ECOTROPHELIA 2015: Εθνικός διαγωνισμός για τη δημιουργία νέων οικολογικών-καινοτόμων προϊόντων διατροφής
12-01-2015

Σκοπός του διαγωνισμού είναι αφενός να υποστηρίξει νέους Έλληνες φοιτητές, που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων και αφετέρου να αποτελέσει ένα φυτώριο καινοτόμων ιδεών για τη Βιομηχανία Τροφίμων.

Ο διαγωνισμός στοχεύει στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων διατροφής (τροφίμων ή ποτών) τα οποία θα παρουσιάζουν απαραιτήτως στοιχεία οικολογικής καινοτομίας. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενός τελικού προϊόντος, που θα τεθεί σε γευστική δοκιμή.

Ο διαγωνισμός ECOTROPHELIA διεξάγεται σε 2 επίπεδα. Πρώτα σε εθνικό, όπου ο κάθε Σύνδεσμος Βιομηχανιών Τροφίμων διοργανώνει το διαγωνισμό στη χώρα του για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας και στη συνέχεια οι νικητές όλων των χωρών συμμετέχουν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Έκθεσης «EXPO 2015: FeedingthePlanet, EnergyforLife» στo Μιλάνο, στις 4-6/10/2015. Τα έξοδα διαμονής και μετάβασης της νικητήριας ομάδας θα καλυφθούν από τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA.

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όλους τους φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς) των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων της Ελλάδας. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό γίνεται μέσω ομάδων, που αποτελούνται από 2 έως 10 άτομα, που προέρχονται από το ίδιο ή διαφορετικά πανεπιστημιακά ή ερευνητικά ιδρύματα. Επιτρέπεται οι ομάδες να είναι μικτές, να αποτελούνται δηλαδή από φοιτητές όλων των βαθμίδων και να καθοδηγούνται από έναν επιβλέποντα (Μεταδιδακτορικός ερευνητής, Λέκτορας, Καθηγητής, κλπ). Δίνεται δε, η δυνατότητα να κατατεθούν και προϊόντα, που έχουν προκύψει από τη συνεργασία φοιτητών με εταιρείες τροφίμων και ποτών. Απαγορεύεται η συμμετοχή μεμονωμένων ατόμων καθώς και φοιτητών, που έχουν υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας τους.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει 3 χρηματικά και 2 τιμητικά βραβεία.

Για να λάβει μέρος μια ομάδα στο διαγωνισμό θα πρέπει να έχει στείλει τον Τεχνικό Φάκελο με συμπληρωμένα τα υποχρεωτικά στοιχεία, ταχυδρομικά (3 αντίγραφα + cd ή dvd), το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015. Στη συνέχεια θα πρέπει να στείλει τον Αναλυτικό Τεχνικό Φάκελο γραμμένο στα Αγγλικά έως τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2015

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΣΕΒΤ (www.sevt.gr) ή επικοινωνήστε με τη Δρ Φ. Σάλτα (Τ: 210 6711177, 6723215, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

e-max.it: your social media marketing partner