eNewsletter ΕΚΤ 01-15 Φεβρουαρίου 2017
20-02-2017
ereun-texn logo-ekt
                               ΤΕΥΧΟΣ  331  01-15 Φεβρουαρίου 2017 RSS RSS EKT   facebook.com/EKTgr  twitter.com/EKT.gr  linkedin.com/company/EKTgr  youtube.com/EKTgr
Νέα Έρευνας και Καινοτομίας
Υποστήριξη Επιχειρήσεων
Ανοιχτές Προκηρύξεις
Εκδηλώσεις σε Ελλάδα και Κόσμο
Η "Έρευνα και Καινοτομία" στο Διαδίκτυο
Το δεκαπενθήμερο ηλεκτρονικό newsletter "Έρευνα & Καινοτομία" είναι μια έκδοση του ΕΚΤ που ενημερώνει για τις εξελίξεις στο χώρο της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Απευθύνεται στην ερευνητική, επιστημονική, εκπαιδευτική και επιχειρηματική κοινότητα της χώρας, αλλά και στο ευρύτερο κοινό.
Νέα Έρευνας και Καινοτομίας

  1. Εκδήλωση "Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση για Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα"
  2. Το ΕΚΤ στο ευρωπαϊκό έργο HIRMEOS για την ενίσχυση των μονογραφιών στην ευρωπαϊκή υποδομή για την Ανοικτή Επιστήμη
  3. Το περιοδικό της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας εμπλουτίζει την πλατφόρμα eJournals του ΕΚΤ
  4. Σε τρεις καινοτόμες τεχνολογίες νέων ερευνητών τα Βραβεία Αριστείας στην Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα του ΕΙΕ
  5. "Το Βυζάντιο και το πρώτο ρωσικό κράτος (882-1240)" στον νέο κύκλο ομιλιών του ΕΙΕ
  6. Επιχειρηματικές Συναντήσεις στον τομέα της Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας
  7. Πρόσκληση ΕΔΕΤ προς τις ελληνικές επιχειρήσεις για πρόσβαση στο εθνικό υπερ-υπολογιστικό σύστημα ARIS
  8. Δημόσια Διαβούλευση για την Έξυπνη Εξειδίκευση για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ευρώπη
  9. 900 ελληνικά χειρόγραφα διαθέσιμα online από τη Βρετανική Βιβλιοθήκη
Υποστήριξη Επιχειρήσεων

Το ΕΚΤ συμμετέχει στο Enterprise Europe Network-Hellas, το δίκτυο που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στις ελληνικές επιχειρήσεις ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, με βάση τη γνώση και την καινοτομία:
  • Ευρωπαϊκή πληροφόρηση
  • Επιχειρηματικές συνεργασίες
  • Καινοτομία & Μεταφορά τεχνολογίας
  • Ερευνητικές Συνεργασίες
  • Χρηματοδότηση

Περισσότερα: www.enterprise-hellas.gr

Ανοικτές Προκηρύξεις

Ενημερωθείτε για τις ανοιχτές προκηρύξεις εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων έρευνας, τεχνολογίας, και Κοινωνίας της Πληροφορίας.
  • Trans-national cooperation among Marie Skłodowska-Curie National Contact Points
  • Horizon Prize – Materials for clean air
  • Call for proposals for simple programmes 2017 – Promotion of agricultural products
Νέα Έρευνας και Καινοτομίας
  1.   Εκδήλωση "Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση για Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα"

    Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση για Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα" στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου Hellenic Innovation Forum (1-2 Μαρτίου 2017, Αθήνα, ξενοδοχείο Divani Caravel). Η εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Μαρτίου (10.45-12.00) στην Αίθουσα Vergina. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία για Έρευνα, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα και οι σχετικές υπηρεσίες που παρέχει το ΕΚΤ προς την ελληνική ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα. Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας θα παρουσιάσει το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα COSME για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις καθώς και τη Χαρτογράφηση των επιχειρηματικών αναγκών των ελληνικών start-up επιχειρήσεων.

    Περισσότερα
    Εγγραφή στην εκδήλωση
  2.   Το ΕΚΤ στο ευρωπαϊκό έργο HIRMEOS για την ενίσχυση των μονογραφιών στην ευρωπαϊκή υποδομή για την Ανοικτή Επιστήμη

    Το νέο ευρωπαϊκό έργο HIRMEOS (High Integration of Research Monographs in the European Open Science infrastructure) που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις μονογραφίες, λαμβάνοντας υπόψη ότι συνιστούν ένα σημαντικό μέσο διάχυσης των ερευνητικών αποτελεσμάτων στις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες (ΑΚΕ). 

    Περισσότερα
  3.   Το περιοδικό της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας εμπλουτίζει την πλατφόρμα eJournals του ΕΚΤ

    Mε στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών της εγχώριας επιστημονικής κοινότητας και τη διεθνή προβολή των ακαδημαϊκών εκδοτών αλλά και των ελληνικών περιοδικών δημοσιεύσεων, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) εγκαινιάζει μία νέα συνεργασία, με την Ελληνική Γεωλογική Εταιρία (ΕΓΕ) για την ηλεκτρονική έκδοση του Επιστημονικού της "Δελτίου", ενός περιοδικού, που προάγει και εξελίσσει τις επιστημονικές γνώσεις σε θέματα που αφορούν την επιστήμη της Γεωλογίας. 

