Υποστήριξη σε ψηφιακές υπηρεσίες
15-01-2018

Αγαπητοί συνεργάτες & επιστημονικοί υπεύθυνοι, Καλή Χρονιά!

Σε συνέχεια της συνεργασίας μας στα έργα σας  για την ενίσχυση των Ερευνητικών Υποδομών και αυτών στο πλαίσιο του ΚΡΗΠΙΣ ΙΙ του ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 και μετά από συνεννόηση με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, σας ενημερώνουμε ότι το ΕΔΕΤ διαθέτει ψηφιακές υπηρεσίες και υποδομές εθνικής κλίμακας, που θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε για την πρόσφορη διεκπεραίωση του επιστημονικού σας έργου.

Συγκεκριμένα, η ΕΔΕΤ ΑΕ παρέχει δωρεάν στην δημόσια εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα:

1) Υπολογιστικές υπηρεσίες Cloud Computing (δυναμική και κατ’ απαίτηση διάθεση υπολογιστικών/δικτυακών/αποθηκευτικών πόρων). Οι υπηρεσίες διατίθενται με τη μορφή δημόσιας Infrastracture as a Service (IaaS), με την ονομασία ~οkeanos. Oποιοσδήποτε ακαδημαϊκός/ερευνητικός χρήστης (χρησιμοποιώντας τους ιδρυματικούς του κωδικούς) μπορεί να δημιουργήσει μια εικονική υποδομή και να ενεργοποιήσει εικονικούς διακομιστές, τοπικά δίκτυα για τη διασύνδεσή τους, και αξιόπιστο αποθηκευτικό χώρο σε λίγα δευτερόλεπτα. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://okeanos.grnet.gr

2) Προηγμένες υπερ-υπολογιστικές υποδομές (HPC). Μέσω του εθνικού υπολογιστικού συστήματος ARIS διατίθενται υπολογιστικοί πόροι υψηλών επιδόσεων για την διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας και την υποστήριξη επιστημονικών εφαρμογών μεγάλης κλίμακας. Το σύστημα προσφέρει υπολογιστική ισχύ που αγγίζει τα 180TFlops και αποθηκευτικό χώρο περίπου 1 Petabyte, βασισμένο στο IBM General Parallel File System (GPFS). Το σύστημα διαθέτει λογισμικό για την ανάπτυξη εφαρμογών όπως μεταγλωττιστές, επιστημονικές βιβλιοθήκες και δημοφιλείς σουίτες επιστημονικών εφαρμογών. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://hpc.grnet.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον κ. Βύρωνα Γεωργαντόπουλο στην ΕΔΕΤ ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )

Ευθύμιος Κουτρούκης / EfthimiosKoutroukis

Πολιτικός Μηχανικός, MSc

Προϊστάμενος της Μονάδας B1 “Διαχείρισης Πράξεων Έρευνας, Ενέργειας και Περιβάλλοντος”

Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία”

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Μεσογείων 56, ΤΚ 115 27 Αθήνα

Τηλ:+30 213 1503 661, Fax: +30 210 7473666

E-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

e-max.it: your social media marketing partner