1η Ανακοίνωση: Successful R&I in Europe 2014 – Εκδήλωση διμερών συναντήσεων για τον Ορίζοντα 2020
14-07-2014

Ευκαιρίες δικτύωσης και συμμετοχής στο πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσφέρονται στις επιχειρήσεις και οργανισμούς που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση διμερών συναντήσεων στο πλαίσιο του συνεδρίου «Successful R&I in Europe 2014 - 6th European Networking Event».Η εκδήλωση που πραγματοποιείται  για έκτη συνεχόμενη χρονιά, λαμβάνει χώρα  στο Ντύσσελντορφ στις 30 και 31 Οκτωβρίου 2014 και διοργανώνεται από τον οργανισμό Zenit Gmbh, το Υπουργείο για την Καινοτομία, Επιστήμη και την Έρευνα της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (Γερμανία), με την υποστήριξη του Enterprise Europe Network και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το συνέδριο έχει στόχο να φέρει σε επαφή επιχειρήσεις και ερευνητές από την περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας με αντίστοιχους οργανισμούς από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να αποτελέσει υπόβαθρο για τη δημιουργία δυνατών κοινοπραξιών για έργα έρευνας και καινοτομίας στο πλαίσιο του προγράμματος Ορίζοντας 2020.

Από το 2009, πάνω από 1400 συμμετέχοντες έχουν ωφεληθεί από τις επαφές που πραγματοποίησαν στην διάρκεια του συνεδρίου.

Φέτος δίνεται έμφαση στην παρουσίαση ευκαιριών συνεργασίας από την Ελλάδα. Ερευνητές από ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα και εκπρόσωποι επιχειρήσεων θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν σε ένα ευρύ κοινό από leaders στην έρευνα και την καινοτομία νέες ιδέες και ερευνητικά αποτελέσματα ή απλά να αναζητήσουν εταίρους για τη δημιουργία νέων προτάσεων έργων έρευνας και καινοτομίας.

Οι θεματικές ενότητες που θα καλυφθούν σε παράλληλες εκδηλώσεις συναντήσεων είναι οι ακόλουθες:

• Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών

• Ενέργεια

•Νανοτεχνολογία, Υλικά και Μεταποίηση

•Βιώσιμη οικονομία

• Επιστήμες Ζωής

• Δράσεις Marie Skłodowska-Curie

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, Εθνικό Σημείο Επαφής για τo πρόγραμμα Horizon 2020, μέλος του Enterprise Europe Network - Hellas, συντονίζει τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων και οργανισμών στην εκδήλωση διμερών συναντήσεων.

Επιπλέον, παράλληλα με την εκδήλωση το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ θα διοργανώσει workshop δικτύωσης με την τοπική βιομηχανία / επιχειρηματική κοινότητα.

Όσοι ενδιαφέρονται, παρακαλούνται να ενημερώσουν το Γραφείο Διαμεσολάβησης Τηλ: 7976,email: liaison@cc.uoi.gr ) που θα ενεργήσει ως κεντρικό σημείο επαφής για τα μέλη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ.

Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να ετοιμαστεί μέχρι την 30η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014, μία παρουσίαση, η οποία πρέπει να περιέχει τις ακόλουθες πληροφορίες:

  • Τίτλο παρουσίασης
  • Εταίρους προς αναζήτηση και ρόλο που θα διαδραματίσουν στο έργο
  • Πληροφορίες για την εμπειρία σας σε διεθνή έργα έρευνας και καινοτομίας
  • Αποτέλεσμα ερευνητικής δραστηριότητας και πρωτότυπα.
e-max.it: your social media marketing partner