Επιτροπή Ερευνών Π.Ι.

Share
[society] Έρευνα για τη Σταδιοδρομία Κατόχων Διδακτορικού Τίτλου
10-12-2014

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως φορέας παραγωγής των επίσημων στατιστικών στοιχείων για την Έρευνα, Ανάπτυξη, Τεχνολογία και Καινοτομία και φορέας τήρησης του Εθνικού Αρχείου Διδακτορικών Διατριβών (www.didaktorika.gr) διενεργεί την "Έρευνα για τη Σταδιοδρομία Κατόχων Διδακτορικού Τίτλου". Η τρέχουσα έρευνα απευθύνεται στους κατόχους διδακτορικού τίτλου που έχουν αποφοιτήσει το διάστημα 1990-2013 και διέμεναν στην Ελλάδα το έτος 2013.  

Η "Έρευνα για τη Σταδιοδρομία Κατόχων Διδακτορικού Τίτλου" (International Survey on Careers of Doctorate Holders - CDH
<http://www.oecd.org/innovation/inno/oecdunescoinstituteforstatisticseurostatcareersofdoctorateholderscdhproject.htm>) αποτελεί την επίσημη στατιστική έρευνα για τη συλλογή στοιχείων για τους κατόχους με διδακτορικό τίτλο και διενεργείται σε παγκόσμιο επίπεδο με τον συντονισμό του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Στόχος της είναι η καταγραφή και ανάλυση με συγκρίσιμους δείκτες της σταδιοδρομίας και της κινητικότητας των ερευνητών διεθνώς.

Το ΕΚΤ έχει αποστείλει ηλεκτρονική πρόσκληση για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου σε 7.500 και πλέον κατόχους διδακτορικού τίτλου που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια. Σε περίπτωση που κάποιος κάτοχος διδακτορικού επιθυμεί να συμμετέχει στην έρευνα και δεν έχει παραλάβει πρόσκληση για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, μπορεί να συμπληρώσει τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής (https://www.surveymonkey.com/r/CDH_GR ) για να του αποσταλεί άμεσα η σχετική πρόσκληση.

Η συνεργασία καθώς και η άμεση ανταπόκρισή των διδακτόρων είναι ουσιαστικής σημασίας για την επιτυχημένη διεξαγωγή της έρευνας και κατ' επέκταση τον υπολογισμό αξιόπιστων δεικτών. 

H συμμετοχή στην έρευνα είναι ανοικτή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014. 

Περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις παρέχονται από το ΕΚΤ (κα Μαρία Σαμαρά, τηλ.: 210 7273904, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.). 

Σημειώνεται ότι η παραγωγή των επίσημων στατιστικών στοιχείων για την Έρευνα & Ανάπτυξη και την Καινοτομία στην Ελλάδα υλοποιείται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) (Απόφαση ΓΓΕΤ, ΦΕΚ 1359/Β/25.04.2012), σε συνεργασία με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης με τίτλο «Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα Έρευνας και Τεχνολογίας/Κοινωνικά Δίκτυα - Περιεχόμενο Παραγόμενο από Χρήστες», κωδικό 296115 (www.epset.gr) και δικαιούχο το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ψηφιακή Σύγκλιση" - ΕΣΠΑ).

Η ανάλυση των στοιχείων και η εξαγωγή των σχετικών δεικτών δημοσιεύονται σε έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις του ΕΚΤ που διατίθενται στον δικτυακό τόπο http://metrics.ekt.gr .

e-max.it: your social media marketing partner