Επιτροπή Ερευνών Π.Ι.

Share
eNewsletter ΕΚΤ 01-15 Ιανουαρίου 2017
25-01-2017
ereun-texn logo-ekt
                               ΤΕΥΧΟΣ  329  01-15 Ιανουαρίου 2017 RSS RSS EKT   facebook.com/EKTgr  twitter.com/EKT.gr  linkedin.com/company/EKTgr  youtube.com/EKTgr
Νέα Έρευνας και Καινοτομίας
Υποστήριξη Επιχειρήσεων
Ανοιχτές Προκηρύξεις
Εκδηλώσεις σε Ελλάδα και Κόσμο
Η "Έρευνα και Καινοτομία" στο Διαδίκτυο
Το δεκαπενθήμερο ηλεκτρονικό newsletter "Έρευνα & Καινοτομία" είναι μια έκδοση του ΕΚΤ που ενημερώνει για τις εξελίξεις στο χώρο της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Απευθύνεται στην ερευνητική, επιστημονική, εκπαιδευτική και επιχειρηματική κοινότητα της χώρας, αλλά και στο ευρύτερο κοινό.
Νέα Έρευνας και Καινοτομίας

  1. Οι διεθνείς τάσεις στην επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία, στη νέα μελέτη STI Outlook 2016 του ΟΟΣΑ
  2. Hellenic Innovation Forum 2017: Ένα πολυσυνέδριο για την καινοτομία και τις εφαρμογές της
  3. Έως 31 Μαρτίου η υποβολή προτάσεων στη νέα προκήρυξη ΕΛΙΔΕΚ για ερευνητικά έργα μεταδιδακτόρων ερευνητών
  4. Νέα πρόσκληση υποβολής ερευνητικών προτάσεων για χρηματοδότηση από το Κέντρο Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες
  5. Δημοσιεύθηκε η ετήσια έκθεση της ΕΕ για τις επιχειρηματικές επενδύσεις σε Έρευνα & Ανάπτυξη
  6. Διαγωνισμός FAMELAB 2017 για τα νέα ταλέντα στην Επικοινωνία της Επιστήμης
  7. ToposText: Aνακαλύψτε την Αρχαία Ελλάδα "ταξιδεύοντας" στον γεωγραφικό χώρο
  8. Mind the Lab: Μια ημέρα γεμάτη Επιστήμη στο Μετρό της Αθήνας
Υποστήριξη Επιχειρήσεων

Το ΕΚΤ συμμετέχει στο Enterprise Europe Network-Hellas, το δίκτυο που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στις ελληνικές επιχειρήσεις ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, με βάση τη γνώση και την καινοτομία:
  • Ευρωπαϊκή πληροφόρηση
  • Επιχειρηματικές συνεργασίες
  • Καινοτομία & Μεταφορά τεχνολογίας
  • Ερευνητικές Συνεργασίες
  • Χρηματοδότηση

Περισσότερα: www.enterprise-hellas.gr

Ανοικτές Προκηρύξεις

Ενημερωθείτε για τις ανοιχτές προκηρύξεις εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων έρευνας, τεχνολογίας, και Κοινωνίας της Πληροφορίας.
  • Call for proposals for multi programmes 2017 – Promotion of agricultural products
  • SESAR 2020 Exploratory Research and Very Large Scale Demonstrations Open Call
  • Integration of Third-Country Nationals
Νέα Έρευνας και Καινοτομίας
  1.   Οι διεθνείς τάσεις στην επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία, στη νέα μελέτη STI Outlook 2016 του ΟΟΣΑ

    Τις βασικές τάσεις στον χώρο της Επιστήμης, της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας παγκοσμίως αποτυπώνει η έκθεση "‘Προοπτικές για την επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία, 2016"’ [OECD Science, Technology and Innovation Outlook 2016] που δημοσίευσε πρόσφατα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

    Περισσότερα
  2.   Hellenic Innovation Forum 2017: Ένα πολυσυνέδριο για την καινοτομία και τις εφαρμογές της

    Ένα νέο φιλόδοξο πολυσυνέδριο για την καινοτομία διοργανώνεται στην Αθήνα στις 1-2 Μαρτίου 2017 από την Ethos Media S.A. και τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo-Επιστήμη Επικοινωνία.  Όραμα των οργανωτών του "Hellenic Innovation Forum" (HIF‐17) είναι η καθιέρωση του ως πολυσυνεδριακού θεσμού που θα χρησιμεύει ως μόνιμο βήμα ανάδειξης και προώθησης της καινοτομίας και της ανάπτυξης συνεργασιών και συνεργιών μεταξύ των μερών του τριγώνου "Θεσμικοί Παράγοντες ‐ Ακαδημαϊκή/Ερευνητική Κοινότητα‐ Επιχειρηματικός Κόσμος".

    Περισσότερα
  3.   Έως 31 Μαρτίου η υποβολή προτάσεων στη νέα προκήρυξη ΕΛΙΔΕΚ για ερευνητικά έργα μεταδιδακτόρων ερευνητών

    Ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας η 1η Προκήρυξη του ΕΛΙΔΕΚ για την Ενίσχυση Μεταδιδακτόρων Ερευνητών/τριών. Στόχος της προκήρυξης του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) είναι η υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων ερευνητικών έργων υψηλής επιστημονικής ποιότητας στα οποία επιστημονικοί υπεύθυνοι είναι Μεταδιδάκτορες Ερευνητές/τριες (ΜΕ). 

