Νέα για τις Ανοιχτές Τεχνολογίες & την Ανοιχτότητα
04-06-2018
ΕΛΛΑΚ ΝΕΑ
 

Ενημερωτικό Δελτίο Μαΐου 2018

Πώς ενημερώνομαι για τις Ανοιχτές Τεχνολογίες; Πώς συμμετέχω;

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τα νέα των Ανοιχτών Τεχνολογιών; Εάν θέλεις να λαμβάνεις κάθε μήνα το ενημερωτικό δελτίο για τις Ανοιχτές Τεχνολογίες καταχώρησε εδώ το email σου. Εάν θέλεις ενημέρωση για συγκεκριμένα θέματα επέλεξε στο lists.ellak.gr τις λίστες που σε ενδιαφέρουν. Ασχολείσαι ενεργά με τις Ανοιχτές Τεχνολογίες; Σου αρέσει να γράφεις άρθρα για το ελεύθερο λογισμικό και τις ανοιχτές τεχνολογίες; Θέλεις να προβάλεις μία εκδήλωση για την ανοιχτότητα; Έχεις εταιρεία ή αναζητάς εταιρεία για λύσεις ανοιχτού λογισμού; Είσαι νομικός ή αναζητάς νομικό που παρέχει υπηρεσίες σχετικές με ανοιχτές τεχνολογίες; Περισσότερα »



Workshop on Hyperledger & WSO2: Open Source technologies for next-generation business applications – 20/06/2018

ΜO Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ), σε συνεργασία με το δίκτυο Enterprise Europe Network–Hellas και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, σας καλούν την Τετάρτη 20/06/2018 στις 17:00 στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Σεράφειου Κέντρου Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας του δήμου Αθηναίων (Σεράφειο 3ος όροφος), σε ένα workshop με ομιλητές την Marta Piekarska (Director of Ecosystem Development του Hyperledger department του Linux Foundation) και τον Sanjiva Weerawarana (Founder, Chairman και Chief Architect του WSO2 Foundation) με θέμα “ Hypeledger και WSO2: Open Source technologies for next-generation business applications” Περισσότερα »



Πρόσκληση για διαχειριστή συστημάτων (SysAdmin)

Ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών ( ΕΕΛΛΑΚ ) ενδιαφέρεται να προσλάβει συνεργάτη για τη θέση: διαχειριστή συστημάτων (SysAdmin), μερικής απασχόλησης. Αρμοδιότητες: Διαχείριση της πληροφοριακής υποδομής της ΕΕΛ/ΛΑΚ (Virtual & Physical Linux servers), Αυτοματοποίηση εγκαταστάσεων( services και setup των servers με χρήση Ansible), Monitoring των servers και των υπηρεσιών, Συντήρηση και επικαιροποίηση τεκμηρίωσης(documentation) για όλες τις υπηρεσίες, Συντήρηση βάσεων δεδομένων, Διαχείριση και ανάπτυξη, εξειδικευμένου περιεχομένου σε θέματα devops, Συνεργασία και υποστήριξη κοινοτήτων Ανοιχτών Τεχνολογιών, Εκπροσώπηση της ΕΕΛ/ΛΑΚ σε συναντήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό Περισσότερα »



Θέσεις Πρακτικής Άσκησης στον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ)

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), ενημερώνει τους φοιτητές που ενδιαφέρονται να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στην ΕΕΛΛΑΚ ότι έχει δημοσιεύσει 5 θέσεις πρακτικής στο πληροφοριακό σύστημα υποστήριξης Πρακτικής Άσκησης ΑΤΛΑΣ. Οι θέσεις πρακτικής έχουν εξάμηνη διάρκεια και αφορούν τις παρακάτω ειδικότητες: “Junior sysadmin”, αφορά την υποστήριξη στη διαχείριση της πληροφοριακής υποδομής του Οργανισμού, “Junior web developer”, αφορά την υποστήριξη των δικτυακών τόπων του Οργανισμού, “Graphic Design”, αφορά το σχεδιασμό προωθητικού υλικού για τις δραστηριότητες του Οργανισμού “Administration assistant”, αφορά τη διοικητική υποστήριξη του Οργανισμού “Content creation – social media”, αφορά την παραγωγή περιεχομένου για τις ιστοσελίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Οργανισμού Περισσότερα »



Η Design4Future διοργανώνει 6 -7 Ιουνίου το Athens GovJam στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων

Η Design4Future, ως μέλος του Global GovJam, μια παγκόσμια εθελοντική πρωτοβουλία με στόχο την προώθηση του service design για την εφαρμογή του στο δημόσιο τομέα, διοργανώνει 6 -7 Ιουνίου το Athens GovJam στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ. Το Athens GovJam είναι ένα διήμερο βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο με στόχο την εξοικείωση των συμμετεχόντων με τον ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό δημόσιων υπηρεσιών και την ανάπτυξη πρακτικών δεξιοτήτων σε εξειδικευμένα εργαλεία και ευέλικτες μεθοδολογίες ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών (agile development). Περισσότερα »



