[ICT_H2020] Ενημερωτικό Δελτίο ΕΕΝ, ICT, FET, EIT Health | 04.09.2018 - Ημερίδα για την υγεία στον Ορίζοντα2020 & το ΕΙΤ Health 11.09.18
04-09-2018

Η2020 ΙCT, FET & EIT Health NEWSLETTER

Αγαπητοί συνεργάτες,

Βρείτε παρακάτω χρήσιμες ενημερώσεις για τις ΤΠΕ (ICT)  και το FET στο Horizon 2020  αλλά και το ΕΙΤ Health, εκ μέρους του Εθνικού Σημείου Επαφής και του Enterprise Europe Network.

-ICT Conference 2018 – Βιέννη, Αυστρία – Ξεκίνησαν οι εγγραφές!

- Ημερίδα «Χρηματοδοτικές Ευκαιρίες για την Έρευνα και την Καινοτομία στον τομέα της Υγείας»

-Νέα από τον Ορίζοντα

  • The Human Brain Project : Open call for engineering time vouchers
  • FET OPEN AMADEUS PROJECT
  • IOT4Industry Open Call
  • Η «πυξίδα της καινοτομίας μέρος 1ό

-          Αναζητήσεις συνεργασιών στον τομέα του ICT μέσα από το EEN

-ICT Proposers' Day - ICT Conference 2018 Vienna Austria 4,5 & 6 Δεκεμβρίου.

#ICTPD Εκδήλωση δικτύωσης επιχειρήσεων και ερευνητικών οργανισμών στο ICT Conference 2018

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως NCP για το πρόγραμμα "ICT" στον #Ορίζοντα2020 και συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas #EENCANHELP, υποστηρίζει τη συμμετοχή Ελληνικών επιχειρήσεων και ερευνητικών οργανισμών στο συνέδριο « #ICT Conference 2018», στη μεγαλύτερη εκδήλωση δικτύωσης επιχειρήσεων και ερευνητικών οργανισμών του κλάδου των #ΤΠΕ. Το ICT Conference 2018 λαμβάνει χώρα στην Βιέννη στις 4, 5 & 6 Δεκεμβρίου 2018 και αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερους από 5.000 οργανισμούς & επιχειρήσεις, που ενδιαφέρονται να υποβάλουν προτάσεις σε κάποια από τις προκηρύξεις του LEIT - ICT & DT - ICT για το 2019, στους οποίους προσφέρεται η δυνατότητα για διμερείς συναντήσεις δικτύωσης για δυνητικές ερευνητικές συνεργασίες. Η εγγραφή στις διμερείς συναντήσεις δικτύωσης γίνεται αφού εγγραφείτε αρχικά στο συνέδριο! Κατά την εγγραφή σας, προσκαλείστε να επιλέξετε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης σαν Support office.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://lnkd.in/gFCpf5H

Δείτε Περισσότερα στο αναλυτικό post στο site του ΕΚΤ: https://lnkd.in/ggF-8C8

Πληροφορίες Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ: 2107273921

-Ημερίδα «Χρηματοδοτικές Ευκαιρίες για την Έρευνα και την Καινοτομία στον τομέα της Υγείας» Horizon 2020 & EIT Health

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, Εθνικά Σημεία Επαφής για το Πρόγραμμα Πλαίσιο "Ορίζοντας 2020" (Horizon 2020) της ΕΕ, διοργανώνουν την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 (9:00-14:30) ημερίδα με θέμα "Χρηματοδοτικές Ευκαιρίες για την Έρευνα και την Καινοτομία στον τομέα της Υγείας". Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας – Tομέας Υγείας (EIT Health) και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 (9:00-14:30), στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας (Βασ. Κωνσταντίνου 48).

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή, με τη συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής.

Πρόγραμμα: http://www.ekt.gr/el/events/program/22126

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
08:30 - 09:00 Προσέλευση - Εγγραφή συμμετεχόντων
09:00 - 09:30 Χαιρετισμοί
09:30 - 10:30

Το Πρόγραμμα Εργασίας 2019 της Κοινωνικής Πρόκλησης                                

"Υγεία, Δημογραφική αλλαγή & Ευημερία" στο Ορίζοντας 2020

Δρ X. Κυριακοπούλου,

Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας, Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ΕΕ

10:30 - 11:00

Συμπράξεις Δημόσιου/Δημοσίου & Δημόσιου/Ιδιωτικού τομέα στον χώρο των Επιστημών Υγείας     