    Περισσότερα
  4.   Νέα πρόσκληση υποβολής ερευνητικών προτάσεων για χρηματοδότηση από το Κέντρο Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες

    Την τρίτη δημόσια πρόσκληση για υποβολή ερευνητικών προτάσεων ανακοίνωσε το Κέντρο Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, εκπληρώνοντας το βασικό του στόχο που είναι η οικονομική ενίσχυση της έρευνας στις ανθρωπιστικές επιστήμες. Το Κέντρο προσκαλεί ερευνητές να υποβάλουν για χρηματοδότηση μία ερευνητική τους πρόταση διάρκειας ενός έτους, την οποία προτίθενται να εκπονήσουν κατά το ημερολογιακό έτος 2018. Θα επιλεγούν συνολικά έως δέκα ερευνητικές προτάσεις, με τη μέγιστη χρηματοδότηση για κάθε έρευνα να ανέρχεται στο ποσό των 10.000 ευρώ. Η υποβολή των προτάσεων ξεκίνησε στις 15 Ιανουαρίου και θα μπορεί να γίνεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017. 

    Περισσότερα
  5.   Δημοσιεύθηκε η ετήσια έκθεση της ΕΕ για τις επιχειρηματικές επενδύσεις σε Έρευνα & Ανάπτυξη

    Δημοσιεύθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Κοινό Κέντρο Ερευνών (JRC) η ετήσια έκθεση «EU Industrial R&D Investment Scoreboard» για το 2016, η οποία συλλέγει τους βασικούς οικονομικούς δείκτες και δείκτες Έρευνας & Ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις. Η έκδοση για το 2016 εξετάζει την απόδοση των κορυφαίων 2.500 επιχειρήσεων που επενδύουν σε Έρευνα & Ανάπτυξη παγκοσμίως (και οι οποίες είναι υπεύθυνες για το 90% των συνολικών δαπανών E&A από επιχειρήσεις), καθώς και τις 1.000 κορυφαίες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που επενδύουν σε Ε&Α. 

    Περισσότερα
  6.   Διαγωνισμός FAMELAB 2017 για τα νέα ταλέντα στην Επικοινωνία της Επιστήμης

    Το British Council, σε συνεργασία με το Hub Science, διοργανώνουν τον διεθνή διαγωνισμό FameLab, θέλοντας να αναδείξουν, για ενδέκατη συνεχή χρονιά, τα νέα ταλέντα στην επικοινωνία της επιστήμης. Ο διαγωνισμός έχει δώσει, μέχρι σήμερα, την ευκαιρία σε δεκάδες νέους να μοιραστούν το πάθος τους για τo «άνοιγμα» της  επιστήμης στο ευρύ κοινό και να ξεχωρίσουν για την επικοινωνιακή τους δεινότητα.  Ο προκριματικός γύρος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, τη Δευτέρα 6 και την Τετάρτη 8 Μαρτίου, στο The Hub Events (Αλκμήνης 5, Πετράλωνα, πλησίον μετρό Κεραμεικού) και στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 7 Μαρτίου, στο British Council (Τσιμισκή 43, 54623, Θεσσαλονίκη). 

    Περισσότερα
  7.   ToposText: Aνακαλύψτε την Αρχαία Ελλάδα "ταξιδεύοντας" στον γεωγραφικό χώρο

    Το ToposText (http://topostext.org/), ένα εργαλείο που συνδυάζει τις ψηφιακές εκδόσεις κειμένων της ελληνικής και λατινικής γραμματείας, με έναν διαδραστικό χάρτη στον οποίο εμφανίζονται με μεγάλη γεωγραφική ακρίβεια τα μέρη που αναφέρονται στα αρχαία κείμενα, αναπτύχθηκε πρόσφατα από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, σε συνεργασία με τον αρχαιολόγο - ιστορικό Brady Kiesling, σε μια προσπάθεια να καταστήσει τον Ελληνικό Πολιτισμό προσιτό στο ευρύ κοινό. 

    Περισσότερα
  8.   Mind the Lab: Μια ημέρα γεμάτη Επιστήμη στο Μετρό της Αθήνας

    Εντυπωσιακά επιστημονικά πειράματα, καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές, διαδραστικά παιχνίδια, καλλιτεχνικά δρώμενα και πολλές άλλες δραστηριότητες έρχονται για να ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους, τους πολύ βιαστικούς, αλλά και τους γεμάτους περιέργεια επισκέπτες του μετρό, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για την πρωτοβουλία Mind the Lab, μία ολοήμερη ενημερωτική δράση που θα διεξαχθή ταυτόχρονα σε 12 επιλεγμένους σταθμούς του Μετρό στην Αθήνα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα και τα οποία σχετίζονται με επιστημονικές δράσεις και τεχνολογικές ανακαλύψεις. 

    Περισσότερα
Εκδηλώσεις σε Ελλάδα και Κόσμο  
    • Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας Athens Science Festival
      Αθήνα, 29/03-02/04/2017
      Περισσότερα
    • 3o Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα "Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Εκπαίδευση, Κοινωνία και Πολιτική Παιδεία"
      Ηράκλειο, 05-07/05/2017
      Περισσότερα
    • The Energy & Materials Research Conference - EMR2017
      Λισαβόνα, 05-07/04/2017
      Περισσότερα
Yποβάλλετε τη δική σας εκδήλωση online
Όλες οι Εκδηλώσεις
Η "Ερευνα και Καινοτομία" στο Διαδίκτυο
www.ekt.gr/research
Ο ελληνικός δικτυακός τόπος για θέματα έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας
Εθνικές Στατιστικές & Δείκτες Έρευνας & Ανάπτυξης και Καινοτομίας
metrics.ekt.gr
Νέες εκδόσεις
   Copyright © Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης 2017                                                                                     www.ekt.gr logo ekt
e-max.it: your social media marketing partner