόμων πολιτικών και δράσεων για την αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων.

    Περισσότερα
  7.   Τα συμπεράσματα της έρευνας για τη Χαρτογράφηση των Αναγκών των ελληνικών υφιστάμενων και υπό σύσταση Start-up επιχειρήσεων

    Η Διεύθυνση Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, λαμβάνοντας υπόψη τη Δημόσια Διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος για τις Start-Up επιχειρήσεις στην Ευρώπη και το ετήσιο ενημερωτικό δελτίο της Πράξης για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (SBA) για την Ελλάδα, προχώρησε στην εκπόνηση πρωτογενούς έρευνας, μέσω ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου στο StartUpGreece, για τη Χαρτογράφηση των Επιχειρηματικών Αναγκών των Ελληνικών υφιστάμενων και υπό σύσταση Start-up Επιχειρήσεων.

    Περισσότερα
  8.   Ανοικτή Πρόσβαση σε φωτογραφίες, βίντεο και δεδομένα παρέχει πλέον ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA)

    Ανοικτή πρόσβαση στις φωτογραφίες της, στα video και σε επιλεγμένα δεδομένα προσφέρει πλέον o Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (European Space Agency, ESA) όπως αναφέρεται σε σχετική του ανακοίνωση. Για περισσότερες από δύο δεκαετίες η ESA μοιράζεται τεράστιες ποσότητες πληροφόρησης, εικόνων και δεδομένων με επιστήμονες, ΜΜΕ και το κοινό, μέσω ψηφιακών πλατφορμών, όπως το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και το γεγονός ότι η ESA ακολουθεί μια τακτική Aνοικτής Πρόσβασης όσον αφορά τη διαχείριση της πληροφόρησης, αυξάνει την πληροφόρηση αυτή.

    Περισσότερα
Εκδηλώσεις σε Ελλάδα και Κόσμο  
    • EU Graphene Flagship - Japan Workshop
      Βαρκελώνη, 06-08/05/2017
      Περισσότερα
    • Εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων B2B @ EUSAIR Forum 2017
      Ιωάννινα, 11/05/2017
      Περισσότερα
    • European Conference on Networks and Communications - EuCNC 2017
      Όουλο (Φινλανδία), 12-15/06/2017
      Περισσότερα
Yποβάλλετε τη δική σας εκδήλωση online
Όλες οι Εκδηλώσεις
Η "Ερευνα και Καινοτομία" στο Διαδίκτυο
www.ekt.gr/research
Ο ελληνικός δικτυακός τόπος για θέματα έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας
Εθνικές Στατιστικές & Δείκτες Έρευνας & Ανάπτυξης και Καινοτομίας
metrics.ekt.gr
Νέες εκδόσεις
   Copyright © Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης 2017                                                                                     www.ekt.gr logo ekt
e-max.it: your social media marketing partner