Innovative Medicines Initiative (IMI) - ERANETs στην ΥΓΕΙΑ

Δρ Σ. Κολυβά, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ

11:00 - 11:25

European Institute of Technology - EIT  Health InnoSTARS Network                                        

Ευκαιρίες χρηματοδότησης & εκπαίδευσης για νεοφυείς επιχειρήσεις & φοιτητές Υγείας 

Δρ C. Maiorino, EIT Health InnoSTARS

11:25 - 11:40

BookingClinic - Ιστορία επιτυχίας στo EIT-Health InnoSTARS

Κ. Χατζηστεργίου & Β. Χατζηστεργίου, BookingClinic

11:40 - 12:00 Διάλειμμα
12:00 - 12:30

Εθνικό δίκτυο «Ιατρική Ακριβείας στην Ογκολογία»

Δρ A. Χατζηδημητρίου, EKETA

12:30 - 13:00

pMedGRQ The Greek Research Infrastructure for Personalized Medicine -                 

Εθνική ερευνητική υποδομή στον τομέα της ΥΓΕΙΑΣ

Ομιλητής προς επιβεβαίωση

13:00 - 13:15

Ανοικτή Πρόσβαση στο Πρόγραμμα "Oρίζοντας 2020"

Δρ Μ. Αγγελάκη, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

13:15 - 13:30

Οι υπηρεσίες του ΕΚΤ για την υποστήριξη της Έρευνας & Καινοτομίας

Δρ Χ. Πασκουάλ, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

Γ. Μέγας, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

13:30 - 14:15

14:15 - 14:25

Συμβουλές επιτυχίας για την συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά προγράμματα στον τομέα της ΥΓΕΙΑΣ

Δρ Β. Καρκαλέτσης, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

ΕΙΤ CLIMATE HUB – Greece συνεργασία με το EIT Health

Α. Σπάης, EIT Climate HUB Gr , Συντονιστής

14:25 - 14:40 Ερωτήσεις - Κλείσιμο εκδήλωσης

_________________________________________________________________________________________________________________________

Επικοινωνία

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

Cristina Pascual, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 210 7273920

Γιώργος Μέγας, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 210 7273921

FET:

-Το HumanBrainProject (HBP) άνοιξε πρόσκληση για αιτήσεις ελεύθερης πρόσβασης σε υποδομές/πλατφόρμες μέσα από vouchers.

Η πρόσκληση καλεί τους ερευνητές να υποβάλουν αίτηση για ελεύθερη πρόσβαση στην πλατφόρμα υπηρεσιών και τεχνικής υποστήριξης που παρέχει το HBP για να προωθήσουν την έρευνά τους. Κάθε κουπόνι παρέχει τον νικητή με 6-12 μήνες HBP τεχνικό χρόνο χρήσης (για μηχανικά πειράματα).

Η πρόσκληση είναι ανοικτή σε ερευνητές εκτός του Human Brain Project παγκοσμίως, από ακαδημαϊκούς και μη ακαδημαϊκούς φορείς, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων, της βιομηχανίας και του pharma.

Οι Πλατφόρμες HBP είναι μια σειρά από εργαλεία και υπηρεσίες για τη μοντελοποίηση, την προσομοίωση και την ανάλυση δεδομένων για τους ερευνητές στον τομέα της νευροεπιστήμης, της ιατρικής έρευνας, των νευρομορφικών υπολογιστών και των νεουροβιοτικών.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ https://lnkd.in/gUJwCPp

more info: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

FET OPEN AMADEUS PROJECT Από cnect news.

Ένα εκπληκτικό έργο με Έλληνες Συνεργάτες (ΕΚΕΤΑ-CPERI)

FET-Open έργο AMADEUS: νέα υλικά και συσκευές που επιτρέπουν την ενεργειακή αποθήκευση σε θερμοκρασίες υψηλότερες από 1000 ° C

Η αποθήκευση ενέργειας σε θερμοκρασίες υψηλότερες των 1000 ° C με τη χρήση τετηγμένων κραμάτων με βάση το πυρίτιο είναι ο στόχος του έργου FET-Open AMADEUS, το οποίο θα δημιουργήσει μια νέα γενιά εξαιρετικά συμπαγών και χαμηλού κόστους συσκευών αποθήκευσης ενέργειας.

