Επιτροπή Ερευνών Π.Ι.

Share
eNewsletter ΕΚΤ 16-30 Νοεμβρίου 2016
07-12-2016
ereun-texn logo-ekt
                               ΤΕΥΧΟΣ  326  16-30 Νοεμβρίου 2016 RSS RSS EKT   facebook.com/EKTgr  twitter.com/EKT.gr  linkedin.com/company/EKTgr  youtube.com/EKTgr
Νέα Έρευνας και Καινοτομίας
Υποστήριξη Επιχειρήσεων
Ανοιχτές Προκηρύξεις
Εκδηλώσεις σε Ελλάδα και Κόσμο
Η "Έρευνα και Καινοτομία" στο Διαδίκτυο
Το δεκαπενθήμερο ηλεκτρονικό newsletter "Έρευνα & Καινοτομία" είναι μια έκδοση του ΕΚΤ που ενημερώνει για τις εξελίξεις στο χώρο της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Απευθύνεται στην ερευνητική, επιστημονική, εκπαιδευτική και επιχειρηματική κοινότητα της χώρας, αλλά και στο ευρύτερο κοινό.
Νέα Έρευνας και Καινοτομίας

  1. Βραβεύθηκαν από το Enterprise Europe Network οι πιο καινοτόμες και εξωστρεφείς επιχειρήσεις
  2. Ημερίδα "Πώς κρίνω επιστημονικό κείμενο - κριτήρια και προϋποθέσεις ορθής σύνταξης και κρίσης επιστημονικού κειμένου"
  3. Η Κοινωνία της Γραφής στο Αιγαίο της 2ης Χιλιετίας π.Χ. στον Α' κύκλο ομιλιών του ΕΙΕ
  4. Σεμινάριο για τη χρήση των ψηφιακών πηγών και των ανοικτών ψηφιακών αποθετηρίων από το ΕΑΠ
  5. Ημερίδα για τον εμπλουτισμό του Ιστορικού Αρχείου του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ (ΕΙΠ)
  6. Νέο πρόγραμμα της ΕΕ για την ενίσχυση των επενδύσεων στον τομέα των επιχειρήσεων
  7. Νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ώθηση στις νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ευρώπη
  8. Δημόσια Διαβούλευση για την ενδιάμεση αξιολόγηση του ευρωπαϊκού προγράμματος "Ορίζοντας 2020" για Έρευνα & Καινοτομία
  9. H συνεργασία της Βιομηχανίας Τροφίμων με ΑΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα, στο επίκεντρο εκδήλωσης του ΣΕΒΤ
  10. Στη Θεσσαλονίκη το 10ο Διεθνές Συνέδριο Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης ICEIRD 2017
  11. Διαθέσιμα online τα βίντεο και οι παρουσιάσεις της ημερίδας για το Πρόγραμμα Παρατήρησης Γης Copernicus
Υποστήριξη Επιχειρήσεων

Το ΕΚΤ συμμετέχει στο Enterprise Europe Network-Hellas, το δίκτυο που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στις ελληνικές επιχειρήσεις ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, με βάση τη γνώση και την καινοτομία:
  • Ευρωπαϊκή πληροφόρηση
  • Επιχειρηματικές συνεργασίες
  • Καινοτομία & Μεταφορά τεχνολογίας
  • Ερευνητικές Συνεργασίες
  • Χρηματοδότηση

Περισσότερα: www.enterprise-hellas.gr

Ανοικτές Προκηρύξεις

Ενημερωθείτε για τις ανοιχτές προκηρύξεις εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων έρευνας, τεχνολογίας, και Κοινωνίας της Πληροφορίας.
  • 2016 Pilot Projects for action grants
  • Shift2Rail JU call for proposals 2017
  • EU-Brazil Joint Call
Νέα Έρευνας και Καινοτομίας
  1.   Βραβεύθηκαν από το Enterprise Europe Network οι πιο καινοτόμες και εξωστρεφείς επιχειρήσεις

    Tις πιο καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη βράβευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των Βραβείων του Enterprise Europe Network στην Μπρατισλάβα. Το Enterprise Europe Network, το μεγαλύτερο δίκτυο που παρέχει oλοκληρωμένες υπηρεσίες στις επιχειρήσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους, αναγνωρίζει κάθε χρόνο τις πιο επιτυχημένες εταιρείες που έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες και άδραξαν τις απαράμιλλες επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ενιαία Αγορά της ΕΕ. 

