Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην 4η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας - Patras IQ 2017
02-03-2017

Θέμα: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην 4η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας - Patras IQ 2017

 Αξιότιμοι Κυρίες & Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε στην 4η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ, η οποία αποτελεί συνδιοργάνωση των Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και Οικονομίας & Ανάπτυξης, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας.

Η 4η έκθεση Patras Innovation Quest 2017 (Patras IQ 2017), θα πραγματοποιηθεί από τις 07 έως 09 Απριλίου 2017, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της πόλης της Πάτρας, και στοχεύει στην ανάπτυξη και ενίσχυση της συνεργασίας της ερευνητικής κοινότητας με τον παραγωγικό τομέα. Η έκθεση θα περιλαμβάνει:

  • Προϊόντα καινοτόμων ιδεών που έχουν αναπτυχθεί σε Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Ιδρύματα και Ερευνητικά Ινστιτούτα
  • Καινοτόμες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με προϊόντα που προέκυψαν από την συνεργασία Α.Ε.Ι. και ερευνητικών φορέων
  • Πρόγραμμα εκδηλώσεων σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας

Νεοφυείς & καινοτόμες επιχειρήσεις και ερευνητικές ομάδες θα παρουσιάσουν στον παραγωγικό τομέα και σε επενδυτές, ώριμα αποτελέσματα έρευνας που έχουν την δυνατότητα να αξιοποιηθούν επενδυτικά. Αντίστοιχα, προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο παραγωγικός τομέας μπορούν να συζητηθούν με ερευνητές και να διερευνηθούν πιθανές λύσεις.

Τα εκθέματα πρέπει:

  • Να είναι πρωτότυπα και αρκετά ώριμα ώστε να αποσπάσουν το ενδιαφέρον της αγοράς.
  • Να παρουσιαστούν ως προϊόντα ή υπηρεσίες έτοιμα προς αξιοποίηση.
  • Να παρουσιάζεται η δυναμική / μέγεθος αγοράς στην οποία απευθύνεται το προϊόν ή η υπηρεσία.
  • Να είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Παράλληλα με τα παραπάνω, η συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών και εκπροσώπων φορέων σε θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας και επιχειρηματικότητας, στοχεύει στη συμβολή στην αποτελεσματική αξιοποίηση της καινοτομίας.

Η Πρωτοβουλία αυτή συντελεί στη δημιουργία κρίσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, τόσο στην ερευνητική κοινότητα όσο και στον παραγωγικό τομέα μέσα από την αέναη προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων και εφαρμογής καινοτόμων ιδεών. Επιπλέον, φιλοδοξεί να αποτελέσει εργαλείο για τους ερευνητές που επιθυμούν να παρουσιάσουν την εφαρμοσμένη έρευνά τους στον παραγωγικό τομέα. Σκοπός των δράσεων αυτών είναι η εξοικείωση τόσο των ερευνητών όσο και του παραγωγικού τομέα με τη διαχείριση της γνώσης, την ανάπτυξη καινοτομίας, με μηχανισμούς και προϋποθέσεις οικοδόμησης δικτύων και καινοτομικών συνεργατικών σχηματισμών και εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης της καινοτομίας.

Συμμετέχοντες της 4ης Έκθεσης Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ θα είναι ερευνητικά κέντρα, σύνδεσμοι, εκπρόσωποι των τομέων παραγωγής, επιχειρήσεις και γενικά ερευνητικές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες από το σύνολο της επικράτειας, που συμβάλλουν στον κοινό σκοπό της διασύνδεσης της έρευνας με την παραγωγή και της ανάπτυξης της περιφερειακής και εθνικής οικονομίας μέσω ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου.

Την έκθεση πρόκειται να επισκεφτούν εκπρόσωποι της Πολιτείας, πρέσβεις, εκπρόσωποι φορέων στο χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι χρηματοοικονομικών οργανισμών αλλά και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στα πλαίσια αυτά, σας προτρέπουμε για την συμμετοχή σας ως εκθέτες.

Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέσω του κάτωθι υπερσυνδέσμου έως την Τρίτη 28/02/2017.

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος PatrasIQ 2017

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Μονάδα Έρευνας, Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Πατρών στα τηλέφωνα 2610/969056 και 2610/969057, στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στον ιστότοπο www.patrasiq.gr/.

Με εκτίμηση,

Η Οργανωτική Επιτροπή του Patras IQ

Γωγώ Γαλάνη

Εξ.Συνεργάτης ΕΛΚΕ, Οικονομολόγος Msc

Μ.Αλεξάνδρου 1, Κουκούλι, 26334 Πάτρα

Τηλ: +30 2610 369448 |email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

e-max.it: your social media marketing partner