    Περισσότερα
  4.   Σε τρεις καινοτόμες τεχνολογίες νέων ερευνητών τα Βραβεία Αριστείας στην Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα του ΕΙΕ

    Με τη βράβευση τριών καινοτόμων επιχειρηματικών προτάσεων από νέους ερευνητές, οι οποίες στηρίζονται στην αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών στους τομείς ΤΠΕ, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός για τα Βραβεία Αριστείας στην Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα 2016, μια πρωτοβουλία του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (EIE), της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας του ΕΒΕΑ (ΘΕΑ) με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. 

    Περισσότερα
  5.   "Το Βυζάντιο και το πρώτο ρωσικό κράτος (882-1240)" στον νέο κύκλο ομιλιών του ΕΙΕ

    Στο πλαίσιο του προγράμματος των Μορφωτικών Εκδηλώσεων "Επιστήμης Κοινωνία", το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών (Τομέας Βυζαντινών Ερευνών), του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ) διοργανώνει τον Γ΄ Kύκλο Oμιλιών 2016-2017, με θέμα “Το Βυζάντιο και το πρώτο ρωσικό κράτος (882-1240)”. Από την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου και για κάθε Τρίτη μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, στο Αμφιθέατρο του ΕΙΕ (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα), στις 19:00 και με ελεύθερη είσοδο, θα πραγματοποιηθούν τέσσερις ενδιαφέρουσες διαλέξεις.

    Περισσότερα
  6.   Επιχειρηματικές Συναντήσεις στον τομέα της Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας

    Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης  (ΕΚΤ), συντονιστής του ελληνικού κόμβου του μεγαλύτερου διεθνούς δικτύου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας Enterprise Europe Network, συμμετέχει στην εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων "4th International B2B Software Days - The Future of Digital Business" που πραγματοποιείται στις 25 & 26 Απριλίου 2017 στη Βιέννη (Αυστρία). 

    Περισσότερα
  7.   Πρόσκληση ΕΔΕΤ προς τις ελληνικές επιχειρήσεις για πρόσβαση στο εθνικό υπερ-υπολογιστικό σύστημα ARIS

    Μέχρι τις 3 Μαρτίου 2017, οι ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τεχνολογικές περιοχές που έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλεύονται υπολογιστικά συστήματα υψηλών επιδόσεων, μπορούν να καταθέσουν, σε συνεργασία με ερευνητικές ομάδες που εδρεύουν σε Ελληνικό Ακαδημαϊκό ή Ερευνητικό ίδρυμα, πρόταση έργου για πρόσβαση και αξιοποίηση του εθνικού υπερ-υπολογιστικού συστήματος ARIS, σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση που ανακοίνωσε το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας.

    Περισσότερα
  8.   Δημόσια Διαβούλευση για την Έξυπνη Εξειδίκευση για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ευρώπη

    Με στόχο τη συλλογή απόψεων και προτάσεων, προκειμένου να γίνουν αντιληπτές οι προκλήσεις και οι καλές πρακτικές, καθώς και να υιοθετηθεί μία νέα προσέγγιση σχετικά με την ευρωπαϊκή ανάπτυξη και την απασχόληση μέσω περιφερειακών στρατηγικών καινοτομίας, η ΕΕ καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στη Δημόσια Διαβούλευση για την Έξυπνη Εξειδίκευση (Smart Specialisation). 

    Περισσότερα
  9.   900 ελληνικά χειρόγραφα διαθέσιμα online από τη Βρετανική Βιβλιοθήκη

    Η Βρετανική Βιβλιοθήκη ψηφιοποίησε και διαθέτει πλέον online περισσότερα από 900 ελληνικά χειρόγραφα, προσφέροντας πρόσβαση σε μια από τις πιο σημαντικές ψηφιακές συλλογές τέτοιου είδους στον κόσμο, μαζί με αυτές της Βιβλιοθήκης του Βατικανού και της Λαυρεντιανής Βιβλιοθήκης στη Φλωρεντία. Στην ψηφιακή συλλογή θα βρείτε έγχρωμες εικόνες υψηλής ανάλυσης του κάθε χειρογράφου, και θα μπορέσετε να εξερευνήσετε την εξωτερική του μορφή (υλικό γραφής, διαστάσεις, αρίθμηση φύλλων, είδος και αρίθμηση τευχών, παρουσία ή απουσία υδατοσήμων, διακοσμητικά χαρακτηριστικά, είδος της στάχωσης, κατάσταση του χειρογράφου).

    Περισσότερα
Εκδηλώσεις σε Ελλάδα και Κόσμο  
    • 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ, «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στη Διδακτική Πράξη»
      Σύρος, 28-30/04/2017
      Περισσότερα
    • Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας Athens Science Festival
      Αθήνα, 29/03-02/04 2017
      Περισσότερα
    • Επιχειρηματικές Συναντήσεις "The 4th International B2B Software Days - the Future of Digital Business"
      Βιέννη, 25-26/04/2017
      Περισσότερα
    • European Maritime Day "The Future of our Seas"
      Πουλ,18-19/05/2017
      Περισσότερα
Yποβάλλετε τη δική σας εκδήλωση online
Όλες οι Εκδηλώσεις
Η "Ερευνα και Καινοτομία" στο Διαδίκτυο
www.ekt.gr/research
Ο ελληνικός δικτυακός τόπος για θέματα έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας
Εθνικές Στατιστικές & Δείκτες Έρευνας & Ανάπτυξης και Καινοτομίας
metrics.ekt.gr
Νέες εκδόσεις
   Copyright © Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης 2017                                                                                     www.ekt.gr logo ekt
e-max.it: your social media marketing partner