    Περισσότερα
  2.   Ημερίδα "Πώς κρίνω επιστημονικό κείμενο - κριτήρια και προϋποθέσεις ορθής σύνταξης και κρίσης επιστημονικού κειμένου"

    Με αφορμή το έτος 2016 πού είναι αφιερωμένο στον Αριστοτέλη, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Συντελεστές της ΘΕ Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση – Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών), το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, το Ελληνικό Δίκτυο Ανοικτής & Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και το επιστημονικό περιοδικό Ανοικτή Εκπαίδευση, διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο «Πώς κρίνω επιστημονικό κείμενο – κριτήρια και προϋποθέσεις ορθής σύνταξης και κρίσης επιστημονικού κειμένου». Η ημερίδα, η οποία είναι αφιερωμένη στον Σταγειρίτη Φιλόσοφο, θα διεξαχθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 (09.30-14.00) στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. 

    Περισσότερα
  3.   Η Κοινωνία της Γραφής στο Αιγαίο της 2ης Χιλιετίας π.Χ. στον Α' κύκλο ομιλιών του ΕΙΕ

    Τον Α΄ Kύκλο Oμιλιών 2016-2017 με θέμα “Η Κοινωνία της Γραφής στο Αιγαίο της 2ης Χιλιετίας π.Χ.” διοργανώνει, στο πλαίσιο του προγράμματος Μορφωτικών Εκδηλώσεων "Επιστήμης Κοινωνία" του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ), το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του EΙΕ (Τομέας Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητας). Ο κύκλος των ομιλιών περιλαμβάνει τρείς εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη από τις 6 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου 2016, στις 19:00, στο αμφιθέατρο του ΕΙΕ (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).  

    Περισσότερα
  4.   Σεμινάριο για τη χρήση των ψηφιακών πηγών και των ανοικτών ψηφιακών αποθετηρίων από το ΕΑΠ

    Ένα ενδιαφέρον σεμινάριο με θέμα «Πώς να δικτυωθούμε με τις ψηφιακές πηγές» με θέμα τη χρήση των ψηφιακών πηγών και των ανοικτών ψηφιακών αποθετηρίων για την έρευνα στην ιστορία της τέχνης διοργανώθηκε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» (Θεματική Ενότητα ΕΠΟ 20 - Ιστορία των Τεχνών στην Ευρώπη), σε συνεργασία με την Κοσμητεία της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών, στην Αθήνα (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου).

    Περισσότερα
  5.   Ημερίδα για τον εμπλουτισμό του Ιστορικού Αρχείου του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ (ΕΙΠ)

    Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ (ΕΙΠ), αποσκοπώντας στη διαχρονική προβολή της ιστορίας του, μέσα από το έργο των ερευνητών που το υπηρέτησαν, και με αφορμή τη πληρέστερη συγκρότηση και λειτουργία του Ιστορικού Αρχείου που διατηρεί, διοργανώνει εκδήλωση, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ με θέμα: "Εμπλουτισμός του Ιστορικού Αρχείου του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ (ΕΙΠ): Αρχείο Γεωργίου Ιωαννίδη και Ζωής Μελλά - Ιωαννίδη".

    Περισσότερα
  6.   Νέο πρόγραμμα της ΕΕ για την ενίσχυση των επενδύσεων στον τομέα των επιχειρήσεων

    Ανακοινώθηκε η έναρξη του νέου προγράμματος της ΕΕ «Pan-European Venture Capital Fund(s)-of-Funds (VC FoF programme)», στόχος του οποίου είναι να αντιμετωπίσει περαιτέρω το πρόγραμμα της έλλειψης μετοχικού κεφαλαίου στην Ευρώπη και τον κατακερματισμό της αγοράς επιχειρηματικών κεφαλαίων, καθώς και να προσελκύσει επιπλέον ιδιωτική χρηματοδότηση από θεσμικούς επενδυτές. 

    Περισσότερα
  7.   Νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ώθηση στις νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ευρώπη

    Μία νέα πρωτοβουλία για τις νεοφυείς και τις αναπτυσσόμενες νέες επιχειρήσεις ανακοίνωσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο να δώσει στους πολλούς καινοτόμους επιχειρηματίες της Ευρώπης κάθε ευκαιρία να καταστούν παγκοσμίως πρωτοπόροι. Η πρωτοβουλία αυτή συγκεντρώνει όλες τις δυνατότητες που προσφέρει ήδη η ΕΕ και προσθέτει μια νέα εστίαση στις επενδύσεις επιχειρηματικών κεφαλαίων, στη νομοθεσία περί αφερεγγυότητας και στη φορολογία. 

