Επιτροπή Ερευνών Π.Ι.

Share
Πρόσκληση στην ημερίδα "Η ανάγκη χρήσης τεκμηρίων στη σύγχρονη κλινική πράξη στην Ελλάδα" και ενημέρωση για παράλληλα ανεξάρτητα σεμινάρια
28-04-2015

Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες,

Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την πραγματοποίηση συνάντησης των διευθυντικών μελών του οργανισμού Cochrane Collaboration (http://www.cochrane.org/) στην Αθήνα το διάστημα 3-8 Μαΐου 2015, στα πλαίσια της οργάνωσης του Mid-Year Cochrane Meeting, που ανέλαβε να οργανώσει ομάδα ελλήνων μελών της Cochrane Collaboration, σε συνέχεια προηγούμενων οργανωμένων Cochrane workshops στην Ελλάδα.

Στα πλαίσια αυτής της συνάντησης, θα διεξαχθεί μία ημερίδα με διαλέξεις σχετικά με την ανάγκη χρήσης τεκμηρίων στη σύγχρονη κλινική πράξη στην Ελλάδα. Στην ημερίδα θα συζητηθεί η σημαντικότητα της ύπαρξης εθνικών κατευθυντήριων οδηγιών σύμφωνα με τις αρχές της ιατρικής βάσει τεκμηρίων, όπως επίσης και ο κομβικός ρόλος που έχει παίξει η Cochrane Collaboration σε αυτό το σκοπό. Θα δοθούν συγκεκριμένα παραδείγματα στα οποία η ιατρική βάσει τεκμηρίων έχει συμβάλλει αποφασιστικά στην βέλτιστη λήψη αποφάσεων και στην διαμόρφωση ενός αποδοτικού εθνικού συστήματος υγείας.

Η οργάνωση της ημερίδας γίνεται υπό την αιγίδα των Ιατρικών Σχολών των Πανεπιστημίων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων και σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Electra Palace Hotel το απόγευμα της Πέμπτης 7 Μαΐου. Οι ομιλίες θα είναι στην αγγλική και την ελληνική γλώσσα, ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση. Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα και για τους ομιλητές μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα https://athens2015.cochrane.org/

Θεωρούμε ότι η εκδήλωση μπορεί να συντελέσει στην ευρύτερη διάδοση του οργανισμού Cochrane Collaboration στο ελληνικό κοινό και την Ιατρική Κοινότητα, και εκτιμούμε ότι η συνεισφορά της Cochrane στη σύγχρονη κλινική πράξη στην Ελλάδα θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη.

Παράλληλα διεξάγονται μια σειρά από σεμινάρια (στην αγγλική γλώσσα) για επαγγελματίες επιστημών υγείας που επιθυμούν να κατανοήσουν τις αρχές της ιατρικής βάσει τεκμηρίων. Τα σεμινάρια αφορούν ποικίλες πτυχές παραγωγής συστηματικών ανασκοπήσεων και μετα-αναλύσεων, τις βασικές αρχές της ιατρικής βάσει τεκμηριών, προχωρημένα θέματα συστηματικών ανασκοπήσεων καθώς και μετα-ανάλυση δικτύων. Συγκεκριμένα, τα πέντε προγραμματισμένα σεμινάρια είναι τα εξής:

1) Network meta-analysis, 3 - 4 Μαΐου 2015

2) Basic systematic reviews, 3-4 Μαΐου 2015

3) Advanced systematic reviews, 5 Μαΐου 2015

4) Editors and referees course, 4 Μαΐου 2015

5) Evidence Based Practice course, 6 Μαΐου 2015

Περισσότερες πληροφορίες για την ύλη και τους διδάσκοντες των σεμιναρίων μπορούν να βρεθούν στον ιστότοπο (https://athens2015.cochrane.org/programme/parallel-courses-and-symposium)

Για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να απευθυνθείτε και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά η παρουσία και στήριξή σας στην ημερίδα "Η ανάγκη χρήσης τεκμηρίων στη σύγχρονη κλινική πράξη στην Ελλάδα". Αποβλέπουμε επίσης στην ενημέρωση συνεργατών και φοιτητών σας που θεωρείτε ότι μπορεί να ενδιαφέρονται για τα σεμινάρια.

Με τιμή,

Η οργανωτική επιτροπή


Μαριαλένα Τριβέλλα, Senior Medical Statistician in Systematic Reviews and Methodology, University of Oxford, UK

Αδριανή Νικολακοπούλου, Υποψήφια Διδάκτορας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Απόστολος Τσάπας, Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας, ΑΠΘ

Χαράλαμπος Συριστατίδης, Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας, ΕΚΠΑ

Γεωργία Σαλαντή, Επίκουρη Καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 

e-max.it: your social media marketing partner