ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ |
ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ή ON/OFF |
Πτυχίο Βιολόγου ή Βιοτεχνολόγου ή συναφούς ειδικότητας |
Βαθμός Πτυχίου Χ 2 μονάδες Μέγιστη Βαθμολογία: 20 μονάδες |
Διδακτορικός τίτλος σπουδών σε Βιολογικές Τεχνολογίες |
ON/OFF |
Εργαστηριακή εμπειρία τουλάχιστον 5 ετών στην ενζυμική ή/και μικροβιακή τεχνολογία, και ειδικότερα στο σχεδιασμό και τη βελτιστοποίηση βιοδιεργασιών (ακινητοποίηση ενζύμων, βιοκατάλυση, βιοαντιδραστήρες) |
ON/OFF |
Γνώση Αγγλικής Γλώσσας (τουλάχιστον επιπέδου Β2) |
Καλή Γνώση: 10 μονάδες Πολύ Καλή Γνώση: 15 μονάδες Άριστη Γνώση: 20 μονάδες |
ΣΥΝΕΚΤΙΜΩΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ |
ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ |
Εμπειρία στην ανάπτυξη μεθόδων προσδιορισμού ενζυμικής δραστικότητας (που να αποδεικνύεται με τουλάχιστον 2 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά ή βιβλία, ή με συμβάσεις διάρκειας τουλάχιστον 2 ετών σε σχετικά ερευνητικά προγράμματα/υποτροφίες, ή βεβαίωση επιστημονικά υπευθύνου, ή διευθυντή εργαστηρίου, για εμπειρία τουλάχιστον 2 ετών) |
0-20 μονάδες |
Ερευνητική εμπειρία σε θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή ενόργανων αναλυτικών μεθόδων (Υγρής Χρωματογραφίας, Φασματοφωτομετρίας UV/VIS, Φασματοσκοπίας FTIR), καθώς και τον προσδιορισμό αντιμικροβιακών ιδιοτήτων (που να αποδεικνύεται με τουλάχιστον 2 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά ή βιβλία, ή με συμβάσεις διάρκειας τουλάχιστον 2 ετών σε σχετικά ερευνητικά προγράμματα/υποτροφίες, ή βεβαίωση επιστημονικά υπευθύνου, ή διευθυντή εργαστηρίου, για εμπειρία τουλάχιστον 2 ετών) |
0-20 μονάδες |
Δημοσιεύσεις σε Επιστημονικά Περιοδικά ή Βιβλία (Διεθνείς Εκδόσεις)/ Ανακοινώσεις (προφορικές ή/και αναρτημένες) σε Εθνικά και Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια συναφείς με το επιστημονικό πεδίο του αντικειμένου της θέσης |
4 μονάδες για κάθε δημοσίευση 2 μονάδες για κάθε παρουσίαση σε συνέδριο Μέγιστη Βαθμολογία: 20 μονάδες |
- Ταυτοποίηση και Γενετικός Χαρακτηρισμός διαφορετικών προβιοτικών και οξυγαλακτικών βακτηρίων-Επιλογή διαφορετικών στελεχών (ΕΕ 1),
- Ποσοτικοποίηση της έκφρασης επιλεγμένων γονιδίων των starters καλλιεργειών (ΕΕ2),
- Παραγωγή χυμοσίνης από ετερόλογο σύστημα και Βελτιστοποίηση της αρχικής καλλιέργειας μέσω της προσθήκης γονιδίων βακτηριοσινών (ΕΕ3),
- Αξιολόγηση των χημικών, φυσικών και οργανοληπτικών παραμέτρων. Δοκιμές με διαφορετικές φυσικές και χημικές παραμέτρους (ΕΕ4),
- Ποιοτικός και Ποσοτικός Προσδιορισμός Αρωματικών Ουσιών-Συσχέτιση με την Ολική Μικροβιακή Χλωρίδα-Next Generation Sequencing (ΕΕ5),
- Διαχείριση Διανοητικής Ιδιοκτησίας και Καινοτομίας και δράσεις διάχυσης και προώθησης (ΕΕ6).