    Περισσότερα
  8.   Δημόσια Διαβούλευση για την ενδιάμεση αξιολόγηση του ευρωπαϊκού προγράμματος "Ορίζοντας 2020" για Έρευνα & Καινοτομία

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση για το τρέχον Πρόγραμμα Πλαίσιο για την  Έρευνα και Καινοτομία «Ορίζοντας 2020», με στόχο τη συλλογή πληροφοριών για την ενδιάμεση αξιολόγησή του. Τα αποτελέσματα-συστάσεις της Διαβούλευσης θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της λειτουργίας και την αναμόρφωση του Προγράμματος Εργασιών για τη διετία 2018-2020, καθώς και για τη  διαμόρφωση της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το επόμενο Πρόγραμμα Πλαίσιο Έρευνας και Καινοτομίας για την περίοδο 2020-2027. Η Διαβούλευση θα διαρκέσει έως 15 Ιανουαρίου 2017. 

    Περισσότερα
  9.   H συνεργασία της Βιομηχανίας Τροφίμων με ΑΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα, στο επίκεντρο εκδήλωσης του ΣΕΒΤ

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων – Ποτών (ΣΕΒΤ) και την Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα "Food for Life", στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου FOODPRINT, το 1ο Brokerage event: «Η Έρευνα & η Καινοτομία: Το κλειδί για την ανάπτυξη» στη Θεσσαλονίκη, στις 10 Νοεμβρίου, με την παρουσία πλήθους παραγωγικών και θεσμικών φορέων, υποδεικνύοντας τη σπουδαιότητα της Βορείου Ελλάδος στην επιχειρηματικότητα. 

    Περισσότερα
  10.   Στη Θεσσαλονίκη το 10ο Διεθνές Συνέδριο Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης ICEIRD 2017

    To 10ο Διεθνές Συνέδριο Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (International Conference for Entrepreneurship, Innovation and Regional Development - ICEIRD) θα διεξαχθεί στις 31 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη (ξενοδοχείο Makedonia Palace). Προσελκύοντας ακαδημαϊκούς, επιχειρηματίες, knowledge transfer officers και επενδυτές από όλο τον κόσμο, το Συνέδριο ICEIRD που διοργανώνεται για 10η συνεχή χρονιά καταλαμβάνει ηγετική θέση στην Ευρώπη μεταξύ των συνεδρίων που σχετίζονται με τηv Επιχειρηματικότητα, την Καινοτομία και την Περιφερειακή Ανάπτυξη. 

    Περισσότερα
  11.   Διαθέσιμα online τα βίντεο και οι παρουσιάσεις της ημερίδας για το Πρόγραμμα Παρατήρησης Γης Copernicus

    Μια ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ημερίδα για τους χρήστες των υπηρεσιών του Προγράμματος Παρατήρησης Γης (Earth Observation) Copernicus της ΕΕ, διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας στις 7 Οκτωβρίου στην Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών). Στόχος της ημερίδας ήταν η ενεργότερη εμπλοκή των χρηστών –υπαρχόντων και δυνητικών– των υπηρεσιών του Copernicus (δημόσιοι φορείς, επιχειρήσεις, πολίτες), μέσω της ευαισθητοποίησής τους και της αναλυτικότερης ενημέρωσής τους για τις δυνατότητες που παρέχονται από το Πρόγραμμα. Η ημερίδα προσέλκυσε ένα ευρύ φάσμα συμμετεχόντων και ενθάρρυνε πολύ ενδιαφέρουσες και διορατικές συζητήσεις. Όλα τα βίντεο των ομιλιών, όπως και τα αρχεία των παρουσιάσεων, είναι πλέον διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης. 

    Περισσότερα
Εκδηλώσεις σε Ελλάδα και Κόσμο  
    • Συμπόσιο 2016 IEEE Symposium Series on Computational Intelligence (IEEE SSCI 2016)
      Αθήνα, 06-09/12/2016
      Περισσότερα
    • CAA-GR Conference 2016 (Computer Applications and Quantitative Methods in Archaeology)
      Αθήνα, 20-21/12/2016
      Περισσότερα
    • 11th annual International Technology, Education and Development Conference INTED2017
      06-08/03/2016
      Περισσότερα
Yποβάλλετε τη δική σας εκδήλωση online
Όλες οι Εκδηλώσεις
Η "Ερευνα και Καινοτομία" στο Διαδίκτυο
www.ekt.gr/research
Ο ελληνικός δικτυακός τόπος για θέματα έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας
Εθνικές Στατιστικές & Δείκτες Έρευνας & Ανάπτυξης και Καινοτομίας
metrics.ekt.gr
Νέες εκδόσεις
   Copyright © Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης 2016                                                                                     www.ekt.gr logo ekt
e-max.it: your social media marketing partner