Πρόσκληση σε Εκδήλωση με θέμα “crowdcollEKT | Συμμετέχω, Δημιουργώ, Συνεργάζομαι, Καινοτομώ” (21 Δεκεμβρίου, ΕΙΕ)
18-12-2015

Πρόσκληση σε Εκδήλωση με θέμα: 
“crowdcollEKT | Συμμετέχω, Δημιουργώ, Συνεργάζομαι, Καινοτομώ”

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και η εταιρεία ανοικτής καινοτομίας Crowdpolicyσας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα "crowdcollEKT | Συμμετέχω, Δημιουργώ, Συνεργάζομαι, Καινοτομώ". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 (10:00 - 14:00) στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας, Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).

 

Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση της πλατφόρμας crowdcollEKT (http://www.crowdcollEKT.gr/), η οποία αποτελεί την πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα Crowdsourcingεξωστρέφειας και διαδραστικότηταςπου εφαρμόζεται σε ένα πλούτο πληροφοριών και δεδομένων από Βιβλιοθήκες, Μουσεία, Αποθετήρια Έρευνας, Πανεπιστήμια, Δήμοι-Περιφέρειες, Δημόσια Διοίκηση κ.ά.

 

Μέσω του crowdcollEKT επιτυγχάνεται η εγκαθίδρυση ενός καινοτόμου και βιώσιμου μηχανισμού συμμετοχήςεπανάχρησης και δημιουργικής αξιοποίησης περιεχομένου. Η πλατφόρμα υποστηρίζει την ενίσχυση της ποιότητας της έρευνας και της επικοινωνίας που διεξάγεται στον ακαδημαϊκό και επιστημονικό χώρο και στην επανάχρηση έγκριτου ψηφιακού περιεχομένου από ευρύτερες κατηγορίες χρηστών.

 

H πλατφόρμα crowdcollEKT αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της Πράξης "Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα Έρευνας και Τεχνολογίας/Κοινωνικά Δίκτυα – Περιεχόμενο Παραγόμενο από Χρήστες" που υλοποιήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση" (ΕΣΠΑ), με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει διαμορφωθεί ως εξής:

  • Χαιρετισμός
  • Παρουσίαση της πλατφόρμας crowdcollEKT
  • Ανοικτά δεδομένα και Ανοικτές Συλλογές - Η συμβολή του crowdcollΕΚΤ και του Searchculture
  • Βήματα και υπηρεσίες του ΕΚΤ για την ανοικτή γνώση και επιχειρηματικότητα
  • Καινοτομία και επιχειρηματικότητα στα Creative industries
  • Χρηματοδοτικές ευκαιρίες Creative Collaborative Culture και Crowdfunding

Παρακαλούμε όπως επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας στη σελίδα Eventora (ελεύθερη είσοδος, κατόπιν εγγραφής).

 

Η σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook 

 

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση: http://media.ekt.gr/live

 

Πληροφορίες-Επικοινωνία:

  • Eθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Ιωάννα Σκλαβούνου, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ. 210 7273915
e-max.it: your social media marketing partner