Επιτροπή Ερευνών Π.Ι.

Share
7η Διημερίδα με θέμα: "Δημιουργώντας τη Βιομηχανία των Οργανικών & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών στην Ελλάδα
15-12-2014

Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα Πέμπτη και Παρασκευή 18-19 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:30 στο Ξενοδοχείο PortoPalace στη Θεσσαλονίκη και έχει ως στόχο την προβολή της Ελληνικής Τεχνολογικής Αριστείας και την Εμπορική Αξιοποίηση των Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών (ΟΗ) .Τα ΟΗ αποτελούν ένα επαναστατικό τεχνολογικό πεδίο με απεριόριστες εφαρμογές στην ενέργεια, το φωτισμό, την ηλεκτρονική, την υγεία με ένα τεράστιο μέγεθος εφαρμογών και αγορών που θα υπερβαίνει τα 22 δις € το 2016 και τα 75 δις € το 2023 μόνο σε βασικές εφαρμογές και που θα ανοίγει τον δρόμο για πολλές άλλες πιο σύνθετες και ολοκληρωμένες (όπως τα έξυπνα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, η έξυπνη συσκευασία) με ανυπολόγιστο οικονομικό όφελος και θετικές επιπτώσεις στην καθημερινή μας ζωή.

 Τα θέματα που θα καλυφθούν στην εκδήλωση είναι :

 • Το Κέντρο των Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών στη Θεσσαλονίκη.
 • Οι προοπτικές και οι ευκαιρίες που δίνουν το Νέο Ε.Σ.Π.Α. για τα έτη 2014-2020 και του H2020 για την ενίσχυση της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
 • Η προβολή και η χρήση της Ελληνικής Αριστείας στα Οργανικά και Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά.
 • Η παρουσίαση των επιτευγμάτων και των καινοτομιών του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ROleMak και οι προοπτικές που ανοίγονται για την εμπορική αξιοποίηση τους.
 • Η παρουσίαση του τομέα των Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο.
 • Τα Επιχειρηματικά Κεφάλαια και η Στρατηγική για την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο πεδίο.
 • Η παρουσίαση του SmartSpecialization και άλλων χρηματοδοτικών ευκαιριών που θα συνεισφέρουν στην Περιφερειακή & Εθνική Ανάπτυξη.
 • Οι Ελληνικές επιχειρηματικές δράσεις σήμερα στο πεδίο των οργανικών και εκτυπωμένων ηλεκτρονικών.
 • Ο Ελληνικός Σύνδεσμος των Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών (HOPE-A).
 • Οι εφαρμογές των Οργανικών Ηλεκτρονικών στην Ενέργεια, τα Ηλεκτρονικά, τον Φωτισμό και τις Οθόνες, το Περιβάλλον, τα Έξυπνα Υφάσματα και τη Μόδα, την Έξυπνη Συσκευασία, κλπ.
 • Τα       Οργανικά και Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά και οι Ευκαιρίες που αυτά δίνουν, για την Οικονομική και       Αειφόρο Ανάπτυξη στην Ελλάδα.

 Στόχος της διημερίδας είναι η συνάντηση των μηχανικών, ερευνητικών και βιομηχανικών φορέων (σε Υλικά & Χημικά, Ενέργεια & Φωτοβολταϊκά, Φωτισμό, Ηλεκτρονικά, Κλωστοϋφαντουργία, Συσκευασία Τροφίμων, Βιο-ιατρική, Περιβάλλον κλπ), επενδυτών και εκπροσώπων εθνικών και περιφερειακών αρχών και οργανισμών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που έχουν ενδιαφέρον για Συνεργασία και Δράσεις Εμπορικής Αξιοποίησης των Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών στην Ελλάδα και Διεθνώς.

Κατά τη διάρκεια της διημερίδας θα γίνει επίσκεψη στο νέο Κέντρο του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας LTFN και στο Κέντρο Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών, το οποίο θα αποτελέσει κέντρο της ανάπτυξης και της καινοτομίας των ΟΗ στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

Η εκδήλωση υλοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου ROleMak «ReinforceOrganicElectronicsResearchPotentialinMakedonia» και κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν τα κύρια αποτελέσματα και επιτεύγματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του και οι ευκαιρίες που ανακύπτουν για εμπορική αξιοποίηση για την Κ. Μακεδονία αλλά και ολόκληρη τη χώρα με την ολοκλήρωση του.

e-max.it: your social media marketing partner