logo Perifereia Header BIG2

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΡΟΝΟΣΕΙΡΩΝ, ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Integrated monitoring system for the creation of time series, models and reports regarding floods in the city of Igoumenitsa
61210, 61211, 61212, 61213
ΒΑΡΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
01-07-2017
30-06-2019
310.334,20 €
Διαρθρωτικό Ταμείο Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)

Η Πράξη αποσκοπεί στην εφαρμογή και αξιολόγηση μίας ολοκληρωμένης λύσης για καταγραφή δεδομένων στάθμης και παροχής σε ρέματα και αγωγούς ομβρίων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Ηγουμενίτσας και τη συσχέτιση των υδρολογικών πληροφοριών με την πράσινη υποδομή σε αστικό και περιαστικό επίπεδο.

Η πράξη αφορά την προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού, την εγκατάσταση και συντήρηση του τηλεμετρικού δικτύου, τη μεθοδολογία μοντελοποίησης των ροών, μέτρησης και αξιοποίησης των πληροφοριών καθώς και την επικοινωνία των αποτελεσμάτων και των ροών δεδομένων που θα προκύψουν.

Με την ολοκλήρωση της πράξης υπάρχουν διαθέσιμα:

1) Λειτουργικό δίκτυο τηλεμετρικών σταθμών υδρολογικών δεδομένων και διαδικτυακή εφαρμογή πρόσβασης στα σχετικά δεδομένα και πληροφορίες, καθώς και σύστημα ειδοποίησης για κίνδυνο υπερχείλισης ρεμάτων και αγωγών ομβρίων.

2) Υλικό τεκμηρίωσης σχετικά με την αρχική επιλογή θέσεων εγκατάστασης, την αξιολόγηση και την πιλοτική λειτουργία του συστήματος καθώς και πρωτόκολλα και εργαλεία παρακολούθησης, μέτρησης και προειδοποίησης.

3) Ορθοεικόνες, ψηφιακό μοντέλο επιφανείας και ψηφιακό μοντέλο εδάφους, μοντέλο και χάρτες πλημμυρικού κινδύνου της περιοχής μελέτης και προτάσεις για βέλτιστες θέσεις σταθμών μέτρησης.

4) Υλικό από τις εκδηλώσεις διάδοσης των αποτελεσμάτων.

Ενίσχυση της ικανότητας της Περιφέρειας στην πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων και καταστροφών

Η υλοποίηση της προτεινόμενης πράξης αναμένεται να παρέχει την αναγκαία τεκμηρίωση για τη μελέτη των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή της Ηγουμενίτσας με αποτέλεσμα την καλύτερη διαχείριση των διαθέσιμων μέσων με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της πολιτικής προστασία στην περιοχή εφαρμογής. Τα αποτελέσματα της προτεινόμενης πράξης αναμένεται να αξιοποιηθούν ως μοντέλο για την ανάπτυξη παρόμοιων εφαρμογών και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου αλλά και άλλων περιοχών.

e-max.it: your social media marketing partner