Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
01-06-2018

Αξιότιμοι /ες Κύριοι/ες

Ο Δήμος Ιωαννιτών προτίθεται να συμμετάσχει σε μία σειρά οπό δράσεις στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2018, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα βιώσιμης μετακίνησης.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα σχεδιάζουμε τις πόλεις μας με βάση την μετακίνησή μας με το αυτοκίνητο . Αυτά το μοντέλο μας οδήγησε σε μια σειρά οπό πλείστα προβλήματα με βασικότερο αυτό της υποβάθμισης της ποιότητας της ζωής μας. Βρισκόμαστε στο σημείο και ήδη έχουμε αργήσει να κάνουμε στροφή σε ένα ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό πόλεων που απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καθημερινή μας μετακίνηση με εναλλακτικούς τρόπους (βάδισμα, ΜΜΜ, ποδήλατο, κ.λ.π.). Η στροφή αυτή θα μας βοηθήσει πολλαπλώς οικονομικά (εξοικονόμηση πόρων, χρημάτων, περιβαλλοντική αναβάθμιση της καθημερινότητας και της ποιότητος ζωής μας, αύξηση της κοινωνικοποίησης, προαγωγή της υγείας και της φυσικής μας κατάστασης).

Για να επιτευχθεί αυτό όσα μέτρα και να πάρουμε βασικό στοιχείο είναι ο σεβασμός στους νόμους, στις αποφάσεις και πάνω οπό όλο στο συνάνθρωπό μας.

Επειδή θέλουμε να συμμετέχουμε γιο ακόμη μια χρονιά στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα Κινητικότητας γιατί θεωρούμε πως είναι μια ευκαιρία για να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε τους κατοίκους της πόλης μας γύρω από τα θέματα κινητικότητας, σας προσκαλούμε να μας βοηθήσετε προς αυτή την κατεύθυνση και να μας καταθέσετε τις προτάσεις σας για δράσεις μέχρι τις 31 Μαΐου, επειδή πιστεύουμε ότι είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους.

Θα επακολουθήσει συνάντηση όσων θα ήθελαν να συμμετέχουν ενεργά τόσο στον σχεδιασμό όσο και

στην υλοποίηση των δράσεων. Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε να μας δηλώσετε το ενδιαφέρον σας.

Σας επισυνάπτουμε προς ενημέρωση το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε το 2017.

 

Με εκτίμηση

Η Αντιδήμαρχος

 

Ελένη Βασιλείου

e-max.it: your social media marketing partner