Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος 21092/2025
19-05-2025
30-05-2025
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΟΞΥΓΑΛΑΚΤΙΚΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΤΥΡΙΩΝ
83795

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ή ON/OFF

Πτυχίο Βιολόγου ή Βιοτεχνολόγου ή συναφούς ειδικότητας

Βαθμός Πτυχίου Χ 2 μονάδες

Μέγιστη Βαθμολογία: 20 μονάδες

Διδακτορικός τίτλος σπουδών σε Βιολογικές Τεχνολογίες

ON/OFF

Εργαστηριακή εμπειρία τουλάχιστον 5 ετών στην ενζυμική ή/και

μικροβιακή τεχνολογία, και ειδικότερα στο σχεδιασμό και τη βελτιστοποίηση βιοδιεργασιών (ακινητοποίηση ενζύμων, βιοκατάλυση, βιοαντιδραστήρες)

ON/OFF

Γνώση Αγγλικής Γλώσσας (τουλάχιστον επιπέδου Β2)

Καλή Γνώση: 10 μονάδες

Πολύ Καλή Γνώση: 15 μονάδες

Άριστη Γνώση: 20 μονάδες

ΣΥΝΕΚΤΙΜΩΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ

Εμπειρία στην ανάπτυξη μεθόδων προσδιορισμού ενζυμικής δραστικότητας (που να αποδεικνύεται με τουλάχιστον 2 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά ή βιβλία, ή με συμβάσεις διάρκειας τουλάχιστον 2 ετών σε σχετικά ερευνητικά προγράμματα/υποτροφίες, ή βεβαίωση επιστημονικά υπευθύνου, ή διευθυντή εργαστηρίου, για εμπειρία τουλάχιστον 2 ετών)

0-20 μονάδες

Ερευνητική εμπειρία σε θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή ενόργανων αναλυτικών μεθόδων (Υγρής Χρωματογραφίας, Φασματοφωτομετρίας UV/VIS, Φασματοσκοπίας FTIR), καθώς και τον προσδιορισμό αντιμικροβιακών ιδιοτήτων (που να αποδεικνύεται με τουλάχιστον 2 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά ή βιβλία, ή με συμβάσεις διάρκειας τουλάχιστον 2 ετών σε σχετικά ερευνητικά προγράμματα/υποτροφίες, ή βεβαίωση επιστημονικά υπευθύνου, ή διευθυντή εργαστηρίου, για εμπειρία τουλάχιστον 2 ετών)

0-20 μονάδες

Δημοσιεύσεις σε Επιστημονικά Περιοδικά ή Βιβλία (Διεθνείς Εκδόσεις)/ Ανακοινώσεις (προφορικές ή/και αναρτημένες) σε Εθνικά και Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια συναφείς με το επιστημονικό πεδίο του αντικειμένου της θέσης

4 μονάδες για κάθε δημοσίευση

2 μονάδες για κάθε παρουσίαση σε συνέδριο

Μέγιστη Βαθμολογία: 20 μονάδες

  • Ταυτοποίηση και Γενετικός Χαρακτηρισμός διαφορετικών προβιοτικών και οξυγαλακτικών βακτηρίων-Επιλογή διαφορετικών στελεχών (ΕΕ 1),
  • Ποσοτικοποίηση της έκφρασης επιλεγμένων γονιδίων των starters καλλιεργειών (ΕΕ2),
  • Παραγωγή χυμοσίνης από ετερόλογο σύστημα και Βελτιστοποίηση της αρχικής καλλιέργειας μέσω της προσθήκης γονιδίων βακτηριοσινών (ΕΕ3),
  • Αξιολόγηση των χημικών, φυσικών και οργανοληπτικών παραμέτρων. Δοκιμές με διαφορετικές φυσικές και χημικές παραμέτρους (ΕΕ4),
  • Ποιοτικός και Ποσοτικός Προσδιορισμός Αρωματικών Ουσιών-Συσχέτιση με την Ολική Μικροβιακή Χλωρίδα-Next Generation Sequencing (ΕΕ5),
  • Διαχείριση Διανοητικής Ιδιοκτησίας και Καινοτομίας και δράσεις διάχυσης και προώθησης (ΕΕ6).
e-max.it: your social media marketing partner