Επιτροπή Ερευνών Π.Ι.

Share
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Πολυετούς Προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης
16-12-2014

Αγαπητοί συνεργάτες, 

στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Πολυετούς Προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης (εφεξής Ταμείο), καλείστε να συμμετάσχετε σε Δημόσια Διαβούλευση καταθέτοντας τις προτάσεις σας επί των Εθνικών Στρατηγικών Προτεραιοτήτων του Ταμείου.

 
Ειδικότερα, όσον αφορά τον δεύτερο Πυλώνα του Ταμείου για την Ένταξη Υπηκόων Τρίτων Χωρών και τη Νόμιμη Μετανάστευση οι στρατηγικές προτεραιότητες αφορούν τους εξής τρεις (3) άξονες: 

  • Μέτρα δημιουργίας ικανοτήτων: οικοδόμηση βιώσιμων οργανωτικών δομών για την ένταξη και τη διαχείριση της πολυμορφίας, σε επίπεδο ΟΤΑ α΄ βαθμού.
  • Προγράμματα και δράσεις ένταξης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο: Έμφαση: α) στη γλωσσική – επαγγελματική κατάρτιση, την εκπαίδευση και την ενημέρωση, β) στην προαγωγή της διαπολιτισμικότητας. 
  • Προγράμματα και δράσεις πριν από την αναχώρηση: Ενίσχυση σχέσεων τη Ελλάδας με συγκεκριμένες χώρες προέλευσης των πολιτών τρίτων χωρών (κυρίως χώρες με τις οποίες η Ελλάδα έχει υπογράψει συμφωνίες κινητικότητας) με στόχο την προετοιμασία τους για ευκολότερη ένταξη στην κοινωνία υποδοχής. 

Οι προτάσεις σας (και τυχόν αναφορές σε διαπιστώσεις και πιθανούς τρόπους επίλυσης προβλημάτων) ανά στρατηγική προτεραιότητα και άξονα, πρέπει να αποστέλλονται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (εφεξής e-mail)Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (Υ.Δ.Ε.Α.Π.) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη (το οποίο ασκεί καθήκοντα στρατηγικού σχεδιασμού χρηματοδότησης στους τομείς της Εσωτερικής Ασφάλειας, του Ασύλου και της Μετανάστευσης κατά το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο 2014-2020) και να κοινοποιούνται στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. του Τμήματος Κοινωνικής Ένταξης του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Παρακαλείστε στο τέλος των προτάσεών σας να αναφέρετε: 

α) τα στοιχεία επικοινωνίας του φορέα σας (τίτλος φορέα, e-mail, τηλέφωνο επικοινωνίας, ονοματεπώνυμο υπεύθυνου επικοινωνίας) καθώς και 

β) αν έχετε συμμετάσχει σε δράσεις των υφιστάμενων Ταμείων της χρηματοδοτικής γραμμής «Αλληλεγγύη και Διαχείριση των Μεταναστευτικών Ροών» (Ευρωπαϊκά Ταμεία Ένταξης, Εξωτερικών Συνόρων, Επιστροφής, Ταμείο Προσφύγων). 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το site: 
http://www.mopocp.gov.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=5270&Itemid=533&lang=&lang= 

e-max.it: your social media marketing partner