Επιτροπή Ερευνών Π.Ι.

Share
Save the dates: Ορίζοντας 2020 - Εκδηλώσεις παρουσίασης νέων προγραμμάτων εργασίας
22-09-2015

Ορίζοντας 2020 - Εκδηλώσεις παρουσίασης των νέων προγραμμάτων εργασίας

  

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, Εθνικό Σημείο Επαφής για το Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» και συντονιστής του Enterprise Europe Network - Hellas, διοργανώνει με την υποστήριξη και συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας/ΓΓΕΤ του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων αναφορικά με τα νέα προγράμματα εργασίας του "Ορίζοντα 2020":

- Νανοτεχνολογίες, Προηγμένα Υλικά, Τεχνολογίες προηγμένης βιομηχανικής παραγωγής, Bιοτεχνολογία (NMBP) | Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2015
- Δράση για το κλίμα, περιβάλλον, αποδοτικότητα πόρων και πρώτες ύλες | Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2015
- Ασφάλεια τροφίμων, αειφόρος γεωργία και δασοκομία, θαλάσσια και ναυτιλιακή έρευνα, βιο-οικονομία | Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2015
- Ασφαλείς κοινωνίες | Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2015
- Διάστημα | Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2015
- Έξυπνες, πράσινες  και ολοκληρωμένες μεταφορές | Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2015

Αντίστοιχες ημερίδες θα πραγματοποιηθούν και εκτός Αθηνών (οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν προσεχώς), ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα για live streaming.



Σημειώνεται ότι το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 και διαθέτοντας μακρόχρονη εμπειρία και από τα προηγούμενα Προγράμματα Πλαίσιο, παρέχει ποιοτική ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη προς επιχειρήσεις και εργαστήρια με στόχο την επιτυχή συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά προγράμματα Eρευνας & καινοτομίας. Οι υπηρεσίες του περιλαμβάνουν:

Ενημέρωση & διάχυση πληροφορίας

- Διοργάνωση εκδηλώσεων πληροφόρησης και εκπαιδευτικών σεμιναρίων
- Δημοσιεύσεις προκηρύξεων, αναζητήσεις ερευνητικών εταίρων και συναφών ανακοινώσεων
- Λειτουργία γραφείου υποστήριξης (Helpdesk)

Συμβουλευτική υποστήριξη πριν την υποβολή μίας πρότασης

- Συμβουλευτική υποστήριξη για την οικονομική, νομική και διοικητική αρτιότητα της ερευνητικής πρότασης
- Εξεύρεση ερευνητικών συνεργατών που θα ισχυροποιήσουν με τη συμμετοχή τους τις πιθανότητες επιτυχίας της πρότασης
-  Τεχνολογικό Παρατηρητήριο: Διερεύνηση της ερευνητικής καινοτομικότητας στην επιλεχθείσα περιοχή, ύπαρξη άλλων ευρεσιτεχνιών και πρόσφατων ερευνητικών έργων

Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων 

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ υποστηρίζει επιχειρήσεις και ερευνητικά εργαστήρια στην εμπορική αξιοποίηση των ερευνητικών τους αποτελεσμάτων καθώς και στην εξεύρεση χρηματοδότησης για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω των ακόλουθων δράσεων:

- Τεχνοδιάγνωση με σκοπό την αξιολόγηση και αποτύπωση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της τεχνολογίας
- Τεχνομεσιτεία για τη συνεχή και δυναμική προώθηση της τεχνολογίας / τεχνογνωσίας
- Επιχειρηματική πληροφόρηση σε θέματα αγοράς, ανταγωνισμού και state-of-the-art. Προκαταρκτικές μελέτες αγοράς, έρευνα πατεντών
- Συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα διαχείρισης διανοητικής ιδιοκτησίας, παραχώρησης άδειας εκμετάλλευσης, ίδρυσης τεχνοβλαστών (spin off) κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 210 360 7690 ή μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

e-max.it: your social media marketing partner