Το AMADEUS αναζητά νέα υλικά και συσκευές που επιτρέπουν την αποθήκευση ενέργειας σε θερμοκρασίες μεταξύ 1000 ° C και 2000 ° C, σπάζοντας έτσι το όριο των 600 ° C, σπάνια υπερβαίνοντας τα σημερινά συστήματα συμπυκνωμένης ηλιακής ενέργειας (CSP) & μπαταρίες.

Παράλληλα με αυτή την εξέλιξη, το AMADEUS επεξεργάζεται μια νέα ιδέα, που συνδυάζει θερμιονικές και φωτοβολταϊκές επιδράσεις για την άμεση μετατροπή της θερμότητας σε ηλεκτρική ενέργεια.

web: https://lnkd.in/gAYaWN4

Παρουσίαση βίντεο

https://lnkd.in/gxnzHie

IOT4Industry Open Call

Υποβάλετε πρόταση τώρα στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ψηφιοποίηση των διαδικασιών σας και / ή της δομής σας / IOT 4Industry

• Τρέχετε ένα έργο καινοτομίας και αναζητάτε ψηφιακούς παίκτες στην Ευρώπη που θα σας βοηθήσουν στην ανάπτυξη αυτού του έργου ψηφιοποίησης (διαδικασίες, ρομποτική, μηχανικές λύσεις, απογραφή ...); Υποβάλετε πρόταση / EOI (AMI) στο MecaTech Cluster.

• Η επίσημη έναρξη είναι στις 14 Σεπτεμβρίου στο Τορίνο

• Το cluster  θα παρουσιάσει την ψηφιακή του προσφορά και θα ξεκινήσει την πρόσκληση υποβολής προτάσεων IOT4Industry στις  2 Οκτωβρίου.

Η Iot4Industry στοχεύει να φέρει τις ΜΜΕ σε ανώτερο επίπεδο της νέας αλυσίδας αξιών της έξυπνης μεταποίησης, αυξάνοντας την αποδοτικότητα της παραγωγής τους, ει δυνατόν, χωρίς να μετακινήσει την παραγωγή σε χώρες χαμηλού κόστους.

Πολλές επιλέξιμες ΜΜΕ μπορούν να συμμετάσχουν στην ίδια πρόταση έργου και να ζητήσουν το υψηλότερο κατ 'αποκοπή ποσό.

Η πρόσκληση θα είναι ανοιχτή από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου για ΜΜΕ από την Ευρώπη και από τις 16 χώρες που συνδέονται με τις χώρες του H2020.

Πληροφορίες για ελληνικά ενδιαφέροντα μέρη: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστοσελίδα: https://lnkd.in/dh2ZeAp

Εφαρμογή: https://lnkd.in/dTpd9kp

-Συνεργασίες ΕΕΝ

Δείτε διάφορες ευκαιρίες για συνεργασίες μέσα από το Enterprise Europe Network (τις οποίες χάσατε τον τελευταίο καιρό) και δείτε εδώ και το νέο οπτικά βελτιωμένο σύστημα αναζήτησης τέτοιων συνεργασιών εδώ: http://www.eenmatch.eu/

Συμπληρώστε την συννημένη φόρμα Expression of Interest για την ευκαιρία που σας ενδιαφέρει και αποστείλετέ την στο megas@ekt.gr


