Ετήσια βραβεία Europioneers για τον Ευρωπαίο Διαδικτυακό Επιχειρηματία του 2014
28-08-2014

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με την Deloitte, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νέων με Καινοτόμες Ιδέες και το Ινστιτούτο HUB διοργανώνει τον διαγωνισμό Europioneers 2014. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να επιβραβευτούν οι κορυφαίοι Ευρωπαίοι Επιχειρηματίες της χρονιάς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται διαδικτυακά (WebEntrepreneurs). Ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο του StartUpEurope.

Στόχοι του διαγωνισμού είναι ο εντοπισμός και η αναγνώριση επιτυχημένων ευρωπαϊκών διαδικτυακών πρωτοβουλιών και η προώθηση του ρόλου που διαδραματίζουν στην ευρωπαϊκή κοινωνία. Παράλληλα, ο διαγωνισμός επιδιώκει να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για νέους και επίδοξους επιχειρηματίες, καθώς αποτελεί μοναδική ευκαιρία να προβληθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να αποκτήσουν ισχυρό κύρος στο συγκεκριμένο επιχειρηματικό οικοσύστημα.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε επιχειρηματίες που δημιουργούν νέες ψηφιακές υπηρεσίες και προϊόντα, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο και τα έξυπνα τηλέφωνα ως απαραίτητα εργαλεία. Οι κύριες υπηρεσίες και τα προϊόντα θα πρέπει να είναι καινοτόμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι υποψήφιοι θα πρέπει να δραστηριοποιούνται σε ένα από τα κράτη μέλη της ΕΕ, ενώ τουλάχιστον το 50% των ιδρυτών των υποψήφιων εταιρειών πρέπει να είναι υπήκοοι ή μόνιμοι κάτοικοι κρατών μελών της ΕΕ.

Οι κατηγορίες των βραβείων για τους Europioneers είναι τέσσερις. Το βραβείο για τον Ευρωπαίο διαδικτυακό επιχειρηματία, το βραβείο για νέους Ευρωπαίους διαδικτυακούς επιχειρηματίες (για άτομα κάτω των 30 ετών), το βραβείο Gazelle για τους ταχύτατα αναπτυσσόμενους διαδικτυακούς επιχειρηματίες (με ρυθμό ανάπτυξης τριετίας 20%) και, τέλος, το βραβείο για τη γυναίκα διαδικτυακό επιχειρηματία της χρονιάς.

Αιτήσεις υποβολής υποψηφιοτήτων γίνονται δεκτές έως τις 31 Αυγούστου στη σχετική ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

e-max.it: your social media marketing partner