Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντας: Ευρωπαϊκή Κοινοπραξία Ψηφιακών Υποδομών (European Digital Infrastructure Consortium)
05-01-2023

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την έναρξη της δράσης «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντας για την Ευρωπαϊκή Κοινοπραξία Ψηφιακών Υποδομών (EDIC)» (Call for Expression of Interest: European Digital Infrastructure Consortium).

Τα βασικά στοιχεία της πρόσκλησης αυτής συνοψίζονται στα εξής:

-

Το EDIC είναι ένας νέας μηχανισμός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση έργων με τη συμμετοχή πολλών χωρών (έργα μεγάλης κλίμακας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ΕΕ),

- Το EDIC απαιτεί τη συμμετοχή τουλάχιστον 3 κρατών μελών,

- Πρέπει να συμβάλλουν στους στόχους της Ψηφιακής Δεκαετίας (π.χ. στον Ψηφιακό μετασχηματισμό της ΕΕ),

- Μπορούν να συμμετέχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παρούσα πρόσκληση μπορείτε να συμβουλευτείτε συνημμένα έγγραφα.

Η Γενική Διεύθυνση Δικτύων Επικοινωνίας, Περιεχομένου και Τεχνολογίας (Directorate-General for Communications Networks, Content and Technology – DG CNECT) επιθυμεί να εξετάσει την ανάπτυξη του EDIC ιδίως στον τομέα των ψηφιακών δίδυμων Ι εικονικών κόσμων για τα έργα του Νέου Ευρωπαϊκού Bauhaus - συμπεριλαμβανομένων των χώρων δεδομένων, π.χ. ψηφιακές υποδομές που θα επιτρέπουν τη συλλογή και διαχείριση δεδομένων, ώστε να είναι δυνατή η δυναμική αναπαράσταση των ροών, η χωρική χαρτογράφηση, ο σχεδιασμός, η διαχείριση πόλεων / χώρων κοινοτήτων.

Τα κράτη μέλη έχουν προθεσμία έως τις 7 Φεβρουαρίου 2023, για να υποβάλουν μια αρχική πρόταση. Στη συνέχεια, οι προτάσεις θα συζητηθούν μεταξύ των μελών του συμβουλίου της Ψηφιακής Δεκαετίας στις αρχές Μαρτίου.

Σε περίπτωση περαιτέρω ερωτημάτων, παρακαλούμε επικοινωνήστε με: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

e-max.it: your social media marketing partner