UK designer of a tablet device to aid the care of people with memory or technology comprehension issues seeks manufacturing agreement
View Partnering Opportunity
Lithuanian company is looking for an automated loading/unloading robotic solution
View Partnering Opportunity
FET-Open Challenging Current Thinking: Co-development of humanoid/android bipedal robot with advanced intelligent robotic systems
View Partnering Opportunity
Distributors or agents needed for innovative education and rehabilitation tool for children and adults
View Partnering Opportunity
A UK business intelligence (BI) service provider offering commercial pharma analytics via a pay as you go scalable cloud platform seeks pharmaceutical or contract sales organisation partners for services agreement.
View Partnering Opportunity
UK Company who design and manufacture equipment to assist in detection of low quality cement seeks distributors across the area covered by the network under a distribution services agreement
View Partnering Opportunity
Artificial Intelligence for patient assistance
View Partnering Opportunity
Advanced charging station for supporting infrastructure connection
View Partnering Opportunity
Distribution of a new wireless GPS tracker product for monitoring containers offered for distribution services agreement
View Partnering Opportunity
A Chinese company is looking for pre-design technology of electromagnetic compatibility of large construction machinery
View Partnering Opportunity
A Chinese company is looking for evaporative cooling technology.
View Partnering Opportunity
Polish e-commerce software house is searching for online stores using the Shopify platform interested in testing new apps
View Partnering Opportunity
Distribution partner sought for a new smart outdoor information display
View Partnering Opportunity
A Korean SME is looking for an R&D partner in developing gas turbine high temperature parts using metal 3D laser printing technology by the PBF (Powder Bed Fusion) method
View Partnering Opportunity
Software licensee partners required for UK manufacturer's noise nuisance investigation tool for environmental and public health
View Partnering Opportunity
Slovenian leading development company in the field of photogrammetric measurements and data capture with pilotless drones is looking for distributors
View Partnering Opportunity
A Korean company is looking for a European distribution partner under a commercial agency agreement for their real-time polymerase chain reaction (PCR) assay kit to simultaneously detect 14 sexually transmitted infections with a single-tube reaction
View Partnering Opportunity
Spanish university seeks partners for Horizon 2020 proposal in the areas of Border and External Security (BES) of the WP Secure societies
View Partnering Opportunity
Israeli company that develops, manufactures, and markets industrial digital printing technologies for the garment, apparel and textile industries seeks partners through acquisition and joint venture agreements
View Partnering Opportunity
A French university proposes its expertise on quality of life in workplace to apply to the Horizon 2020 call BHC-22-2018: Mental Health in the Workplace
View Partnering Opportunity
Dutch specialist in speech recognition is looking for organizations interested in a speech-to-text engine in their language who are able to supply data for teaching the engine
View Partnering Opportunity
FPGA (Field Programmable Gate Array) solutions for small satellites integrators
View Partnering Opportunity
An automatic system for monitoring of moving objects in the sky is offered by Slovak university
View Partnering Opportunity

Η «πυξίδα της καινοτομίας»: Επιλέγοντας την κατάλληλη στρατηγική για μια startup [1ο μέρος]

Όλες οι startup συνήθως βιάζονται να βγούνε στην αγορά και πάνω σε αυτή τους την βιασύνη επιλέγουν την πρώτη και πιο εύκολα υλοποιήσημη στρατηγική που γνωρίζουν. Αυτό έχει συχνά σαν αποτέλεσμα να χάνουν από τους δεύτερους ή και από τους τρίτους που μπαίνουν στην αγορά, σύμφωνα με το ρητό «Best beats First».

γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Στον κόσμο της καινοτομίας είναι αρκετά εύκολο κάποιος να παρασυρθεί από το μεγάλο εύρος των ευκαιριών. Οι επιχειρηματίες φοβούνται ότι αν χάσουνπολύτιμο χρόνο, ζυγίζοντας τις εναλλακτικές, θα αργήσουν την φάση της εμπορευματοποίησης. Όμως, οι στρατηγικές δεσμεύσεις που κάνουν στην πορείαπρος την καινοτομία περιορίζουν την ικανότητα τους για pivoting (αλλαγή πορείαςκαι επιχειρηματικού μοντέλου).

Υπάρχουν φορές που τέτοιες πρακτικές μπορεί να λειτουργήσουν, αλλά συνήθως πειραματισμοί σαν και αυτούς θα πρέπει να αποφεύγονται ακόμα και αν απαιτούν αρχικά λιγότερους πόρους.

Για παράδειγμα, ο Shai Agassi ξόδεψε περίπου 1 δις δολάριαπροσπαθώνταςνα χτίσει ένα οικοσύστημα για να στηρίξει την εταιρία του «Better Place»με το σύστημα φορητής μπαταρίας, που ήταν η προσέγγισή του στην αγορά των ηλεκτρικώναυτοκινήτων. Ενώ η πιο συνειδητή και σταδιακή προσέγγιση του Elon Musk να αναπτύξει το ολοκληρωμένο και εξαιρετικά αξιόπιστο Tesla έχει αποδειχτεί πιο έξυπνη στρατηγική, έως τώρα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.epixeiro.gr/article/94240

Με Εκτίμηση

Georgios Megas

MSc: Industrial Management & Technology

Enterprise Europe Network & H2020 Consultant

Horizon 2020 ICT National Contact Point

EIT Health HUB Coordinator for Greece

Hellas National Documentation Centre (EKT/NHRF) 48, Vas. Constantinou Ave. 11635 Athens, Greece

Tel: +30-2107273921, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.ekt.gr * www.enterprise-hellas.gr

e-max.it: your social media marketing partner