Ολοκληρώθηκε ο 1ος Μεταφραστικός μαραθώνιος Moodle σε 5 πόλεις της Ελλάδας

Το Σάββατο 5 Μαΐου ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Μεταφραστικός μαραθώνιος Moodle ο οποίος διεξήχθη 5 πόλεις της Ελλάδας. Στόχος των μεταφραστικών μαραθώνιων του Moodle είναι η ολοκλήρωση της ελληνικής μετάφρασης της πλατφόρμας του Moodle που βρίσκεται στο 60%. Στο μεταφραστικό μαραθώνιο(editathon), συμμετείχαν μέσω της η πλατφόρμα συνεργατικής μετάφρασης Pootle στο https://pootle.ellak.gr/el/moodle πάνω από 50 εθελοντές μεταφραστές, μεταφράζοντας πάνω από 10.000 λέξεις και προτάσεις του περιβάλλοντος του Moodle. Περισσότερα »



FOSSCOMM 2018: Κάλεσμα για παρουσιάσεις / Call for papers

Το FOSSCOMM (Free and Open Source Software Communities Meeting) είναι το πανελλήνιο συνέδριο των κοινοτήτων ελεύθερου λογισμικού και λογισμικού ανοιχτού κώδικα. Απευθύνεται κυρίως σε προγραμματιστές, φοιτητές και γενικά σε όποιους ενδιαφέρονται για το open source ανεξαρτήτως του γνωστικού τους υποβάθρου. Στις 13 – 14 Οκτωβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης θα διοργανωθεί η φετινή FOSSCOMM 2018, η οποία διοργανώνεται από τον Σύλλογο Μεταπτυχιακών του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Ραδιοφωνικό Σταθμό του Πανεπιστημίου Κρήτης, και το hackerspace LΑΒάκι. Το περιεχόμενο είναι ευρέως ενδιαφέροντος, από τεχνικά ζητήματα και workshops, μέχρι μεταφράσεις, νομικά θέματα, θέματα πολιτικής σχετικά με το ελεύθερο/ανοιχτό λογισμικό κ.α. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2008 κι έως σήμερα έχει διοργανωθεί σε 6 διαφορετικές πόλεις. Η διοργάνωση γίνεται από εθελοντές και η χρηματοδότησή του βασίζεται σε χορηγίες και δωρεές. Περισσότερα »



Τα κράτη-μέλη της ΕΕ συμφώνησαν στην επίθεση κατά των δικαιωμάτων των χρηστών για τα πνευματικά δικαιώματα

Την περασμένη Παρασκευή, η Επιτροπή των Μόνιμων Αντιπροσώπων του Συμβουλίου (COREPER) συμφώνησε στη διαπραγμάτευση της εντολής για τα προτεινόμενα Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην ενιαία ψηφιακή αγορά. Το συμφωνηθέν κείμενο δεν διαφέρει ουσιαστικά από τις τελευταίες συμβιβαστικές προτάσεις. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι τα Κράτη- μέλη συμφώνησαν σε κείμενο που δεν απευθύνεται στα μεγαλύτερα κενά της πρότασης της Επιτροπής και σε ορισμένες περιπτώσεις τα αυξάνει. Περισσότερα »



Εισαγωγή στο Linux: Δωρεάν online μάθημα 50 ωρών από το Linux Foundation και το edX.org

Το Linux βρίσκεται στο 94% των υπερυπολογιστών παγκοσμίως, στους περισσότερους servers που τροφοδοτούν το Διαδίκτυο, στην πλειονότητα των χρηματιστηριακών συναλλαγών παγκοσμίως και σε ένα δισεκατομμύριο συσκευές Android. Εν ολίγοις, το Linux είναι παντού. Εμφανίζεται σε πολλές διαφορετικές αρχιτεκτονικές, από τα mainframes και τους servers έως τα desktops και τα κινητά και σε μια εκπληκτικά μεγάλη ποικιλία υλικού. To Linux Foundation σε συνεργασία με το edX.org, προσφέρει ένα δωρεάν online μάθημα που θα σας διδάξει πώς να αποκτήσετε μια καλή εργασιακή γνώση του Linux χρησιμοποιώντας τόσο το γραφικό περιβάλλον όσο και τη γραμμή εντολών. Περισσότερα »



3o Ετήσιο Συνέδριο Για τις «Eξυπνες πόλεις» και τους «Ψηφιακούς Πολίτες» 6 & 7 Ιουνίου 2018

Η TeamWorks σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) σας προσκαλούν στο 3o Ετήσιο Συνέδριο Για τις «Eξυπνες πόλεις» και τους «Ψηφιακούς Πολίτες» που έχει ως θεματικό τίτλο : «Think Sm@rt: Οι Ελληνικές Πόλεις μπρστά στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό«, που θα διεξαχθεί στις 6 & 7 Ιουνίου 2018, στο Ξενοδοχείο Royal Olympic. Το διήμερο Συνέδριο Έκθεση «Sm@rt Cities – Digit@l Citizens» αποτελείται από συνεκτικές και αποδοτικές πλατφόρμες παρουσίασης και ανάδειξης των μέσων εκείνων για να τον σχεδιασμό και δημιουργία της Ελληνικής «Έξυπνης Πόλης». Μέσα σε ένα πυκνό και αποδοτικό διήμερο δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να παρουσιάσουν, να ενημερωθούν και να μοιραστούν, εμπειρίες, τεχνογνωσία, απόψεις, προτάσεις αλλά και καλές πρακτικές για τις Ελληνικές «Έξυπνες Πόλεις». Περισσότερα »





Small hr

  • Όλα τα ενημερωτικά δελτία

Footer
e-max.it: your social media marketing partner